DayTrading: Środa 08.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
6
22%
Spadek
8
30%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 08.07.2015

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Czy ktoś mi logicznie wytłumaczy, dla czego mając bankruta za drzwiami Euro tak dobrze się trzyma?
NIe spłacili się, nie dogadali i nie wiadomo czy się dogadają.... Kto tym rynkiem tak kręci?

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Damfry pisze:Czy ktoś mi logicznie wytłumaczy, dla czego mając bankruta za drzwiami Euro tak dobrze się trzyma?
NIe spłacili się, nie dogadali i nie wiadomo czy się dogadają.... Kto tym rynkiem tak kręci?
Kto powiedział że dobrze się trzyma - może po prostu reszta tez kiepsko stoi albo gorzej ;)

FRA 9x12 dla dolara już na poziomie 0,66% (tydzień temu były jeszcze powyżej 0,8%, a wczoraj na poziomie 0,71%). Rentowności amerykańskich 10-latek spadają dziś o ponad 6 pb. i są już na poziomie 2,19% (przed tygodniem były w okolicach 2,40%).

Indeks dolara traci dziś ok. 0,3%. Amerykańska waluta traci głównie wobec jena.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

pik pisze: W jakim regionie jesteś? Na Śląsku dzisiaj było nieciekawie, ale jest prąd i net ;-)
Śląsk. mniej więcej w połowie między Katowicami, a Bielskiem-Białą
na onecie na głównej stronie info o tym rejonie, że hardkore
spałem jak waliło ;)

-- Dodano: 08 lip 2015, 10:09 --
Damfry pisze:Czy ktoś mi logicznie wytłumaczy, dla czego mając bankruta za drzwiami Euro tak dobrze się trzyma?
pisałem wczoraj, że euro strasznie mocne i dzisiaj efekt :)

-- Dodano: 08 lip 2015, 10:09 --

btw. siedze w longach na kiwi
kangura tez mozna long, SL ponizej dołka aktualnego.
spokojna głowa.
ale kiwi lepsze, bo audnzd - pokazywałem w nocy :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mathon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mathon »

Cześć,

jakieś informacje lub prognozy co do ujka? Po luce wyglądało że będzie sie przebijał wyżej ale coś zaczął spadać...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze: kangura tez mozna long, SL ponizej dołka aktualnego.
znowu się kopiesz z bankiem centralnym... Celem kangura jest czerwona strefa i zielone S2( pivot roczny)...moze wczesniej bedzie korekta, a moze jej nie bedzie jak na kiwi dopoki celu nie osiagną...

kangur d1 - chyba wszystko czytelne
https://www.tradingview.com/x/sUw964T0/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

To, że Grecja jest bankrutem wiadomo już od dawna. Odmowa przyjęcia kasy z UE eskalowała problem, więc pojawiła się lekka panika. Teraz oswajają rynek z Grexitem, bo każdy w UE wie, że kolejne euro posłane do Grecji, to euro stracone. Muszą tylko znaleźć sposób na usunięcie Grecji ze Strefy Euro, tak żeby inne kraje nie chciały pójść tą samą drogą. Z czasem UE swoją porażkę przekształci w sukces, jak to mają w zwyczaju. Jeżeli Merkel źle rozegra sprawę, to do głosu dojdą ludzie, którzy domagają się całkowitej reformacji Unii. Jeżeli rozegra dobrze, to pogłębią integrację i zwiększą rolę Niemiec w całej UE. Dlatego idealne dla Niemiec byłoby , wykopanie Grecji i pokazanie za 2 lata, w jakiej są ruinie bez pomocy Unii, że to samo spotka każdy inny kraj, który będzie chciał wystąpić z UE, dlatego trzeba pogłębić integrację.
highend pisze: Śląsk. mniej więcej w połowie między Katowicami, a Bielskiem-Białą
na onecie na głównej stronie info o tym rejonie, że hardkore
spałem jak waliło ;)
Ja też okolice BB, ale z drugiej strony ;-)
Ostatnio zmieniony 08 lip 2015, 11:34 przez pik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

MR. D pisze:Skąd u Was taka wiara we wzrosty na DAX?
1. Spadki zawsze maja większa dynamikę niz wzrosty. To oczywiste jak rośnie to sie powoli otwiera nowe pozycje i dokłada i dokłada. Jak spada to zamyka sie natychmiast wszystkie co przyspiesza spadki.
2. Ci co maja pieniądze w Grecji maja je tez na giełdach. Mówimy o graczach instuytucjonalnych. Jeśli kasa z Grecji przepadnie to trzeba bedzie wycofywać z giełd żeby utrzymać płynność.
3. To co sie dzieje od poniedziałku to jest to samo co było w 2008 roku w pierwszej fali kryzysu. Wszystko leciało na pysk z wyjątkiem dolca. Giełdy, surowce, obligacje wszystko traciło tylko dolar sie umocniła. Pamiętacie w ciagu kilkunastu tygodni jak sie zmienił kurs usd/pln? Z 2,20 do 3,60?

Nie twierdze, ze Dax poleci na pysk, ale jak widać takie przesłanki to po co łapać noże? Nic nie przemawia za wzrostami moze poza jakimiś kreskami na wykresach co sa umownym wsparciem lub oporem.
mądrze piszesz :564:
ja twierdzę że DAX i wszystkie inne indeksy polecą na pysk,
i nie obchodzi mnie Grecja, a ni nawet panika w Chinach (choć może ona być niezłym zapalnikiem),
na wykresach widać, że rynki zostały już zdystrybuowane i nie mają siły nawet robić korekt,
i choć może się zdarzyć jeszcze jedna pułapka (lub nie zdarzyć :) ) na miśki np. Greckie porozumienie, należy ją wykorzystać na ładowanie S.

To będzie czerwona jesień :569:
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Kolega kerimb to przewidział, abstrachujac od tego egipskiego bełkotu to teraz edek Long Term UP, Highend wygrywa morze whiskey, a z grecją sie dogadają.

To że sie pomylił o 3 dni i 4 centy można mu wybaczyć biorąc pod uwagę ,że robił tę analize 6,5 roku temu :shock: :shock: :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2015, 11:42 przez shogomad, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Żaba dzięki za troskę, ale dokładnie wiem co robię - kiwi jest już na sporym plusie, a kangura wyznaczyłem dołek z Fibo423 i dokładnie tam zareagował.
Oczywiście, że pewnie potem spadnie niżej - ale po korekcie :)

-- Dodano: 08 lip 2015, 10:41 --

z indeksami się zgadzam. Chiny juz widać
Dlatego pytałem Karnaka czy to już S na sp500, a on mi że w dołku zapytałem.
Karnak - mogłeś kreski wrzucić, że to dołek :D :) to bym L zabrał z 2040 sp500 i zamknął na 2080 ;)

Ja spokojnie czekam niech się wystrzelają ;)
Uważam, że kierunek południe, a target spadku akcji np. Apple mam wyznaczony dokładnie na $87 za akcję (magiczne fibo).....
:) na razie czekam.... :) i nie tykam indeksów choć wczoraj pięknie daxem zarzuciło ;)

-- Dodano: 08 lip 2015, 10:45 --

k*** dalej prądu nie ma, z komórek działa tylko PLAY..... orange i tmobile zero zasięgu. haha.... odciety od swiata ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Właśnie czytałem, że Cipras znowu naobiecywał w UE, że podeśle im plan reform w ciągu dwóch dni, więc kolejne dwa dni na spekulacje + obrady w UE zapowiedziane na weekend. Także rozwlekają temat jak mogą przygotowując rynki pod wyjście Grecji w dłuższej perspektywie.

Zablokowany