JForex

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: JForex

Nieprzeczytany post autor: raposo »

polon pisze:Ok, wysłałem Ci tego maila formularzem z poziomu ForexClubu, doszedł?
Tak. Dwukrotnie ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

polon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polon »

Pewnie dlatego, że odświeżyłem stronę bo klawisze mi się zacięły i nie mogłem dopisać reszty :) Więc pewnie ten drugi będzie poprawny. Dzięki za pomoc

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Mam pytanie czy ten wskaźnik działa: http://fxcraft.biz/produkt/fxcraft-all- ... n-summary/
Zrobiłem wszystko jak w instrukcji. Natomiast na platformie JForex jest on nie widoczny. Mogę dostać jakąś radę.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

bardzo możliwe, że jakaś aktualizacja JForex sprawiła, że nie działa. Jeśli zrobiłeś wszystko zgodnie z instrukcją i dalej jest problem to najlepiej skontaktować się z FxCraftem...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Dzięki raposo za odpowiedz wyślę maila do FxCrafta z zapytaniem.

Awatar użytkownika
Prist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prist »

Hej. Dziwne zachowanie na JForexie... Mianowicie mialem pozycję LONG od wczoraj USD/JPY i zysk na tym 50 pip= ok 20 USD. Zauwazylem ze zmieni sie trend i szybko otworzylem pozycje SHORT. W momencie gdy chcialem zamknac pozycje LONG- nie dalo sie tego zrobic a malo tego z 20USD zrobilo sie 11USD mimo iz pipsow dalej bylo 50... Ktos moze mi to wytlumaczyc? Juz drugi raz mi sie to zdarzylo. Wczesniej to bylo ok 40 pip=ok80USD zysku na innej walucie.... Błąd w systemie czy ja czegoś nie wiem???

-- Dodano: 04 lis 2015, 12:36 --

dodam ze to konto demo i nie wyobrazam sobie czegos takiego na live...
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

"Nie dało się tego zrobić" brzmi dość mało precyzyjnie ;). Jakie były objawy, czy było to konto rzeczywiste/demo, czy pojawił się jakiś konkretny komunikat itd. itp.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Prist
Stały bywalec
Stały bywalec

konto demo tak jak napisalem... nie dalo sie tego zrobic czyli przycisk zamkniecia pozycji po prawej tronie" taki czerwony krzyżyk" zareagowal tak ze zysk pozycji zpadl z 20USD do 11USD tak jak opisałem powyżej. Komunikatu nie było żadnego.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W zakładce na dole platformy też nic nie było?
Może był to jakiś błąd, albo po stronie platformy, albo samej Javy, ciężko stwierdzić. Nie zdażył mi się podobny przypadek na koncie Live, a korzystam z tej platformy od 2010 r. Jest jedno szybkie, awaryjne wyjście z takiej opresji. Można szybko otworzyć pozycję przeciwstawną o identycznym wolumenie, a potem je zrównoważyć (zaznaczamy ptaszkami przy pozycjach w oknie Positions -> prawy przycisk -> Merge). Ostatecznie wyjdzie na to jakbyśmy ją tradycyjnie zamknęli.
Oczywiście jeśli to błąd platformy i zdaży się na koncie rzeczywistym to przysługuje prawo do reklamacji jednak najpierw trzeba by stwierdzić, że faktycznie to wina JForex, a niestety na ten moment nie wiem jak można by to zrobić...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Prist
Stały bywalec
Stały bywalec

no wlasnie żałuje ze nie zrobiłem zrzutu ekranu... dziwne. Pipsów tyle samo a zysyk w dolarach spadł o połowę... Dzieki za rade . Skorzystam z Merge. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