Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
-
- Gaduła
Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci
a tak szczerze to pewności w sumie sam nie mam...:)po prostu dysponuje takim narzędziem
No co ty? Nie rób sobie jaj.inwestor2006 pisze:a tak szczerze to pewności w sumie sam nie mam...:)po prostu dysponuje takim narzędziem

Wrzuciłbyś screen z zagrania z krótką analizą setupu odwrócenia trendu na podstawie wolumenu wg Ciebie?
Nie musi być full opis, może jakieś naprowadzenie, wskazówki, na co patrzeć
Nie musi być full opis, może jakieś naprowadzenie, wskazówki, na co patrzeć

-
- Gaduła
witam
w załączniku scenariusz mój na dzisiejsze rozegranie sesji.
Ogólnie uważam że dzisiaj rynek będzie w ruchu korekcyjnym longowym gdzie zakładam że podejdzie pod poziom wyznaczony niebieskim obszarem, właśnie obszar a nie poziom! Nie oznacza to oczywiście że tam zajmę pozycję ale jeżeli zajmę dzisiaj to tylko tam i tylko w kierunku shortowym...druga niebieska linia to maksymalny poziom który zakładam korekty dla kontynuacji shorta...
drugi scenariusz to zejscię ceny w okolice lini zielonej i wtedy zajęcie pozycji LONG aż do niebieskiej linii i tam zamknięcie jej.
Pamiętajcie że obszary nie oznaczają że zajmę tam pozycję, jeślic ena zrobi tam to co chce w sensie mojego systemu, jeśli pokaże mi odpowiedni układ wtedy dopiero zajmuje pozycję...teraz pozostaje tylko czekać
w załączniku scenariusz mój na dzisiejsze rozegranie sesji.
Ogólnie uważam że dzisiaj rynek będzie w ruchu korekcyjnym longowym gdzie zakładam że podejdzie pod poziom wyznaczony niebieskim obszarem, właśnie obszar a nie poziom! Nie oznacza to oczywiście że tam zajmę pozycję ale jeżeli zajmę dzisiaj to tylko tam i tylko w kierunku shortowym...druga niebieska linia to maksymalny poziom który zakładam korekty dla kontynuacji shorta...
drugi scenariusz to zejscię ceny w okolice lini zielonej i wtedy zajęcie pozycji LONG aż do niebieskiej linii i tam zamknięcie jej.
Pamiętajcie że obszary nie oznaczają że zajmę tam pozycję, jeślic ena zrobi tam to co chce w sensie mojego systemu, jeśli pokaże mi odpowiedni układ wtedy dopiero zajmuje pozycję...teraz pozostaje tylko czekać
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gaduła
http://www.myfxbook.com/members/ekoIN/s ... t2/1319773
konto pod ten systemn który będzie od dzisiaj omawiamy na każdej praktycznie transakcji...czasem zajmę transakcję na mniejszą ilość pips i po prostu takich nie będę omawiał...ale duże wejścia będziemy omawiać
konto pod ten systemn który będzie od dzisiaj omawiamy na każdej praktycznie transakcji...czasem zajmę transakcję na mniejszą ilość pips i po prostu takich nie będę omawiał...ale duże wejścia będziemy omawiać
-
- Gaduła
rynek jest w mocnym shorcie więc istnieje spore ryzyko że cena do naszych obszarów nie doleci ale jeśli chodzi o mnie wchodzenie w kontynuacje trendu po pełnej 5tce (według mnie oczywiście) jest jeszcze większym ryzykiem ponieważ korekta jest taka samo ważna i rzeczywista co impuls trendu
-
- Gaduła
lepiej się od czasu do czasu pomylić w ocenie niż stracić kasę
-
- Gaduła
akutalizacja wykresu i scenariusza...dorysowałem jeszcze jeden ważny poziom w którym będę szukał longa...jest on dosyć obszerny ale sygnał i tak dostaję na interwale M1/M5 w punkt także ważne by go dostać w tym obszarze
-
- Gaduła
zobaczcie jak rynek w punkt zaakceptował poziom narysowany przeze mnie zanim cena tam dotarła...odbicie na prawie 20 pipsów...niestety to zbyt mało póki co...zresztą nie otrzymałem sygnału wejścia na L
-
- Stały bywalec
myślisz, że zejdzie jeszcze niżej ?