Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
inwestor2006
Gaduła
Gaduła

Re: Sterowany FOREX jak zabawka tylko dla dużych dzieci

Nieprzeczytany post autor: inwestor2006 »

oczywiście że nie to miałem na myśli...manipulacja mam na myśli przede wszystkim wciąganie ludzi w LONGI gdy SHORTY są już zaplanowane i na odwrót...oczywiście fale elliotta to narzędzie jak każde inne aczkolwiek ja osobiście uważam że jedno z najbardziej skutecznych i nie wiem dlaczego...po prostu często tak jest jak jest w teorii...oczywiście potrzeba praktyki żeby zasady z teorii przenieść na wykres...bo najbardziej mnie śmieszą zdania niektórych że fale są bez sensu bo raz pokazują tak a raz tak...to ma po prostu głębsze dno i wymaga troche wysiłku

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

odpowiednia analiza wolumenu w połączeniu z wykresem (nazywa się to metodą VSA) pozwala doświadczonemu traderowi wcześniej z dużym prawdopodobieństwem określić nastawienie shortowe gdy long trwa na dobre i na odwrót...widzisz się wtedy dokładnie jak grają duzi i na czym ta manipulacja polega...może to zabrzmi dziwnie jakbym był jasnowidzem ale po wielu latach dokładnie widzę longa gdy na rynku trwa short i shorta gdy na rynku trwa long...wskaźniki są pochodną ceny a cena jest pochodną wolumenu:):)

różnym hejterom od razu odpowiadam że mam szklaną kulę i super cudowne okulary którymi widzę co się stanie w przyszłości...

Awatar użytkownika
kaiju
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kaiju »

A propos kabla. W załączniku jest ten sam wykres co wcześniej dałem tylko z zaznaczonym na żółto miejscu gdzie mógł być stop hunt co dawało sygnał do longów. Jednakże rynek poszedł do dołu i dopiero na następnym stop huncie można było grać Longi. Czy jest Pan w stanie określić który stop hunt jest bardziej wiarygodny , a który mniej? Mi się wydaje, że w tym przypadku strefa gdzie był stop hunt była za bardzo wyciągnięta do góry. A patrząc już jakiś czas na wykresy stwierdzam, że cena dystrybuuje się trochę inaczej. Przy drugim stop huncie (strzałka czerwona) cena zrobiła taki charakterystyczny spodek z ramionami do góry co moim zdaniem często właśnie odwraca cenę. Pan, jak się pewnie założę używa do tego wolumenu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kaiju
Stały bywalec
Stały bywalec

Swoją drogą niech Pan spojrzy jak ładnie rozgrywali dzisiaj Elliota na kablu. W załączniku na czerwono zaznaczyłem kolejny stop hunt, ale nie odwrócili trendu na spadki bo rozgrywali piątą falę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

inwestor2006 pisze:odpowiednia analiza wolumenu w połączeniu z wykresem (nazywa się to metodą VSA) pozwala doświadczonemu traderowi wcześniej z dużym prawdopodobieństwem określić nastawienie shortowe gdy long trwa na dobre i na odwrót...widzisz się wtedy dokładnie jak grają duzi i na czym ta manipulacja polega...może to zabrzmi dziwnie jakbym był jasnowidzem ale po wielu latach dokładnie widzę longa gdy na rynku trwa short i shorta gdy na rynku trwa long...wskaźniki są pochodną ceny a cena jest pochodną wolumenu:):)

różnym hejterom od razu odpowiadam że mam szklaną kulę i super cudowne okulary którymi widzę co się stanie w przyszłości...
Hej, a czy do tej analizy wystarczy wolumen tick-owy, czy trzeba mieć np. kontrakty z CME?
Jeśli tickowy, to pewnie od większego brokera...
Jakbyś miał czas i chęć to może wkleisz jakieś screeny z przykładowymi analizami sygnałów wolumenowych, które widzisz (przewidujące odwrócenie dużych pozycji)?

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Czy w określone dni tygodnia nie grasz, ponieważ statystycznie się nie opłaca lub jest niewiele transakcji?

