Ja przez moment dziś przez moment minus 8k... 6 odrobione... ale już miałem rzucić to w cholerę...

No i widzisz w tym problem, by znaleźć sposób na wychwycenie czy to już początek bessy, czy większa korekta?highend pisze:ja miałem z fibo wyznaczony zasieg na $37.xx....pik pisze:Tak z innej beczki, gdzie widzicie dno na ropie? W zamierzchłych czasach ropa była w okolicach $30, ale wtedy dolar był dużo słabszy, więc teoretycznie mogłoby spaść poniżej $30, ale to pozostawiłoby nieodwracalne skutki w globalnej gospodarce i pewnie bez bez jakiejś poważniejszej wojny by się nie obeszło. Ktoś siedzi w temacie i jest w stanie określić jaką cenę i jak długo są w stanie wytrzymać w stanach?
ale teraz to już sam nie wiem .
Wydaje się, że normalnie nie ma tego dna
Kurcze, zrobią QE4, wszystko odbije w tym ropa, edek mocno poleci UP, a sp500 oczywiscie wtedy tez poleci mocno UP.
Karnak miała być hiperbola wzrostowa.... w sumie była na daxie od lutego wzrostowa, teraz spadkowa![]()
Ja wyszedłem dzisiaj 4 tys. na plus, ale to głównie dzięki 2 eSką na S&P które zostały od piątkuAmbasador pisze: Ja przez moment dziś przez moment minus 8k... 6 odrobione... ale już miałem rzucić to w cholerę...
Ameryki to nie odkryłeś ;-P A tak poważnie, to w wg mnie sygnałem do wzrostów przy obecnej sytuacji na ropie byłoby wyeliminowanie, któregoś z dużych graczy. A to można załatwić albo wojną albo dumpingiem cen, ewentualnie embargiem. W zasadzie jak ktoś ma duże depo i może zamrozić trochę kapitału, to warto zaryzykować jakieś L.karnak pisze:
No i widzisz w tym problem, by znaleźć sposób na wychwycenie czy to już początek bessy, czy większa korekta?
I kiedy się podłączać do ruchu, by nie miotali człowiekiem jak chorągiewką?
no, jak myślisz ile z ilu?Ambasador pisze:Pedro - ile z ilu zrobiłeś...?:)
Ja przez moment dziś przez moment minus 8k... 6 odrobione... ale już miałem rzucić to w cholerę...
Z tego wszystkiego widzę, że podwójnie piszę.pedro pisze:no, jak myślisz ile z ilu?Ambasador pisze:Pedro - ile z ilu zrobiłeś...?:)
serio pytam, później napisze ile z ilu : )
pedro pisze: @MexB: oczywiście, że takie rzeczy robi się przy maks ryzyku... moja strategia zakłada stop out, .. . poprostu po wielu, wielu, wielu... wielu różnych doświadczeniach doszedłem do wniosku, że co poniedziałek zaczynam z nowym depo
![]()
... w piątek wiem, ile mogę wrzucić na rachunek (ile mogę w danym tygodniu stracić) i na maks lewarze spekulujetakim sposobem wypracowuje system, który pasuje mi jak nadmuchane cycki pameli anderson ; ) if u know, what I mean ; )
HINT!Mathon pisze:Jak myślicie? Pójdzie jak po linii trendu dalej do góry? Czy wymknie się trójkątem? Jak na razie to pięknie idzie i nie odstępuje od linii