Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
-
- Gaduła
Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
dzień dobry...mam nadzieje że jakoś fajnie spędzicie weekend w tym żarze słonecznym...ja chciałem taki luźny post zamieścić odnośnie wczorajszej sytuacji...powiem Wam mocno się wkurzyłem bo...zaraz po danych musiałem szybko wyjść z domu i pojechać na spotkanie z klientem i może w to nie uwierzycie ale po ludzku napiszę że wiedziałem w sensie byłem przekonany (zawsze w sensie prawdpopodobieństwa) że ten short na danych to był blef i że rynek pójdzie na longa...niestety tego longa już nie widziałem w domu tylko na telefonie bo byłem w samochodzie ale śmiałem się sam do siebie jak widziałem co ten rynek wyprawia...wczoraj to było mistrzostwo...od samego dołka praktycznie miałem 3 pozycje na L z których zrezygnowałem przed samym wyjściem bo pomyślałem sobie...SKOŃCZ, DAJ SPOKÓJ, JESTEŚ JUŻ ZMĘCZONY TYM RYNKIEM I TYM DNIEM...a tutaj proszę...w załączniku screen z zamkniętych wejść praktycznie na zero aczkolwiek leciutki minus...nie chodzi mi jednak o kasę a o zbieg okoliczności, wyjazdu, shorta a później longa oraz oczywiście tego że zrezygnowałem...
kiedyś takie sytuacje bardzo mnie bolały a dzisiaj po prostu sie śmieje bo wiem że takie akcje mają miejsce cały czas...zabrakło mi wczoraj skupienia takiego jak miałem przed tym shortem...
nic...miłego weekendu i wracamy chyba we wtorek bo w poniedziałek od rana będe miał wyjazd i na pewno nie wrócę na tyle by zasiąść do sesji...
kiedyś takie sytuacje bardzo mnie bolały a dzisiaj po prostu sie śmieje bo wiem że takie akcje mają miejsce cały czas...zabrakło mi wczoraj skupienia takiego jak miałem przed tym shortem...
nic...miłego weekendu i wracamy chyba we wtorek bo w poniedziałek od rana będe miał wyjazd i na pewno nie wrócę na tyle by zasiąść do sesji...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
no dobra przyznaje...trochę we mnie gotowało że zamknąłem 3x L przed ruchem na 100 pips
To teraz prawdopodobnie lecimy w okolice 1.13
-
- Gaduła
cześć..grand116 pisze:To teraz prawdopodobnie lecimy w okolice 1.13
wiesz ja generalnie staram się unikać takich prognoz...bo w poniedziałek może być teoretycznie wszystko...naprawdę od 2006 roku doświadczyłem wiele...i jednego się nauczyłem że nie ma co mieć oczekiwań co do kierunku a już na pewno stawiac na swoje oczekiwania pieniądze...
ale jeśli mówisz w sensie wykresu tego co pokazuje to jak najbardziej nie mogę się z Tobą nie zgodzić...mój cel po wczorajszym zachowaniu (chociaż już wcześniej stawiałem na longa, zresztą rano pisałem o hurra wybiciu na L, zrobili trochę inaczej ale sens rynek oddał ten sam) to minimum 1.1160...nie jest to jednak moja skala i zanim tam dotrze rynek pewnie bedzie nie jedna okazja do shortów ale zgadzam się z Tobą...mocny akcent na L aczkolwiek ja osobiście się nie przywiązuje i do każdej sesji podchodzę jakby była ostatnia...interesuje mnie układ każdego dnia bo to się każdego dnia zmienia...
Dokładnie. Dodatkowo sumuje również deltę.inwestor2006 pisze:cześć...JAREK67 pisze:Widzę, że skrupulatnie przyglądasz się wolumenowi, to może zainteresuje cię mój wskaźnik/narzędzie do mierzenia skumulowanego wolumenu w swingach, które sam sobie rysujesz.inwestor2006 pisze:wolumen ruchu duży a ten teraz korekcyjny nie bardzo...
Działa na wolumenie tikowym, CME.
https://www.youtube.com/watch?v=VGUFTs7shKU
https://www.youtube.com/watch?v=7wsPgzB3nJI
ciekawe, oglądałem właśnie filmiki...czyli jak to działa? zaznaczasz ruch a on pokazuje Ci skumulowany wolumen tak?
-
- Gaduła
rozumiem że ten wskaźnik nie jest nigdzie dostępny...?
- profession
- Pasjonat
Wydaje mi się, że sukcesem tradera jest bycie wiernym swoim zasadom, wtedy prędzej czy później wyjdzie na plus. Jeśli byłeś wierny to nie ma na co się wkurzaćinwestor2006 pisze:no dobra przyznaje...trochę we mnie gotowało że zamknąłem 3x L przed ruchem na 100 pips

Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.
-
- Gaduła
zgadza się...masz w 100% rację...dlatego mam nadzieję że to widac że pisałem to że sie we mnie gotowało trochę z przymrużeniem oka...ale fakt faktem system dał mi sygnał L i powinienem to trzymać...zabrakło konsekwencji albo bardziej skupienia bo gonił mnie czas więc podjąłem decyzje zamykam i koniec...po prostu w złym momencie to zrobiłem i już...przeszło mi już spoko:)profession pisze:Wydaje mi się, że sukcesem tradera jest bycie wiernym swoim zasadom, wtedy prędzej czy później wyjdzie na plus. Jeśli byłeś wierny to nie ma na co się wkurzaćinwestor2006 pisze:no dobra przyznaje...trochę we mnie gotowało że zamknąłem 3x L przed ruchem na 100 pipsmógłbyś być zły gdybyś zamknął pozycję którą powinieneś trzymać
Oczywiście, że jest dostępny. Trzeba spełnić tylko jeden wymóg. Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na priv.inwestor2006 pisze:rozumiem że ten wskaźnik nie jest nigdzie dostępny...?
-
- Gaduła
dzień dobry po weekendzie, u mnie się zmieniło, wyjazd mam dopiero na 17 więc będę dzisiaj na sesji do godziny 15.
a oto analiza na dzień dzisiejszy...po piątkowym zamieszaniu u mnie zmieniam kierunek trendu na d1 i h4 na L dlatego szukać będę tylko zleceń longowych a że system wskazuje mi idealny poziom na wejście na L więc zostaje czekanie...a ten poziom to dokładnie strefa między 1.0931 a 1.0925
póki co widzę że rynek idzie wyżej więc chyba nici z tego będą no ale poczekamy
a oto analiza na dzień dzisiejszy...po piątkowym zamieszaniu u mnie zmieniam kierunek trendu na d1 i h4 na L dlatego szukać będę tylko zleceń longowych a że system wskazuje mi idealny poziom na wejście na L więc zostaje czekanie...a ten poziom to dokładnie strefa między 1.0931 a 1.0925
póki co widzę że rynek idzie wyżej więc chyba nici z tego będą no ale poczekamy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.