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

inwestor2006 pisze:dzięki że rozumiesz mój punkt widzenia...nie sprzedaje, nie reklamuje się więc nie muszę...z tym wytykaniem palcami i potknięciem się to wystarczy popatrzeć na jeden z pierwszych postów u mnie Pana Koalafx który cynicznie już się wypowiadał( sam nie jest święty)...i co dla takich ludzi, takim ludziom mam udostępniać za free strategię która generuje mnóstwo pieniędzy??????w życiu!!!!
No rozumiem :)

A tak technicznie jeszcze to dwie uwagi:
1. Nie ma się co przejmować i wdawać ostro w każde opinie, które chcą wszystko negować. Robić swoje. To forum tak ma i już. Jakby Ci się coś udało to może z jedna osoba to pochwali i pogratuluje. Jak Ci się noga podwinie to znajdzie się 10 razy więcej "życzliwych". Lepiej czasem zgłosić moderacji do usunięcia coś niż się później przez ileś stron kopać z koniem. To Twój dziennik i rób tak, żeby chciało Ci się tu wracać.
2. Jak chcesz mieć ciekawsze i bardziej rzeczowe dyskusje to najlepszym rozwiązaniem będzie wrzucanie tranzakcji przed wejściem, na co się szykujesz i dlaczego, albo tuż po otwarciu zlecenia z informacją jak planujesz to rozegrać.

Bo co by nie mówić, to na forexie dyskutowanie tylko o zamkniętych pozycjach to jak omawianie pogody z zeszłego tygodnia.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
kaiju
Stały bywalec
Stały bywalec

Jak inwestor2006 nie chce pokazywać swojej strategii to nie musi. Moim zdaniem regularne zyski udokumentowane myfxbookem i tak dużo wnoszą gdyż pokazują niedowiarkom, że jednak da się zarabiać, tylko trzeba umieć. Tak więc inwestor2006 rób swoje i pokazuj jak najdłużej, że da się zarabiać regularnie. Aczkolwiek każdy by chciał zobaczyć dokładnie Pański sposób patrzenia na rynek. Wiadomo, wrodzona ludzka ciekawość.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

ext3 pisze:
inwestor2006 pisze:odpowiednia analiza wolumenu w połączeniu z wykresem (nazywa się to metodą VSA) pozwala doświadczonemu traderowi wcześniej z dużym prawdopodobieństwem określić nastawienie shortowe gdy long trwa na dobre i na odwrót...widzisz się wtedy dokładnie jak grają duzi i na czym ta manipulacja polega...może to zabrzmi dziwnie jakbym był jasnowidzem ale po wielu latach dokładnie widzę longa gdy na rynku trwa short i shorta gdy na rynku trwa long...wskaźniki są pochodną ceny a cena jest pochodną wolumenu:):)

Hej, a czy do tej analizy wystarczy wolumen tick-owy, czy trzeba mieć np. kontrakty z CME?
Jeśli tickowy, to pewnie od większego brokera...
Jakbyś miał czas i chęć to może wkleisz jakieś screeny z przykładowymi analizami sygnałów wolumenowych, które widzisz (przewidujące odwrócenie dużych pozycji)?
Też mnie interesuje o jakim wolumenie jest mowa.

inwestor2006
Gaduła
Gaduła

kaiju pisze:A propos kabla. W załączniku jest ten sam wykres co wcześniej dałem tylko z zaznaczonym na żółto miejscu gdzie mógł być stop hunt co dawało sygnał do longów. Jednakże rynek poszedł do dołu i dopiero na następnym stop huncie można było grać Longi. Czy jest Pan w stanie określić który stop hunt jest bardziej wiarygodny , a który mniej? Mi się wydaje, że w tym przypadku strefa gdzie był stop hunt była za bardzo wyciągnięta do góry. A patrząc już jakiś czas na wykresy stwierdzam, że cena dystrybuuje się trochę inaczej. Przy drugim stop huncie (strzałka czerwona) cena zrobiła taki charakterystyczny spodek z ramionami do góry co moim zdaniem często właśnie odwraca cenę. Pan, jak się pewnie założę używa do tego wolumenu?

hej...mów mi na ty...będzie łatwiej...jeśli chcesz oczywiście:)

tak jestem w stanie ocenić który dołek co nazywasz huntem będzie skuteczny...oczywiście nie wiem tego ale zakładam zawsze z prawdopodobieństwem...sam wykres nam tego nie powie bo daje za mało informacji ale analiza poszczególnych dołków do głównego trendu plus analiza wolumenu daje mocne argumenty za stwierdzeniem -TAK TO JEST TEN DOŁEK CZY TEŻ HUNT

ODPOWIEDZ