HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
veni1604
Bywalec
Bywalec

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: veni1604 »

Witam,

mam pytanie do HFT Brokers.

Jak to jest, że Państwa obsługa klienta informuje klientów drogą mailową, że jeżeli ktoś brał udział w poprzednim konkursie Iphone 6 może brać też udział w konkursie "Podwajamy"?

Powyższa informacja jest sprzeczna z Państwa regulaminem.

Czy to nie jest wprowadzanie w błąd swoich klientów?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Obecna prowizja na akcjach to kompletne nieporozumienie. Otworzyłem pozycje akcyjną o wielkości 12 lotów (to nie to samo co przy walutach).
Depozyt wynosi 150 zł, a prowizja 30 zł. Co ciekawe kalkulator pokazuje prowizję przy tej wielkości 7 zł. Może byście łaskawie to poprawili i nie nabierali klientów.
Dalsze granie na akcjach przy takich prowizjach jest bez sensu, więc ja dziękuję i więcej żadnych akcji.
Możecie je spokojnie wycofać z oferty bo niemal nikt nie będzie na nich obecnie grał. Jak sądzę.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

veni1604 pisze: Jak to jest, że Państwa obsługa klienta informuje klientów drogą mailową, że jeżeli ktoś brał udział w poprzednim konkursie Iphone 6 może brać też udział w konkursie "Podwajamy"?

Powyższa informacja jest sprzeczna z Państwa regulaminem.

Czy to nie jest wprowadzanie w błąd swoich klientów?
Zapewne male nieporozumienie. Chodziło o to, że nie można brać udziału równolegle w dwóch promocjach jednocześnie. Jeśli skorzystasz z promocji z iPhonem i go otrzymasz to potem możesz wziąć udział w drugiej np. Podwajamy i nie ma z tym problemu.

-- wt 29-09-2015, 13:11 --
MarioDM pisze:Obecna prowizja na akcjach to kompletne nieporozumienie. Otworzyłem pozycje akcyjną o wielkości 12 lotów (to nie to samo co przy walutach).
Depozyt wynosi 150 zł, a prowizja 30 zł. Co ciekawe kalkulator pokazuje prowizję przy tej wielkości 7 zł. Może byście łaskawie to poprawili i nie nabierali klientów.
Dalsze granie na akcjach przy takich prowizjach jest bez sensu, więc ja dziękuję i więcej żadnych akcji.
Możecie je spokojnie wycofać z oferty bo niemal nikt nie będzie na nich obecnie grał. Jak sądzę.
Zapewne grasz na koncie Equity? Byla informacja, że wprowadzają tam prowizję minimalną, która wynosi w przeliczeniu ok. 30 zł. Wystarczy założyć konto Multi Equity, gdzie już tego nie ma, i zrobić sobie transfer wewnętrzny.

Kalkulator nie ma jak technicznie rozróżnić na jakim rodzaju konta jesteś zalogowany żeby uwzględnić ten niuans.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

raposo pisze: -- wt 29-09-2015, 13:11 --

Zapewne grasz na koncie Equity? Byla informacja, że wprowadzają tam prowizję minimalną, która wynosi w przeliczeniu ok. 30 zł. Wystarczy założyć konto Multi Equity, gdzie już tego nie ma, i zrobić sobie transfer wewnętrzny.
Mam obydwa konta, ale faktycznie tą pozycję otworzyłem na Equity. W takim razie niech HFT wycofa akcje z tego konta aby się klienci nie mylili.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MarioDM pisze: Mam obydwa konta, ale faktycznie tą pozycję otworzyłem na Equity. W takim razie niech HFT wycofa akcje z tego konta aby się klienci nie mylili.
Była wysyłana informacja, specyfikacje są zakutalizowane więc wystarczy monitorować ... ;) Większości klientów min. prowizja przeszkadzać nie będzie, bo z reguły operują większym wolumenem (na Twoim przykładzie widać, że wystarczy depozyt za 600 zł).

Niestety MT4 nie jest idealne i już nie poinformuje wskaźnika jakiego rodzaju rachunku używasz i bardziej tutaj wypatrywałbym problemu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

magiclong
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: magiclong »

Witam
Chciałbym zaktualizować swoją informcję na temat HFT Robotero ( konta real)
- nadal spóźnone wejścia poślicj na kilkanaście pipsów
- wejścia 3-4 sek po danych ( pary nocne AUD, NZD)
- czy coś się poprawiło...
Proszę o komentarz

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dawno nie odpalałem niczego na NZD i AUD ale mogę zdać relację jutro po danych z Kanady.

Wygraj BMW i8 - konkurs HFT Brokers
Konkursów ostatnio cała masa, do wyboru, do koloru aleee... HFT teraz przebija dwukrotnie pod tym względem XTB oferując samochód o wartości 600 000 zł :). Jak zwykle informacje w pigułce...

Nagrody:
  • 1. BMW i8
    2. Wyjazd na F1 Grand Prix Abu Dhabi
    3. Udział w BMW M Grand Tour
    Nagrody dodatkowe w postaci sprzętu Apple
Terminy:
  • ROZGRZEWKA: do 16 października
    START: 18 października o godzinie 23:00
    ZAKOŃCZENIE: 13 listopada o godzinie 22:00
Zasady:
  • Wygrywa najwyższa stopa zwrotu.
    Rywalizacja na demie, depozyt 10 000 PLN.
    Rodzaj konta: Active NDD
Rejestracja w konkursie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

magiclong
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: magiclong »

A korzystałeś np przy NF
P w piątek. ....... jak możesz podaj kurs otwarcia na edku lub kablu chciałbym porównać sobie coś

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

magiclong pisze:A korzystałeś np przy NF
P w piątek. ....... jak możesz podaj kurs otwarcia na edku lub kablu chciałbym porównać sobie coś
W ten wyjątkowo nie korzystałem, bo nie miałem dostępu do komputera. W poprzednie wychodziło różnie ale wbrew pozorom wg mnie najlepiej nie grać pod dane najbardziej typowe, gdzie wiadomo, że wszyscy mają poustawiane zlecenia i "coś" się będzie dziać tylko właśnie na takim CAD czy mniej popularnych danych z USA.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

raposo pisze:
Wygraj BMW i8 - konkurs HFT Brokers

Nagrody:
  • 1. BMW i8
    2. Wyjazd na F1 Grand Prix Abu Dhabi
    3. Udział w BMW M Grand Tour
    Nagrody dodatkowe w postaci sprzętu Apple
Czy są jeszcze jakieś inne nagrody oprócz wymienionych ? Sprzętu Appla i tak bym nie chciał, do Abu Dabi też się nie wybieram, a za te BMW to dziękuję. AC by mnie zrujnowało.
Nie ma nagród gotówkowych ?
Obserwuję politykę konkursową brokerów od dawna i w/g mnie jest nieco bez sensu. Zamiast pierwszej bardzo dużej nagrody, lepiej byłoby zrobić nagrody po 10 0000zł dla pierwszej 50-tki. Na obecnych zasadach to wogóle nie biorę udziału w tych wszelakich konkursach. Pierwszej nagrody na pewno nie zgarnę, a dla pozostałych nic nie ma.
Może to jednak ze mną jest coś nie tak ?
Trust no bit**es.

ODPOWIEDZ