DayTrading: Środa 08.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
6
22%
Spadek
8
30%

Liczba głosów: 27

homar
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 08.07.2015

Nieprzeczytany post autor: homar »

Ambasador pisze:Zostawienie L na DAXie wczoraj wieczór jak widzę było błędem... to co zarobił człowiek ze wzrostu wieczornego, już o poranku w plecy heh.
Pytanie co dalej, testujemy wczorajsze dna? I w razie W, gdzie kolejny przystanek na dole?
ale chyba ślepy jeśli miał L z dołu to nie zamykał wieczorem na tym sztucznym podjeździe... taki profit trzeba przytulać i noc spokojna a nie marudzić, że rano już strata... taka gra, to czasy grexitu i pękania bańki na rynkach, ryzyko duże i jak grać kontrę do wejście dobrze wyczekane i brać 50-100 p nie narzekać

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

flogopit2 pisze:wczoraj pytałem ale nikt nie odpowiedział więc ponawiam:
czy gra ktoś na Chinach (index) a jeżeli tak, to u jakiego broka ?
Też o to pytałem, ja nie mam Chińskich indeksów do gry, a szkoda.

A jeśli chodzi o DT to sytuacja na indeksach jest na tyle ciekawa, że zapomniałem w ogóle o walutach. Jestem ciekaw czy powtórzymy scenariusz z wczoraj i odbijemy się od wczorajszego dna, tak na DAXie jak i w Stanach. Byłoby dobrze, ale nie jestem przekonany że tak będzie. Ja na razie włączam tryb czekania, nie mam ani jednej pozycji otwartej. A na razie idę robić porządek po burzy.

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

shogomad pisze:Z chinami nie jest tak źle....ale lecą na fibo 61,8 %

http://stooq.pl/q/?s=^shc&c=1y&t=l&a=lg&b=0

Można chinoli grać u jakichś broków ?

@dax

myśle ,ze testujemy 10810 po czym lecimy na 10440 i to może być koniec spadków, ale grecja pokaże.

10810 to poziom otwarcia z poniedziałku i poprostu musimy go przetestować na normalnej płynności z instytucjonalnymi na rynku ( dzisiaj do 13.00 ) a 10440 to 61,8% fibo mierzony od początku wzrostów 16.11.14

ewentualnie 10520 mierzone od 2.01.2015 - kwestia interpretacji gdzie uznamy start trendu wzrostowego długoterminowego.

Jak na razie od maja gram wg tego planu i wszystko gra i buczy ( nie wiem co zrobić to raczej S :wink: )
Po wczorajszym widzę to tak, że prędzej czy później a raczej prędzej dobiją do dolnej bandy kanału (patrz H4) i dopiero później długą falą wzrostową pozamykają luki powyżej
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

:wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Ambasador
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ambasador »

homar pisze:
Ambasador pisze:Zostawienie L na DAXie wczoraj wieczór jak widzę było błędem... to co zarobił człowiek ze wzrostu wieczornego, już o poranku w plecy heh.
Pytanie co dalej, testujemy wczorajsze dna? I w razie W, gdzie kolejny przystanek na dole?
ale chyba ślepy jeśli miał L z dołu to nie zamykał wieczorem na tym sztucznym podjeździe... taki profit trzeba przytulać i noc spokojna a nie marudzić, że rano już strata... taka gra, to czasy grexitu i pękania bańki na rynkach, ryzyko duże i jak grać kontrę do wejście dobrze wyczekane i brać 50-100 p nie narzekać
Wiesz co, na tym podjeździe zarobiłem i to co miałem zamknąć zamknąłem. Otworzyłem jedną eLkę celowo na noc. Jak widać - złe przewidywania.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Czyli rzekome propozycje Grecji z wczoraj, to było coś na zasadzie "sypnijcie tyle kasy, żeby nie brakło do końca roku"? Patrząc na to, wydaje mi się, że UE jednak będzie musiała wywalić Grecję ze Strefy Euro, bo inaczej zawsze będą zmuszeni im pomagać, a coraz więcej ludzi jest temu przeciwna, bo powoli rozumieją, że 490 mln europejczyków składa się co roku na 10 mln greków. Pogratulować ludziom, którzy tak starali się przyjąć Grecję do UE i SE.

Ostatecznymi terminami bym się nie przejmował, bo było już ich kilka.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

CHF/PLN
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Deveey
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Deveey »

@DAX
Jak wy sie zapatrujecie na aktualną sytuacje?
Odbicie od okolic obecnego poziomu (10669) i lecimy w górę po chociaż 1.08?

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Deveey pisze:@DAX
Odbicie od okolic obecnego poziomu (10669) lecimy w górę po chociaż 1.08?
Na razie widać tylko, że są próby odbicia, ale na razie mało przekonujące. Ja osobiście obstawiam odbicie, ale wczoraj też tak obstawiałem, a jak wyszło, to było widać ;-)

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

pik pisze:
Deveey pisze:@DAX
Odbicie od okolic obecnego poziomu (10669) lecimy w górę po chociaż 1.08?
Na razie widać tylko, że są próby odbicia, ale na razie mało przekonujące. Ja osobiście obstawiam odbicie, ale wczoraj też tak obstawiałem, a jak wyszło, to było widać ;-)
dokładnie, znieśli tylko wieczorną ściemę futów a jndeks dna nie pogłębił więc miejsce jest

Zablokowany