DayTrading: Środa 15.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
52%
Bez zmian
3
12%
Spadek
9
36%

Liczba głosów: 25

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 15.07.2015

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

Kurcze, patrzę na wykres Dax M15 na IronFx i XM i widzę dwa inne wykresy :shock:

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

powiedz mi jak to jest
wykres masz niby kasowy
ale przecież w nocy nie ma kasowego więc jak on jest tworzony?

może sztukowany z futures :roll:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

ZbychuM
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ZbychuM »

A skąd ja mam to wiedzieć ? Przecież to nie ja go rysuję. Na XM widzę pięknego RGR-a, a na IronFX nie za bardzo. Coś tu jest nie tak. Jeden z tych brokerów ewidentnie wali w ch.....
Ostatnio zmieniony 15 lip 2015, 11:57 przez ZbychuM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

jen-yy pisze:

powiedz mi jak to jest
wykres masz niby kasowy

to chyba XM u nich kasowy i terminowy wyglądają tak samo. To także brok MM więc u nich wszystko możliwe :p

jakub2602
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jakub2602 »

shogomad pisze:
jen-yy pisze:

powiedz mi jak to jest
wykres masz niby kasowy

to chyba XM u nich kasowy i terminowy wyglądają tak samo. To także brok MM więc u nich wszystko możliwe :p
Dokladnie zagrywka brokera MM na moj Sł na poziomie 1601 po czym zmiana kierunku.
A tak w temacie polecicie mi jakis broker nie typu MM bo po tej zagrywce i piatkowej z zacieciem platformy na 20 minut gdzie dzwonilem i wysylalem filmik ktory ukazuje ze transakcje wchodzily w innej cenie niz pokazywal wykres ktory stał w miejscu koncze z nimi wspolprace

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

No wybije się w końcu ten DAX do góry, czy nie? :lol:

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

laranja pisze:No wybije się w końcu ten DAX do góry, czy nie? :lol:

Dziś z Dax przerąbane bo głosowanie i mówią że będzie w nocy dopiero :shock:
Pozatym z tym finansowanie w UE nie jest tak fajnie do końca bo nie wiedzą skąd fundusze podebrać no i Chiny znów nawaliły.... -4% o ile się ile mylę...
Chyba specjalnie to robią żeby ruchów nie było dużych i nikt się nie podłączy tylko luka rano będzie....

-- Dodano: śr 15-07-2015, 12:05 --
shogomad pisze:
jen-yy pisze:

powiedz mi jak to jest
wykres masz niby kasowy

A już myślałem że wakacje masz... Wrzuć jakiś wykresik z DAX...
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Gdybym grał na akcjach, to w tym momencie na pewno bym ich nie kupował, bo jest zbyt wiele niewiadomych wokół Grecji i Chin, a indeksy rosną bez żadnej korekty od 4 dni, więc jak pójdzie sygnał do wyprzedaży akcji, to wszystko poleci w ciągu kilku godzin. Dlatego myślę, że się nie przebiją dzisiaj.

Do tego trzeba pamiętać, że głosowanie w Grecji jeszcze niczego nie załatwia, a nie wiadomo, jakie będą następstwa pozytywnego głosowania (strajki, obalenie rządu?). Do jutra mają zamknięte banki. Pytanie, czy będą je w stanie otworzyć. Jak na mój gust obecnie trwa dmuchanie bańki póki Chiny nie pękną i nie pociągną wszystkiego w dół.

Oczywiście mogę się mylić i nie doceniać potencjału instytucji, które stoją za dotychczasowymi wzrostami. Mogą wykorzystać dobre wyniki poszczególnych spółek w USA, bo to jedyne paliwo, na jakim obecnie mogą iść w górę.

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Lolo »

pik pisze:Gdybym grał na akcjach, to w tym momencie na pewno bym ich nie kupował, bo jest zbyt wiele niewiadomych wokół Grecji i Chin, a indeksy rosną bez żadnej korekty od 4 dni, więc jak pójdzie sygnał do wyprzedaży akcji, to wszystko poleci w ciągu kilku godzin. Dlatego myślę, że się nie przebiją dzisiaj.

Do tego trzeba pamiętać, że głosowanie w Grecji jeszcze niczego nie załatwia, a nie wiadomo, jakie będą następstwa pozytywnego głosowania (strajki, obalenie rządu?). Do jutra mają zamknięte banki. Pytanie, czy będą je w stanie otworzyć. Jak na mój gust obecnie trwa dmuchanie bańki póki Chiny nie pękną i nie pociągną wszystkiego w dół.

Oczywiście mogę się mylić i nie doceniać potencjału instytucji, które stoją za dotychczasowymi wzrostami.
Mysle ze czekamy na amerykanow i gdy tam dzis indeksy pociagna chocby lekko w gore, bedzie wybicie na DAX.
Na dol cos go specjalnie nie ciagnie, kazda cofka jest od razu wykupowana.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

lutek pisze:myślę ze z daxem to może być różnie za dużo detalu wczoraj wzięło eski

-- Dodano: 15 lip 2015, 08:46 --

euro dolar to chyba podpucha
coś się szykuje, kreski, wbrew kontrariańskim chęcią kontowania takich wzrostów bo sie należy, więc kreski pokazuję, że chce wyżej... pytanie 2: czy wyżej lekko pod wycięcie i zwrot czy wyżej o 100-300p dziś. Branie S teraz jest zbyt oczywiste by było takie pewne... myślmy jak grubasy co chapały towar przez ostatnie dni.

-- Dodano: 15 lip 2015, 12:24 --
Lolo pisze:Na DAX mozliwa w tej chwili konsolka.
Jezeli S to najlepiej z waskim SL.
Trend jetzt bardzo mocny i ogolnie to nadal up.
dokładnie a pamiętajmy że dziś mamy festiwal atrakcji na rynku, do tej pory nie było jeszcze głównego ruchu intra czy wzrostu zmienności, także lepiej jak dla mnie BP i wejść po decyzji w którą stronę zamierzają pójść. Na średnio mamy wybicie z kanału spadkowego, fakt, że zrobili to dziwnie szybko ale techniki na dziennym nie można lekceważyć. Zobaczcie np. jak podnieśli spadki poniedziałkowe szybko i już dawno jesteśmy wyżej. Tam jest moc, póki co... także albo z nurtem albo czekać na oznaki odwrotu. Można też dać Sell Stop z TP na przykładowo 100p w razie szpili w dół np. na Yellen czy infach z greckiego parlamentu

Zablokowany