Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

niemiaszek pisze:
highend pisze:rozumiem, że nie zadziałał SL? bardziej pytałem o motywy otwarcia edka na longa zaraz po fomc....
no bo rozumiem, że problemy z MT4 i brokiem, ale pozycję chyba Ty otworzyłeś?
jak najbardziej ja kliknąłem BUY(po mojemu powinien być up do 1.1150/70), ale pozycja wskoczyła po kilku chwilach/minutach, bo tak naprawdę to platforma nie działała, brak połączenia, więc jakie było moje zdziwienie, że jednak zadziałała i mam otwartą pozycję :(
na jednej platformie nie ma pozycji w terminalu, a na drugiej jest i wszystko się działo w tym samym czasie :shock: :!:
klikam przez OCT, więc jeżeli platforma nie działa, to nic nie powinno się wydarzyć, a restart kilkukrotny platformy, kompa i brak możliwości połączenia z serwerem broka, to wtedy nic nie działa: SL, TP ani TS :!:

pozycja otwarta, a zero reakcji i obrony, bo niby jak :?:
tym bardziej element zaskoczenia, zrobił wiecej szkód, bo nawet gdy cena idzie w przeciwną stronę niż otwarta pozycja to można, powinno się reagować... no chyba, że nic nie można, ale to czeka na wyjaśnienie, więc zobaczymy :idea:

jeżeli jest tylko jedno wytłumaczenie, że błąd techniczny/sprzętu jest po mojej stronie i da się to racjonalnie wytłumaczyć to nie ma problemu, przyjmuję stratę na klatę, ale takich cyrków jak dzisiaj to nigdy nie widzałem, a mam do czynienia z MT4 już kilka lat :roll:

jeżeli obrócą H1, to bedę obracał pozycję i grał z trendem jaki będę widział, nawet gdybym miał klikać z tel do czasu rozwiązania problemu z platformami na kompie :roll:
przy obecnym układzie na H1 to idziemy do MA21, a później się zobaczy :idea: :wink:

kasa nie ważna, ale zasady działania, współpracy, podejście do problemu ważniejsze od pieniędzy :wink:
Nie wiem jak jest u ciebie, ale mam już to od dawna przećwiczone, że jeśli na wykresach masz sporo różnych wskaźników, EA ect., które ciągle coś przeliczają i jeśli samych wykresów masz dodatkowo wiele otworzonych. To w trakcie jakichś większych ruchów na szerokim rynku MT4 przestaje "gadać". Po prostu platforma się zawiesza. Różne wtedy dzieją się rzeczy włącznie z brakiem wizualizacji otwartej pozycji. Obszedłem ten problem w ten sposób, ze mam na backupie równolegle chodzącą drugą instancję z czystymi wykresami i z jej poziomu mam kontrolę nad rachunkiem.
Mam aktualnie tych Multichartów z kilkadziesiąt odpalonych i choć są dla mnie super przydatne to np. wczoraj przy FOMC zamuliły mi totalnie MT4.
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

JAREK67

wczoraj cały dzień walczyłem, zrobiłem też tak jak piszesz, że wywaliłem, większość wskaźników, zapisałem sobie nowe profile(okrojone) uboższe niż przed zmianami i powiem Ci, że nic to kompletnie nie pomogło, bo np. chcąc rozszerzyć wykres na skali ceny(błachostka) to operacja trwa kilka minut tak samo ze zmianami TF w poszczególnych okienkach, więc nie ma mowy o klikaniu, bo może się zdarzyć to samo co wczoraj :(
jedno tylko co jest lepiej to działają już paski narzędzi w MT4 i nie pokazuje, że mam brak połączenia :idea:

jeden element, który też ciągle nie daje mi spokoju to cena chodzi, wykres niby też, a jednak w okienku gdzie są dane pobierane przez MT4 wszycho wisi, nic się nie zmienia na dwóch platformach, a jedna śmiga non stop(ciągle działa ta z parami PLN) :?:

tak jak pisałem wczoraj, czekam na odpowiedź od broka, ale powiem szczerze, że na wiele nie liczę, gdyż pewnie się okaże że to problem techniczny u mnie, a najlepszym rozwiązaniem będzie reinstalacji wszystkich MT4 :evil:

narazie są to moje przypuszczenia, a jak będzie to się okaże :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

highend

OCT jest jedynym EA jakie mam u siebie, więc to napewno nie jest problemem, tym bardziej, że z każdym EA jest tak, gdy komp wyłączony/zwiecha albo platforma wisi to nie działa w tym wypadku zarządzanie pozycją :(

masz tak, że zmieniając TF np. z H1 na H4 na D na W to widzisz na pasku wszystkie wciśnięte jednocześnie :?:
przykładów mam wiele i jak dla mnie działanie MT4 jest kompletnie z d....py, więc pytam tylko co, gdzie i w czym tkwi problem :?: :!:

do tej pory nie zamulało, nie miałem aż takich zwiech, więc co się mogło zmienić po mojej stronie :?:

