Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

eska na EUR/AUD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Mi zawsze dax kojarzył się z GBP - nie widzę żadnej transakcji na GU u Ciebie ? Masz 200 zagrań na EUR natomiast , gdzie wychodzisz idealnie na 0.
fx-forum

Mpapiez

MkubuxK pisze:Mi zawsze dax kojarzył się z GBP - nie widzę żadnej transakcji na GU u Ciebie ? Masz 200 zagrań na EUR natomiast , gdzie wychodzisz idealnie na 0.
Nie gram na żadnych parach z funtem, dlatego tego nie znajdziesz u mnie, może mam jakieś pojedyncze transakcje.

Co do drugiego pytania, ten dziennik służy głownie samorozwojowi i szlifowaniu swoich umiejetności, więc tego typu zagrań będzie pewnie jeszcze więcej. Cały czas próbuje usprawniać handel, wiec proporcje będą sie powoli zmieniać.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Drugie tylko spostrzeżeniem było. Zastanowił mnie bardziej funt właśnie bo wcześniej zastanawiałeś się dlaczego na tym indeksie Ci tak dobrze idzie a na reszcie gorzej. Może ze względu na charakterystykę EUR , która odbiega od tej na Daxie gdzie dobrze wpasowałeś się. Pobaw się z GU na próbę tak jak z Daxem. Albo opatrz wstępnie. Może to kwestia doboru instrumentów.
fx-forum

Mpapiez

Dzień jest bardzo udany, aż takiego poniedziałku się nie spodziewałem.
Ostatni trade, stwierdziłem że może zaszaleje, i maksymalnie podniose ryzyko, stawiajac po prostu część dzisiejszego urobku...

Chciałem wydusić z dzisiejszego dnia ile tylko się da.
Stwierdziłem ża zagram elkę, na SL poniżej ostatnich 2 dołków (swingów) i pod okrągłym poziomem.
Ustaliłem sobie że dla mojej elki, nie może zostać przebity poziom 108750 i po prostu cały czas podkupywałem gdy cena schodziła mi na stratę - w sumie przez moment dobrze to wyglądało.

Co tu dużo mówić, dalej obstawiam że luka może zostać zamknięta - uzbierałem tego 0.06 lota (6zł pips) i niestety wybili mnie po czym ruszyli do góry.

Gdzie był błąd ? Zbyt bardzo przelewarowałem pozycje i niestety gdy pomyślałem że bezpieczniej będą stop lossy pod czerwoną linią na rysunku, nie mogłem tego zrobić, bo ewentualne wybicie spowodowałoby już zbyt duże straty których niemógłbym zaakceptować. Gdybym był na 0.02 lub 0.03 lota, spokojnie mógłbym się wycofać za drugą linię obrony zwiększając szanse na sukces. Jak widać zarobiłbym i to całkiem fajny %, a tak to zaliczyłem 3,41% straty.

Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana, ale patrząc teraz na spokojnie, widzę że mogłem trade poprowadzić dużo lepiej.

Mpapiez

eSka na ejku...

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Jak Ci w FX pro na dax realizuje zlecenia? Bo dziś skalpowałem u admiralsów, to spore opóźnienia mają.

Mpapiez

Damfry pisze:Jak Ci w FX pro na dax realizuje zlecenia? Bo dziś skalpowałem u admiralsów, to spore opóźnienia mają.
Od ręki. Spread jest 2 pipsowy, ale nie ma żadnych poślizgów.
Porównywać AM do FxPro, to jak maluszka do mercedesa - ale to tylko moja opinia.

Generalnie zauwazyłem że FxPro ma większe spready niż AM, ale za cene spreadów chce mieć święty spokój i się na to zgadzam.

Mpapiez

Może to kogoś zainteresuje.
Koleś łamaną angielszczyzną dość fajnie mówi o zarządzaniu ryzykiem - moim zdaniem z wartościami typu 0,2% ryzyka na trade to gruba przesadza, ale zgadzam się z nim w 100%, że ryzyko powyżej 5% jest bardzo złym pomysłem i prowadzi do bardzo szybkiego zerowania konta.

https://www.youtube.com/watch?v=PpMuIy7z7YI

Miłego oglądania.

Tak w ogóle naszła mnie refleksja dziś, że ostatnio dział journali coś ledwo przędzie na tym forum :(...
Chyba trzeba poczekać do późnej jesieni, aż znów sie jakaś grupa zapaleńców pojawi.

Ps. A jak kogoś nie interesuje zarządzanie ryzykiem to polecam to:
https://www.youtube.com/watch?v=B8cN586JUR8
Zawsze mnie to bawi :), chociaż też mnie to nie raz spotkało, was z resztą pewnie też :mrgreen: .

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Mpapiez pisze:Ps. A jak kogoś nie interesuje zarządzanie ryzykiem to polecam to:
https://www.youtube.com/watch?v=B8cN586JUR8
Zawsze mnie to bawi :), chociaż też mnie to nie raz spotkało, was z resztą pewnie też :mrgreen: .
ale baran :d kto pakuje się w longi po formacji advanced block? :lol:

Zablokowany