Nie wiem jak jest u ciebie, ale mam już to od dawna przećwiczone, że jeśli na wykresach masz sporo różnych wskaźników, EA ect., które ciągle coś przeliczają i jeśli samych wykresów masz dodatkowo wiele otworzonych. To w trakcie jakichś większych ruchów na szerokim rynku MT4 przestaje "gadać". Po prostu platforma się zawiesza. Różne wtedy dzieją się rzeczy włącznie z brakiem wizualizacji otwartej pozycji. Obszedłem ten problem w ten sposób, ze mam na backupie równolegle chodzącą drugą instancję z czystymi wykresami i z jej poziomu mam kontrolę nad rachunkiem.niemiaszek pisze:jak najbardziej ja kliknąłem BUY(po mojemu powinien być up do 1.1150/70), ale pozycja wskoczyła po kilku chwilach/minutach, bo tak naprawdę to platforma nie działała, brak połączenia, więc jakie było moje zdziwienie, że jednak zadziałała i mam otwartą pozycjęhighend pisze:rozumiem, że nie zadziałał SL? bardziej pytałem o motywy otwarcia edka na longa zaraz po fomc....
no bo rozumiem, że problemy z MT4 i brokiem, ale pozycję chyba Ty otworzyłeś?![]()
na jednej platformie nie ma pozycji w terminalu, a na drugiej jest i wszystko się działo w tym samym czasie![]()
![]()
klikam przez OCT, więc jeżeli platforma nie działa, to nic nie powinno się wydarzyć, a restart kilkukrotny platformy, kompa i brak możliwości połączenia z serwerem broka, to wtedy nic nie działa: SL, TP ani TS![]()
pozycja otwarta, a zero reakcji i obrony, bo niby jak![]()
tym bardziej element zaskoczenia, zrobił wiecej szkód, bo nawet gdy cena idzie w przeciwną stronę niż otwarta pozycja to można, powinno się reagować... no chyba, że nic nie można, ale to czeka na wyjaśnienie, więc zobaczymy![]()
jeżeli jest tylko jedno wytłumaczenie, że błąd techniczny/sprzętu jest po mojej stronie i da się to racjonalnie wytłumaczyć to nie ma problemu, przyjmuję stratę na klatę, ale takich cyrków jak dzisiaj to nigdy nie widzałem, a mam do czynienia z MT4 już kilka lat![]()
jeżeli obrócą H1, to bedę obracał pozycję i grał z trendem jaki będę widział, nawet gdybym miał klikać z tel do czasu rozwiązania problemu z platformami na kompie![]()
przy obecnym układzie na H1 to idziemy do MA21, a później się zobaczy![]()
![]()
kasa nie ważna, ale zasady działania, współpracy, podejście do problemu ważniejsze od pieniędzy
Mam aktualnie tych Multichartów z kilkadziesiąt odpalonych i choć są dla mnie super przydatne to np. wczoraj przy FOMC zamuliły mi totalnie MT4.