Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: freakout »

niemiaszek pisze:tak sobie patrzę na eurcad to pejsy kropkę nad "i" postawili dzisiaj i zamknięcie nie powinno być powyżej WR3 1.4964 :idea: :!:

jedno co jest pewne po takim tygodniowym rajdzie, to zakres kresek w nowym tygodniu W będzie ogromny, a nawet kreski w poniedziałek będą miały spore zasięgi z D :roll:

Obrazek
rozumiem że używasz wskaźnika który rysuje dane poziomy raz na tydzień - tak? a czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby używanie czegoś co rysuje poziomy pivot na każdy dzień? dla mnie to byłaby zbyt duża rozbieżność między tymi liniami ;)

ale oczywiście każdy używa tego co u niego sprawdza się najlepiej :P

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

szczyt pejsy zaznaczyli, ale zrobili zamknięcie powyżej WR3, czyli mają jednak asa w rękawie... to łobuzy :d :p
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

freakout

wskaźnik którego używam rysuje kreski D, W i M jednocześnie :idea:
świeże kreski dla D zmieniają się codziennie(wyliczane na bazie zasięgu z dnia wcześniejszego), dla W(wyliczane na zasięgu z tygodnia wcześniejszego) a dla M (wyliczane z zasięgu miesiąca wcześniejszego) :wink:

cena tak samo chodzi na D od kreski do kreski(na bazie schematu), ale patrząc w szerszej skali W czy M to podobnie, tylko zasięgi ruchu są dużo większe :idea:

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

no to pojechali po Nas , euraud, eurcad grubo po bandzie , jesli indeksy dziś ustanowiły dołek to jest szansa że te krosy też bo jakaś tak dziwna korelacja się pojawiła , przydały by się łądne świeczki z wysokimi knotami na koniec dnia e/a i e/c :) :564:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

EURCAD H4 - prawdopodobnie robią właśnie szczyt, więc wyżej polecieć nie powinni ;) jestem ciekaw czy niemiaszek to przetrwał bo myfxbook coś się nie aktualizuje :)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

lukpiasek pisze:no to pojechali po Nas , euraud, eurcad grubo po bandzie , jesli indeksy dziś ustanowiły dołek to jest szansa że te krosy też bo jakaś tak dziwna korelacja się pojawiła , przydały by się łądne świeczki z wysokimi knotami na koniec dnia e/a i e/c :) :564:
trochę grubo się bawią :(

cały czas mnie nurtuje kwestia, wzrostów na eurcad w odniesieniu do usdcad i eurusd :shock:

aktualnie nie ma żadnej korelacji i ciężko się odnieść do tego... :roll:

tak jak piszesz, że aktualnie korelacja może być w odniesieniu do indeksów, ale tych nie śledzę tak jak crosów :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

freakout pisze:EURCAD H4 - prawdopodobnie robią właśnie szczyt, więc wyżej polecieć nie powinni ;) jestem ciekaw czy niemiaszek to przetrwał bo myfxbook coś się nie aktualizuje :)
jeszcze przetrwał i ciągle cisną bez opamiętania upa, ale faktycznie coś z myfxbook jest nie tak :(

w piątek wieczorem widziałem, jakbym miał zamknięte wszycho, sam się zdziwiłem, ale to myfxbook ma jakieś przeliczenia na koniec każdego tygodnia :idea:

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

jeśli przy tej panice ustanowią dołek na giełdach usa,dax , to prawdopodobnie szczyt bedzie też na tych naszych krosach a ocenimy to po sile korekty jesli bedzie moc jechać w dół to luz jeśli nie to analizujac eur/aud widzę że mogli by dojechać do 1.64-1.65 wiec i e/c z 300-400p w górę by poszedł , trzeba liczyc na realizacje zysków brokerów bo skoro niemiaszek na short to jego broker na long pewnie :P zresztą mój podobnie ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

c o by sie nie działo niemiaszku nie dokładaj juz zadnej pozycji na spadki ! z tą jedną na pewnoo ys przetrzymał ten wystrzał a juz z dwiema może byc róznie przy 3 to juz kaplica , dzis moze byc kluczowy dzień

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

dramayczna wycinka stoplosów , mam nadzieje że przeżyło Ci konto bo ja popłynąłem na szczescie tylko ponad tysiaka :/

ODPOWIEDZ