DayTrading: Poniedziałek 24.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 25 sie 2015, 00:00

Wzrost
13
54%
Bez zmian
5
21%
Spadek
6
25%

Liczba głosów: 24

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 24.08.2015

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

Pedro - ile z ilu zrobiłeś...?:)

Ja przez moment dziś przez moment minus 8k... 6 odrobione... ale już miałem rzucić to w cholerę...:)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

highend pisze:
pik pisze:Tak z innej beczki, gdzie widzicie dno na ropie? W zamierzchłych czasach ropa była w okolicach $30, ale wtedy dolar był dużo słabszy, więc teoretycznie mogłoby spaść poniżej $30, ale to pozostawiłoby nieodwracalne skutki w globalnej gospodarce i pewnie bez bez jakiejś poważniejszej wojny by się nie obeszło. Ktoś siedzi w temacie i jest w stanie określić jaką cenę i jak długo są w stanie wytrzymać w stanach?
ja miałem z fibo wyznaczony zasieg na $37.xx....
ale teraz to już sam nie wiem .
Wydaje się, że normalnie nie ma tego dna :shock:

Kurcze, zrobią QE4, wszystko odbije w tym ropa, edek mocno poleci UP, a sp500 oczywiscie wtedy tez poleci mocno UP.
Karnak miała być hiperbola wzrostowa.... w sumie była na daxie od lutego wzrostowa, teraz spadkowa :d :)
No i widzisz w tym problem, by znaleźć sposób na wychwycenie czy to już początek bessy, czy większa korekta?
I kiedy się podłączać do ruchu, by nie miotali człowiekiem jak chorągiewką? :)

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Ambasador pisze: Ja przez moment dziś przez moment minus 8k... 6 odrobione... ale już miałem rzucić to w cholerę...:)
Ja wyszedłem dzisiaj 4 tys. na plus, ale to głównie dzięki 2 eSką na S&P które zostały od piątku :lol: Miałem ustawiony rano SL, na 1940, wycieli mi go z dokładnością 2 pkt. po czym zjechali 100 pkt . Można się załamać, zamiast 10 tyś, zarobiłem 3 :x

No to Usiaki zjechały znów po 2 % na indeksach w czasie mojej kolacji, chyba przestanę jeść :x
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, 21:29 przez Mariusz k, łącznie zmieniany 1 raz.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

karnak pisze:
No i widzisz w tym problem, by znaleźć sposób na wychwycenie czy to już początek bessy, czy większa korekta?
I kiedy się podłączać do ruchu, by nie miotali człowiekiem jak chorągiewką? :)
Ameryki to nie odkryłeś ;-P A tak poważnie, to w wg mnie sygnałem do wzrostów przy obecnej sytuacji na ropie byłoby wyeliminowanie, któregoś z dużych graczy. A to można załatwić albo wojną albo dumpingiem cen, ewentualnie embargiem. W zasadzie jak ktoś ma duże depo i może zamrozić trochę kapitału, to warto zaryzykować jakieś L.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

to tak:
- ropa, jak spadnie poniżej $37 - to ja zwątpię, bo ten zasięg z fibo mam naprawdę solidnie wyznaczony na 3 sposoby z różnych miejsc i wypada zasięg w tym samym miejscu.

-sp500 - nie wiem sam, jak zwykle tak namieszali że nic nie jest proste ;), na teraz znowu spadają...?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Ambasador pisze:Pedro - ile z ilu zrobiłeś...?:)

Ja przez moment dziś przez moment minus 8k... 6 odrobione... ale już miałem rzucić to w cholerę...:)
no, jak myślisz ile z ilu? :)
serio pytam, później napisze ile z ilu : )

@MexB: oczywiście, że takie rzeczy robi się przy maks ryzyku... moja strategia zakłada stop out :) , .. . poprostu po wielu, wielu, wielu... wielu różnych doświadczeniach doszedłem do wniosku, że co poniedziałek zaczynam z nowym depo :)
... w piątek wiem, ile mogę wrzucić na rachunek (ile mogę w danym tygodniu stracić) i na maks lewarze spekuluje ;) takim sposobem wypracowuje system, który pasuje mi jak nadmuchane cycki pameli anderson ; ) if u know, what I mean ; )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Mathon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mathon »

Jak myślicie? Pójdzie jak po linii trendu dalej do góry? Czy wymknie się trójkątem? Jak na razie to pięknie idzie i nie odstępuje od linii
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

pedro pisze:
Ambasador pisze:Pedro - ile z ilu zrobiłeś...?:)

no, jak myślisz ile z ilu? :)
serio pytam, później napisze ile z ilu : )
Z tego wszystkiego widzę, że podwójnie piszę.

2000% to mega wynik, zatem zysk też mega. Strzelam, że z 4 000 zrobiłeś 80k.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pedro pisze: @MexB: oczywiście, że takie rzeczy robi się przy maks ryzyku... moja strategia zakłada stop out :) , .. . poprostu po wielu, wielu, wielu... wielu różnych doświadczeniach doszedłem do wniosku, że co poniedziałek zaczynam z nowym depo :)
... w piątek wiem, ile mogę wrzucić na rachunek (ile mogę w danym tygodniu stracić) i na maks lewarze spekuluje ;) takim sposobem wypracowuje system, który pasuje mi jak nadmuchane cycki pameli anderson ; ) if u know, what I mean ; )
:564: brawo :)
rozumiem, że w piątek wypłacasz, a w poniedziałek wpłacasz.... :)
gra bez SL, bo SL = stop out.

z 3000 depo zrobiles 60.000 :) zgadlem?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Mathon pisze:Jak myślicie? Pójdzie jak po linii trendu dalej do góry? Czy wymknie się trójkątem? Jak na razie to pięknie idzie i nie odstępuje od linii
HINT! :!!!
https://www.tradingview.com/x/cs9gnb7w/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Zablokowany