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

niemiaszek, a próbowałeś ściągnąć platformę od innego broka, przerzucić tam wszystko na konto demo i zobaczyć jak tam to wygląda? bez uruchamiania platform które masz obecnie zainstalowane by nie pracowały w tle :)

aha, sprawdź też sobie w zasobniku co się dzieje z zasobami systemowymi jak masz uruchomione MT4 - zużycie procka, RAM, itd. ;)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

freakout pisze:niemiaszek, a próbowałeś ściągnąć platformę od innego broka, przerzucić tam wszystko na konto demo i zobaczyć jak tam to wygląda? bez uruchamiania platform które masz obecnie zainstalowane by nie pracowały w tle :)

aha, sprawdź też sobie w zasobniku co się dzieje z zasobami systemowymi jak masz uruchomione MT4 - zużycie procka, RAM, itd. ;)
a widzisz, tego nie brałem pod uwagę... może to jest myśl :wink: :idea: :564:

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Zerknij do okienka rynek / instrumenty i zobacz ile instrumentów pobiera Ci kwotowania http://prntscr.com/7yrqza

Jeżeli masz również CFD na spółki na swojej platformie to możliwe że MT4 pobiera kwotowania ze 200 instrumentów na raz. Na fxcm powodowało mi to ten problem co u Ciebie. Zostawiłem tylko to co traduje i MT4 zaczął przesyłać normalnie kwotowania.
fx-forum

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MkubuxK pisze:Zerknij do okienka rynek / instrumenty i zobacz ile instrumentów pobiera Ci kwotowania http://prntscr.com/7yrqza

Jeżeli masz również CFD na spółki na swojej platformie to możliwe że MT4 pobiera kwotowania ze 200 instrumentów na raz. Na fxcm powodowało mi to ten problem co u Ciebie. Zostawiłem tylko to co traduje i MT4 zaczął przesyłać normalnie kwotowania.
wcześniej o tym myślalem, ale nic nie zmieniałem w ostatnim czasie w żadnej z MT4, jedynie co byłem na urlopie i z dwa razy na lapku odpaliłem jedną MT4, a teraz po powrocie takie cyrki :(

ręce opadają... :evil:

miałem wczoraj wogóle nie klikać, nawet w mailu do broka pisałem, że tak się nie da działać, a jednak wieczorem wyskoczył taki kwiatek :roll:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

no i jest info...

" Witam Panie Grzegorzu,

Przeanalizowaliśmy informacje które nam Pan podesłał,

Tylko wczoraj i tylko z jednego rachunku próbował Pan się łączyć około 10 tyś razy (w konsekwencji około tyle razy rozłączyło Pana platformę).

Sekwencja logowań wygląda jak 4-5 razy na sekundę, więc pokrywało by się to z częstotliwością odświeżania wykresu przez wskaźnik.

W związku z tym proszę o sprawdzenie poprawności kodu wskaźnika, być może w zbyt dużym stopniu obciąża on platformę MT4 co może powodować spowolnienie pracy programu lub rozłączenie.

Jeśli kiedyś taki wskaźnik działał Panu poprawnie, to proszę spróbować odinstalować wszystkie MT4, zainstalować 1 MT4 i sprawdzić czy wskaźnik działa poprawnie. Jeśli tak to próbować instalować kolejne MT4 i sprawdzać jak wpływa to na wydajność działania wskaźnika i platform.

Mam nadzieję że pomogłem, "

wszycho w temacie, nic dodać nic ująć :(
tylko, że jak zobaczyłem problem rano to okroiłem ilość wskaźników w MT4 do minimum, więc popołudniu i wieczorem tego nie powinno być, a jednak się działo, że platformy nie działały prawidłowo :idea:
dzisiaj też bez tego "wskaźnika" a na dwóch platformach okienko z pobranymi danymi w MT4 się nie zmienia lub są przeskoki po kilkaset kb co jakiś czas :idea:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Hmm.. Serio spróbuj bez OCT. Wyłącz i zrestartuj mt4 i zobacz czy jest różnica.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

czemu korzystacie z jakiegoś zewnętrznego OCT skoro on domyślnie jest wbudowany w MT4? a do SL, TP i BE można używać FxCraft'a - dawny LVOE ;)

ODPOWIEDZ