Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

zbinow3411 pisze:myślisz, że zejdzie jeszcze niżej ?
cześć...tak nie działam...nie myślę...ja po prostu zakładam poziom i czekam a tutaj rynek decyduje...ja tego nie wiem czy on zejdzie czy nie, staram się nie mysleć subiektywnie i nie oceniać informacji płynących z rynku jako dobrych lub złych...wyznaczyłem dwa poziomy duże i jeden pośredni. Na pośrednim nie otrzymałem sygnału. Czekam na duże albo na to by rynek z tego miejsca poszedł na L i wtedy już niżej nie poleci...lub poleci i wtedy zajmę longa...

starajcie się jak najmniej analizować rynek po tym jak już macie scenariusz...ja nie mam żadnych oczekiwań co do rynku czy zejdzie niżej czy wyżej, czy da plus czy da minus...po prostu poświęcam 10 minut na analizę by znaleźć ważne poziomy i czekam aż rynek je przyjmie lub odrzuci

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

no i proszę...+35 pips od wskazanego rano poziomu...kto wie być może jedziemy na niebieski poziom
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

NO JUŻ +60 PIPS OD POZIOMU...SZKODA ŻE SYSTEM NIE DAŁ SYGNAŁU

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

ok...postanowiłem tą sytuację rozegrać w nieco nietypowy sposób...otóż wczoraj pośpieszyłem się z jedną pozycją i gdy była na minusie zahedgowałem ją...by zwolnić jedną ze stron po dotarciu do wyznaczonych poziomów. Otóż rynek wygląda na to że dotrze do niebieskiego więc zwolniłem na plusie +35 pips pozycję hedgująca i pozostałem z shortem zgodnie ze wcześniejszymi ustaleniami...zwolniłem jązgodnie z kierunkiem trendu po formacji korekcyjnej ABC 1 do 1 tóż pod moim poziomiem. Osobiście myślę że rynek spróbuje podbić cenę ale ostatecznie zgodnie z tym co pisałem rano oczekuję shorta. Nie będę otwierał nowej pozycji tylko postaram się z tej wyjśc na plkus która netto z pozycją hedgującą ma -50 pips...zobaczymy...ostatecznie pozycja jest zabezpiczona dobrym poziomem SL broniącym całego scenariusza shortowego...nie rozegramy tego w punkt. Być może jeśli rynek w niebieskim obszarze da w punkt sygnał to wtedy otworze kolejną pozycję na S i polecą dwie...póki co pozycja zwolniona i zabezpieczona a całkowite ryzyko na pozycji to 180 pips minus pozycja z hedga czyli około 150 pips...co daje kapitałowo około 3%...oczywiście tam rynek tak wysoko raczej nie powinien wybić ale to tylko forex więc godzę się z takim ryzykiem. Tak czy inaczej jest duża szansa że pozycja w razie porażki zostanie zamknięta dużo wcześniej ponieważ SL jest 70 pips ponad poziomiem niebieskim....

zbinow3411
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbinow3411 »

zamknąłeś buy licząc że cena będzie szła w górę ? :think: :think:

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

zbinow3411 pisze:zamknąłeś buy licząc że cena będzie szła w górę ? :think: :think:
licze że nie podskoczy więcej niż 20-30 pips...tam gdy dostanę sygnał otworze pożycję shortową lub gdy go nie dostanę zamknę ta na stracie. Chodzi o to że to co teraz mamy na wykresie już jest mocną podstawą według mnie do SHORTA...nie lubie hedgów, dlatego się tego pozbyłem...straty się nie boję...ryzyko jest minimalne pod kontrolą a szanse na S ogromne a 20-30 pips w jedną czy drugą stronę niczego nie zmieni póki pozycja w grze...reasumując ten poziom do S jest bardzo mocny już 1 do 1 AC więc dlatego zwolniłem pozycję ale licze się z podbitkę...wtedy dobiorę pozycje z bardzo niskim SL i tą pozycję z SLA 177 PIPS przestawię na sl z drugiej pozycji...najwazniejsze to mieć plan i wiedziec ile on max będzie Cie kosztowac

zbinow3411
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbinow3411 »

czyli liczysz na poziom około 1015 i tam S ?

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

falowo to bardzo ładnie wygląda, prosze zobaczyć na załącznik...mam dwa powody minimum...pierwszy to 1 do 1 ac praktycznie a drugi to C fala = 5tka...brakuje tylko sygnału wolumenowego więc to nie może nie być koniec 5 fali ale jeśli ma być S rynek nie ma prawa iśc wyżej niż niższy niebieski obszar

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

zbinow3411 pisze:czyli liczysz na poziom około 1015 i tam S ?
dokładnie ten poziom...warunek...układ m1 i m5 wolumenowy który musi się tam zadziać...jeśli na tym poziomie nie otrzymam setupu to zamknę po prostu tą pozycję

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

korzystając z wolnego podsunę Wam jeden pomysł na ciekawy setup ale to będzie dla ludzi którzy potrafią czytać elliotta...mianowcie teoria mówi że fala 4 nigdy nie może zajść na falę 1...otóż to forex lewarowany więc zdarza się że zachodzi ale cieniem...nie korpusem...dlatego jeśli widzę że cena np dochodzi na 4 fali na NISKIM MALEJĄCYM WOLUMENIE pod falę 1 i zatrzyma się na niej świecą z knotem NP pinbar lub szpulka to można otworzyc fajną pozycję z bardzo bardzo niskim stopie...osobiście korzystam z takiego układu skalpując...na wykresie zaznaczyłem potencjalne SR wynikające z zasady 1 do 4 jak ją nazywam...jak widac w moim przypadku zasada ta stawia przed rynkiem dodatkowy opór na moim niebieskim obszarze

ODPOWIEDZ