Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

ext3 pisze:
inwestor2006 pisze:odpowiednia analiza wolumenu w połączeniu z wykresem (nazywa się to metodą VSA) pozwala doświadczonemu traderowi wcześniej z dużym prawdopodobieństwem określić nastawienie shortowe gdy long trwa na dobre i na odwrót...widzisz się wtedy dokładnie jak grają duzi i na czym ta manipulacja polega...może to zabrzmi dziwnie jakbym był jasnowidzem ale po wielu latach dokładnie widzę longa gdy na rynku trwa short i shorta gdy na rynku trwa long...wskaźniki są pochodną ceny a cena jest pochodną wolumenu:):)

różnym hejterom od razu odpowiadam że mam szklaną kulę i super cudowne okulary którymi widzę co się stanie w przyszłości...
Hej, a czy do tej analizy wystarczy wolumen tick-owy, czy trzeba mieć np. kontrakty z CME?
Jeśli tickowy, to pewnie od większego brokera...
Jakbyś miał czas i chęć to może wkleisz jakieś screeny z przykładowymi analizami sygnałów wolumenowych, które widzisz (przewidujące odwrócenie dużych pozycji)?

tickowy nie jest zły aż tak bardzo jak go opisują...trzeba umieć z niego korzystać aczkolwiek ja osobiście wolę wolumen kontraktowy i takiego używam

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

jamesfisher pisze:Czy w określone dni tygodnia nie grasz, ponieważ statystycznie się nie opłaca lub jest niewiele transakcji?

hej...

generalnie poniedziałki traktuje tak inaczej...tzn one zazwyczaj są wolne, nudne, ciężkie itd...aczkolwiek są wyjątki ale co do zasady jeśli mam coś do załatwienia ważnego na następny tydzień to zawsze planuje to w poniedziałek...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

JAREK67 pisze:
ext3 pisze:
inwestor2006 pisze:odpowiednia analiza wolumenu w połączeniu z wykresem (nazywa się to metodą VSA) pozwala doświadczonemu traderowi wcześniej z dużym prawdopodobieństwem określić nastawienie shortowe gdy long trwa na dobre i na odwrót...widzisz się wtedy dokładnie jak grają duzi i na czym ta manipulacja polega...może to zabrzmi dziwnie jakbym był jasnowidzem ale po wielu latach dokładnie widzę longa gdy na rynku trwa short i shorta gdy na rynku trwa long...wskaźniki są pochodną ceny a cena jest pochodną wolumenu:):)

różnym hejterom od razu odpowiadam że mam szklaną kulę i super cudowne okulary którymi widzę co się stanie w przyszłości...
Hej, a czy do tej analizy wystarczy wolumen tick-owy, czy trzeba mieć np. kontrakty z CME?
Jeśli tickowy, to pewnie od większego brokera...
Jakbyś miał czas i chęć to może wkleisz jakieś screeny z przykładowymi analizami sygnałów wolumenowych, które widzisz (przewidujące odwrócenie dużych pozycji)?
Też mnie interesuje o jakim wolumenie jest mowa.
hej Jarek

szukaj odpowiedzi wyżej

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

chihuahua pisze:
inwestor2006 pisze:dzięki że rozumiesz mój punkt widzenia...nie sprzedaje, nie reklamuje się więc nie muszę...z tym wytykaniem palcami i potknięciem się to wystarczy popatrzeć na jeden z pierwszych postów u mnie Pana Koalafx który cynicznie już się wypowiadał( sam nie jest święty)...i co dla takich ludzi, takim ludziom mam udostępniać za free strategię która generuje mnóstwo pieniędzy??????w życiu!!!!
No rozumiem :)

A tak technicznie jeszcze to dwie uwagi:
1. Nie ma się co przejmować i wdawać ostro w każde opinie, które chcą wszystko negować. Robić swoje. To forum tak ma i już. Jakby Ci się coś udało to może z jedna osoba to pochwali i pogratuluje. Jak Ci się noga podwinie to znajdzie się 10 razy więcej "życzliwych". Lepiej czasem zgłosić moderacji do usunięcia coś niż się później przez ileś stron kopać z koniem. To Twój dziennik i rób tak, żeby chciało Ci się tu wracać.
2. Jak chcesz mieć ciekawsze i bardziej rzeczowe dyskusje to najlepszym rozwiązaniem będzie wrzucanie tranzakcji przed wejściem, na co się szykujesz i dlaczego, albo tuż po otwarciu zlecenia z informacją jak planujesz to rozegrać.

