XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

lion84pl
Bywalec
Bywalec

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: lion84pl »

Witam,

mam pytanie do XM Polska. Czy są jakieś sygnały że polski KNF zmusi XM do zmiany dźwigni na max 1:100? Czy XM dostał już jakieś pisma od regulatora w kraju, w którym jest zarejestrowany, by się dostosował do polskiego prawa?

Dziekuję

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

lion84pl
Nie tylko XM zostawił dźwignię na dotychczasowym poziomie. Inni mniejsi brokerzy mają po staremu ofertę dla Polaków. Do tego Cypr to dzika wyspa tam CySEC działa na innych zasadach. Przymyka oko na przekręty.

brg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: brg »

MarcinPOL - możesz napisać jacy jeszcze brokerzy Cypryjscy zostawili dźwignie wyższą niż 1:500? Może być na priv.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

MarcinPOL pisze:lion84pl
Nie tylko XM zostawił dźwignię na dotychczasowym poziomie. Inni mniejsi brokerzy mają po staremu ofertę dla Polaków. Do tego Cypr to dzika wyspa tam CySEC działa na innych zasadach. Przymyka oko na przekręty.
Mocno. Osobiście uważam, że ludzie mają wolną wolę i ograniczenia w handlu forex są tym samym co ubezwłasnowolnienie. Czym innym jednak jest dostosowanie się do przepisów. Jeżeli XM ma to w 4 literach to z obawą wpłacałbym tam swoje pieniądze ;)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

lion84pl
Bywalec
Bywalec

cytrynek pisze:
MarcinPOL pisze:lion84pl
Mocno. Osobiście uważam, że ludzie mają wolną wolę i ograniczenia w handlu forex są tym samym co ubezwłasnowolnienie. Czym innym jednak jest dostosowanie się do przepisów. Jeżeli XM ma to w 4 literach to z obawą wpłacałbym tam swoje pieniądze ;)
Nie zgodzę się z Tobą, jeżeli Regulator wprowadza durne przepisy, ograniczając świadomy wybór nie konsultując się ze środowiskiem, to nieustosunkowanie się do nich ze strony podmiotów zagranicznych uważam za bezwzglednie zasadne. Myślę też, iż pewne osoby nieźle zarobiły na tych zmianach. Ale to jest tylko moja subiektywna opinia.

Pozdrawiam

-- pt 17-07-2015, 11:49 --

Witam,

mam pytanie do klientów XM, mianowicie jaka jest wg waszej opinii forma wpłaty i wypłaty środków do/z konta XM. Mam tutaj na myśli jaki sposób jest najtańszy i najwygodniejszy. Czy macie doświadczenia w tym zakresie? Czy używaliście takich narzedzi jak Skrillmoney czy Netweller? Bo słyszałem, że są najbardziej optymalne.

Z góry dziekuję

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MarcinMC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinMC »

Ja używam skrilla, nie ma co do niego zastrzeżeń i polecam.
Skype marcinmc92

Piotr_P
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotr_P »

lion84pl pisze:Witam,

mam pytanie do XM Polska. Czy są jakieś sygnały że polski KNF zmusi XM do zmiany dźwigni na max 1:100? Czy XM dostał już jakieś pisma od regulatora w kraju, w którym jest zarejestrowany, by się dostosował do polskiego prawa?

Dziekuję
Witam, po zmianie na stronie xm.com jezyka na polski, mamy max. dostepna dzwignie 1:100, czyli jednak XM stosuje sie do przepisow KNF :wink: . http://www.xm.com/pl/account-types.
W sumie logiczne, zmiany powinny byc dla nowych kont zakladanych od 16.07, stare powinny miec dotychczasowa dzwignie bez zmian (prawo nie dziala wstecz). U mnie zostalo 1:500 :)

lion84pl
Bywalec
Bywalec

A jednak, XM wprowadza ograniczenie. Bez informacji. Nawet na Cyprze boją się KNFu.

Philips

Nieprzeczytany post autor: Philips »

lion84pl pisze:A jednak, XM wprowadza ograniczenie. Bez informacji. Nawet na Cyprze boją się KNFu.
Dotyczy to chyba nowych kont moja dźwignia większa niż 1:100 ani drgnęła.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Piotr_P pisze: W sumie logiczne, zmiany powinny byc dla nowych kont zakladanych od 16.07, stare powinny miec dotychczasowa dzwignie bez zmian (prawo nie dziala wstecz). U mnie zostalo 1:500 :)
Sorki ale bzdury opowiadasz - zasada nie działania prawa wstecz nie ma tu nic do rzeczy. Nikt nie wymaga przecież aby WSTECZNIE korygować lewar Twojego konta, natomiast od danego dnia tylko taki a nie inny jest zgodny z naszym prawem.
Idąc Twoim tokiem rozumowania to mnie powinien nadal obowiązywać limit 60 km/h w terenie zabudowanym bo taki przecież był jak wyrabiałem prawo jazdy :)
To, że zostało Ci 1:500 to tylko niedopatrzenie brokera - pewnie je skoryguje bo jeśli nie to naraża się na ostrzeżenie ze strony KNFu co popsuje mu biznes.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