DayTrading: Piątek 18.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 wrz 2015, 00:00

Wzrost
8
36%
Bez zmian
4
18%
Spadek
10
45%

Liczba głosów: 22

xyz
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 18.09.2015

Nieprzeczytany post autor: xyz »

Tomasz196407 pisze:.............................

ok,
nie było tematu ................
pozdro

normalnie widze ze jak sie pytanie zada to to forum sie tematyczne robi i mozna sie czegos dowiedziec /nauczyc bo jak sie nudzicie to udowadniacie który madrzejszy :)
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:dopóki 60% Oandy myśli tak jak większość na forum jestem spokojny o byki i nowe maksima na edku ;)
to dobrze M. po to forum jest żeby swoje przedstawić, a nie mówic że tylko i wyłącznie :p
@ Lutek na przyszłość zaczynaj od siebie z tą "Panowie trzymajmy się razem w kupie siła Pozdrawiam :)" !!! :!:

-- Dodano: 19 wrz 2015, 12:41 --
xyz pisze:
Tomasz196407 pisze:.............................

ok,
nie było tematu ................
pozdro

normalnie widze ze jak sie pytanie zada to to forum sie tematyczne robi i mozna sie czegos dowiedziec /nauczyc bo jak sie nudzicie to udowadniacie który madrzejszy :)
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam
...?? cos do mnie, spytałem grzecznie kolegi ale kolega uznał mnie za "ignora" to skonczyłem temat

xyz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xyz »

nie nie, dalem cytat calosci a wkleilo ciebie. chodzilo mi o pozytywna wymiane zdan a nie obrzucanie....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

niceone pisze: Teraz już rozumiesz? może kiedyś zrozumiesz. Myślę że nikt 200 pipsami nie pogardzi.
po fakcie to se możesz pisać.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

mikiFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikiFX »

atlanticos pisze:dopóki 60% Oandy myśli tak jak większość na forum jestem spokojny o byki i nowe maksima na edku ;)
Tylko kiedy?
Chyle czoła Merlinowi jeśli wszedł na kablu w piątek S, jedno jest pewne mój wskaźnik nie działa na TF niżej niż H1, bo wogóle nie można na nim przewidzieć korekt typu 20-50pips, jednakże nadal nad tym pracuję, niestety brak pomysłów jak to zmienić, obawiam się, że jeśli wytyczne się zmienią, to będzie h1 czy wyższe do d....

Jezst to Kkombinacja oscylatora stochastycznego w powiązaniu ze wskazaniem na siłę ruchu typu RAVI czy ADX i czasem wyznaczanym przed odchylenie średnich, wskaźnik jednej lini pokazujący maxy i minima
Ma na celu wyznaczenie wybić zwłaszcza w formacjach kumulacji, w trendzie potwierdza kierunek i właśnie tak było w przypadku przedostatniej świecy h1 na edku PRZED PIĄTKOWYM ZAMKNIĘCIEM - spadek, ale czy będzie mała korekta lub nie nie wiem

Merlin to oparte jest o różne teorie Fibonaciego, te motyle i inne stworzenia, czy ja to dobrze rozumuję?
Panie Atlanticos się nie obraź, pytam kiedy to L,bo mój wskaźnik pokazuje S h1i tylko mi czekać do następnego sygnału na L H1, może co innego masz?

-- Dodano: 19 wrz 2015, 18:20 --

Czy ktoś się interesował średnią odchyleń korekt na poszczególnych TF na edku? Poproszę na priv też wpis jeśli, bo ja mogę nie mieć czasu żeby odczytać czy szukać na ogólnym DT. Dziękuję

Otwieram swój wątek/dziennik jeśli zapraszam a wątek ANALIZA TECHNICZNA E/U MIKI, szczegóły w pierwszym poście
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2015, 19:30 przez mikiFX, łącznie zmieniany 4 razy.
Umysł techniczny to taki, który da się zdefiniować matematycznie.

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

Panowie, czy ktoś spodziewa się luki na otwarciu?

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

ext11 pisze:Panowie, czy ktoś spodziewa się luki na otwarciu?
nie wiem czy bedzie i o jakiej luce myslisz,
polecam do przeczytania - : http://www.forbes.pl/wybory-w-grecji-gr ... 0,1,1.html, i coś o komunikacie Fed-u czawartkowego
spójrz tez na wykres oczywiscie eu jak cos zdołasz odczytac to daj znać, podyskutujemy na priw bo nie chce tu mieszac i dochodzić z wszystko wiedzacymi

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Patrząc z perspektywy miesięcznej na wykres eurdolar mamy wybicie z oRGRa w sierpniu, co by oznaczało, że eLki brane poniżej wybicia w tym miesiącu są z premią (może być powrót do przebitej linii szyi) w perspektywie dalszych wzrostów.
Taki układ potwierdza, że trend wzrostowy, który rozpoczął się w marcu, jest w fazie rozwojowej.
Korzystając z wykresu dziennego w potencjalnych dołkach (korektach) można dobierać L budując pozycję pod przyszłe wzrosty, jako mniej ryzykowną i zgodną z trendem od marca.
Nachylenie strzałki wzrostowej na wykresie miesięcznym jest tu zniekształcone z braku miejsca po prawej stronie rysunku - w rzeczywistości powinno być pod mniejszym kątem i rozłożone na więcej miesięcy, zasięg wzrostów wynikający z oRGRa to ok. 1.31 - 1.32:

-- Dodano: 19 wrz 2015, 21:28 --

NASDAQ miesięczny podpowiada, że zamknięcie września powinno być na obecnych poziomach, czyli do końca miesiąca możemy mieć trend boczny, co również można wykorzystać do gry krótkoterminowej.
W październiku spodziewam się odbicia od miesięcznego wsparcia hossy i dalszych wzrostów, jak 1998 roku:

-- Dodano: 19 wrz 2015, 21:54 --

..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

karnak pisze:zasięg wzrostów wynikający z oRGRa to ok. 1.31 - 1.32:

..
:shock: :shock: :shock:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

kubasinski