Bo co by nie mówić, to na forexie dyskutowanie tylko o zamkniętych pozycjach to jak omawianie pogody z zeszłego tygodnia.
NO DOBRA...chihuahua w sumie ma dobry pomysł...jutro wracam do tradingu i pomyślę nad Twoim pomysłem...masz fajny pomysł żeby wnieść jakąś wartość dodaną do tego wątku...Oczywiście nie zdradzę zasad systemu ani nie opiszę wejść ale możemy zrobić tak że zawsze jak zrobię analizę odnośnie dokładnego poziomu w rynek to po prostu wcześniej zamieszczę dokładny opis tutaj na screenach z poziomem...następnie po otwarciu pozycji i po zamknięciu...jednocześnie do tego dodam konto myfxbook a to skalpowe wyłącze bo w sumie na nim ryzyko jest kosmiczne i to nic nie wnosi dla Was gdy dziennie skalpuje po kilkanascie trasnakcji...a tak zrobimy konto gdzie bedzie kilkanascie trsanckji w tygodniu i kazdy je bedzie znał wczesniej i bedziemy mogli o nich podyskutowac....

To będzie wymagało ode mnie aktywności w działaniu i pewnie czasem nie zdaze zrobić wpisu bo np wejęcie się pojawi no ale trudno, wtedy mi będziecie musieli wybaczyć ze pojawi się pozycja zamkniętą przed. Często jednak mam tak ze na wiele godzin wcześniej znam dokładny poziom wejścia w rynek i czekam aż rynek tam zejdzie i stworzy odpoowiedni układ dlatego myslę że nie będzie z tym problemów

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

poza tym skalpowanie i prowadzenie tutaj w taki sposób dziennika nie ma sensu bo bym po prostu nie nadążył...

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

inwestor2006 pisze: tickowy nie jest zły aż tak bardzo jak go opisują...trzeba umieć z niego korzystać aczkolwiek ja osobiście wolę wolumen kontraktowy i takiego używam
Korzystasz z jakiegoś dostawcy samego wolumenu kontraktowego (np. wtyczka do MT4 + abonament), czy masz po prostu brokera, który go udostępnia?
Jeśli to broker, to mógłbyś zdradzić, który? Jakie są opłaty miesięczne za konto (z możliwością korzystania z wolumenu RealTime), a może przy określonym obrocie dostęp do danych jest darmowy?

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

ext3 pisze:
inwestor2006 pisze: tickowy nie jest zły aż tak bardzo jak go opisują...trzeba umieć z niego korzystać aczkolwiek ja osobiście wolę wolumen kontraktowy i takiego używam
Korzystasz z jakiegoś dostawcy samego wolumenu kontraktowego (np. wtyczka do MT4 + abonament), czy masz po prostu brokera, który go udostępnia?
Jeśli to broker, to mógłbyś zdradzić, który? Jakie są opłaty miesięczne za konto (z możliwością korzystania z wolumenu RealTime), a może przy określonym obrocie dostęp do danych jest darmowy?

tak, korzystam z wtyczki którą sam zrobiłem, mam dostawcę ale bez abonamentu, za darmo:)ale wyprzedzając pytanie niestety nie mam możliwości kopiowania tego w sensie przekazywania dalej bo wtedy i mnie by to zostało wyłączone...

co do brokerów to polecam ATC BROKERS z kontraktami terminowymi bo forex i tak jest niedostepny bo jest to amerykański broker...

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

jest też infinityfutures.com

z tego co pamiętam tam możesz otworzyć demo nawet i korzystać za free

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

inwestor2006 pisze:
ext3 pisze:

tak, korzystam z wtyczki którą sam zrobiłem, mam dostawcę ale bez abonamentu, za darmo:)ale wyprzedzając pytanie niestety nie mam możliwości kopiowania tego w sensie przekazywania dalej bo wtedy i mnie by to zostało wyłączone...

co do brokerów to polecam ATC BROKERS z kontraktami terminowymi bo forex i tak jest niedostepny bo jest to amerykański broker...
Ale co to są za kwotowania, z jakiego rynku ? Czy może są to tylko kwotowania wolumenów kontraktów dostępnych u danego brokera ?

ODPOWIEDZ