Ostatnia pozycja zabezpieczona już na BE+.... i leci miejmy nadzieję do TP.klonmarcin pisze:ps. aha - aktualnie zostawiłem tylko 1/4 S do TP
Także teraz już spokojnie...

Ostatnia pozycja zabezpieczona już na BE+.... i leci miejmy nadzieję do TP.klonmarcin pisze:ps. aha - aktualnie zostawiłem tylko 1/4 S do TP
Wygląda to aktualnie na UP do H4 i dopiero wtedy 1180.klonmarcin pisze:Ostatnia pozycja zabezpieczona już na BE+.... i leci miejmy nadzieję do TP.klonmarcin pisze:ps. aha - aktualnie zostawiłem tylko 1/4 S do TP
Także teraz już spokojnie...

- omsknęło się TP o spread
 - omsknęło się TP o spread   ale nic - czekamy dalej. Zabezpieczone +14p.
  ale nic - czekamy dalej. Zabezpieczone +14p.

Czy możesz napisać dlaczego tak myślałeś ??? przecież tam nie było żadnego - ale to żadnego znaku do L - a przynajmniej dłuższego L.krzysiekm pisze:Wygląda to aktualnie na UP do H4 i dopiero wtedy 1180.
 w momencie kiedy wywala Ci zabezpieczone pozycje - ponawiasz wejścia czy nie?
 w momencie kiedy wywala Ci zabezpieczone pozycje - ponawiasz wejścia czy nie?  pytam bo podobnie jak ja szybko zabezpieczasz trejdy, z tym że wiąże się to z częstym wywalaniem zleceń na małym zysku - takie uroki poczucia bezpieczeństwa
 pytam bo podobnie jak ja szybko zabezpieczasz trejdy, z tym że wiąże się to z częstym wywalaniem zleceń na małym zysku - takie uroki poczucia bezpieczeństwa 

To zależyfreakout pisze:Marcinie, małe pytankow momencie kiedy wywala Ci zabezpieczone pozycje - ponawiasz wejścia czy nie?
pytam bo podobnie jak ja szybko zabezpieczasz trejdy, z tym że wiąże się to z częstym wywalaniem zleceń na małym zysku - takie uroki poczucia bezpieczeństwa
pozdrawiam
 najczęściej nie ponawiam. Ale ostatnio zacząłem zabezpieczać ręcznie - nie z automatu - i zabezpieczać gdy cena odjedzie trochę dalej i gdy zrobi już ruchu wywalające/wycinające BE i inne zabezpieczone szybko pozycje. Czyli trochę zmniejszam poczucie bezpieczeństwa kosztem "szansy" na to, że pozycja dotrwa do TP.
  najczęściej nie ponawiam. Ale ostatnio zacząłem zabezpieczać ręcznie - nie z automatu - i zabezpieczać gdy cena odjedzie trochę dalej i gdy zrobi już ruchu wywalające/wycinające BE i inne zabezpieczone szybko pozycje. Czyli trochę zmniejszam poczucie bezpieczeństwa kosztem "szansy" na to, że pozycja dotrwa do TP.
moim zdaniem TS nic nie daje, albo TP zaliczy treid albo nie trzecia opcja to zamknięcie z ręki.klonmarcin pisze:
Zastanawiam się ponownie nad zaprzęgnięciem TS do ostatniej pozycji - ale z drugiej strony to znowu może powodować zbyt szybkie wybijanie pozycji - TS - maksymalizujący zysk sprawdzi się tylko w przypadku gdy cena leci dość szybko w jednym kierunku bez większych - tzn. powyżej 20p korekt - a to zdarza się stosunkowo rzadko.

klonmarcin pisze:W nocy dałem jeszcze pełną w S po 11714 z TP na 11270.