DayTrading: Wtorek 04.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 sie 2015, 00:00

Wzrost
8
42%
Bez zmian
5
26%
Spadek
6
32%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 04.08.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

c.ajto pisze: Na złocie równie dobrze mogą wybić górą do 1116, jeśli odpadną w dół po tym zasięgu to na D1 może być budowany proporzec od flagi i dopiero z niej kolejny mocny zjazd... Na razie to takie luźne scenariusze, zobaczymy co wymodzą na wybiciu.
ja chcę zaryzykować i czaję się na eLki na tych poziomach :mrgreen: :564: 1040 Gold, 920 platyna.
ale przecież wiesz dlaczego :p

-- Dodano: 04 sie 2015, 13:07 --
atlanticos pisze:
TsunamiPL pisze:Aud może i power, ale s wzięte po 0,74.
S? interesujące

Rogalski - "RBA utrzymał stopy procentowe na poziomie 2,0 proc. Komunikat był jednak bardziej „jastrzębi” – bank centralny zwrócił uwagę na silniejszy wzrost zatrudnienia – ale prawdziwym zaskoczeniem okazała się opinia nt. kursu waluty. Zamiast zwyczajowego zwrotu, że dalsza deprecjacja waluty byłaby pożądana i konieczna, otrzymaliśmy bardziej łagodne sformułowanie, że AUD dostosował się do spadku cen surowców."

forex factory
http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=551772

do tego kangur h4
https://www.tradingview.com/x/75zPSka7/
czekamy na podniesienie stóp.... na AUD - może następnym razem :d
pisałem, ze kangur mi wychodzi dołek na 0.72 okolice... a kiwi 0.63 okolice.. zobaczymy... choć jest teraz opcja wzrostu kiwi na 0.69 co Żaba pokazywał już....

AUD/NZD zgodnie z planem wywalił w górę... więc jeśli kangur czy kiwi mają rosnąć - to kangur szybciej :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze: czekamy na podniesienie stóp.... na AUD - może następnym razem :d
Ty naprawdę jesteś oderwany od rzeczywistości...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

TsunamiPL pisze:
flogopit2 pisze:Mam pytanie do bractwa,
Temat indeksy wersja kasowa i normalna - wersja kasowa powinna chulać od otwarcia do zamknięcia i po zamknięciu powinno wykres stop, natomiast wersja normalna wykres chula non stop. I teraz pytanie: dlaczego u niektórych, wróć, właściwie u większości broków wersja kasowa od normalnej niczym się nie różni i wykres przedstawia to samo, a chodzi mi o to, że na kasowym powinny być ładne luki pomiędzy otwarciami i zamknięciami dokładnie tak jak na poszczególnych indeksach np. apla czy tesli. Jak to kurka jest ?
Mój brok oferuje tylko wykres kontraktów na Daxie, zatem hula praktycznie 24 h.

Xetra trading hours: all trading days from 9 a.m. until 5.30 p.m. CET
Godziny handlu na kasowym Dax masz powyżej.
Zatem twój brok nie pokaże ci luk, ale musisz mieć je w pamięci tj. pamiętać na jakim poziomie był wykres o 17:30.
Jakie godziny wiem, ale chodziło mi o konkretne wskazanie broka. Pamiętam, że kiedyś grałem u jakiegoś (problem w tym, że teraz nie pamiętam jaki to był brok) gdzie w momencie końca kasowego stopowało wykres, aż do momentu otwarcia, a nie tylko brak możliwości handlu, co też jest u niektórych, ale wykres lata non stop. Ogólnie bardziej mnie interesują indeksy USA nie dax, bo w przypadku dax nie ma aż tak dużych zmian jak np. w nasdaq
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

atlanticos pisze:
highend pisze: czekamy na podniesienie stóp.... na AUD - może następnym razem :d
niestety ale highend jest beznadziejny. zagluje instrumentami, zagluje stopami, zagluje analizami. cochwile zmienia zdanie.

nie wczytal sie w to co bylo w "statemencie" RBA tylko swoje fibo-bibo... uprawia "łiszing" :563:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

ext11
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext11 »

dobryfxplayer pisze:
atlanticos pisze:
niestety ale highend jest beznadziejny. zagluje instrumentami, zagluje stopami, zagluje analizami. cochwile zmienia zdanie.

nie wczytal sie w to co bylo w "statemencie" RBA tylko swoje fibo-bibo... uprawia "łiszing" :563:
Nie cytujcie go błagam bo mimo ignora i tak mi się wyświetla :cry:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

dobryfxplayer pisze:
atlanticos pisze:

nie marudzić - tradować :)

a dobryfxplayer jak już, to nie "żagluje", tylko "żongluje" :P

jaki łiszing?
o podniesieniu stóp na AUD to była luźna uwaga - po prostu mam wrażenie, że RBA chce już bronić kursu i tyle.

-- Dodano: 04 sie 2015, 13:49 --

aud/nzd dalej UP - cel 1.20 - 1.23
kiwi coś nie chce rosnąć... ale poczekajmy :)
a jak się wam nie podoba to mogę nie pisać :D tymczasem spadam na obiad.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Dax m15 rgr

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

atlanticos pisze:
TsunamiPL pisze:Aud może i power, ale s wzięte po 0,74.
S? interesujące

Rogalski - "RBA utrzymał stopy procentowe na poziomie 2,0 proc. Komunikat był jednak bardziej „jastrzębi” – bank centralny zwrócił uwagę na silniejszy wzrost zatrudnienia – ale prawdziwym zaskoczeniem okazała się opinia nt. kursu waluty. Zamiast zwyczajowego zwrotu, że dalsza deprecjacja waluty byłaby pożądana i konieczna, otrzymaliśmy bardziej łagodne sformułowanie, że AUD dostosował się do spadku

cen surowców."

forex factory
http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=551772

do tego kangur h4
https://www.tradingview.com/x/75zPSka7/

Rogalski dobry ?
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Matthew414 pisze:
Rogalski dobry ?
nie interesuja mnie kompletnie jego analizy, a informacje ktore czasem podaje... wrzucalem informacje o RBA dzisiejszym, a poniewaz cytowalem to wypadalo poinformowac skad jest informacja... zreszta podobnie jak w przypadku kolejnego linku z forex factory... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Czaję się na l na eur/usd. Gram pod produkcję przemysłową w USA. Oczekuję słabego wyniku.
The only way is up

Zablokowany