DayTrading: Piątek 03.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
57%
Bez zmian
6
26%
Spadek
4
17%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 03.07.2015

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

A najgorsze w tym wszystkim, że temat Grecji nadal nie będzie zamknięty, stąd dalej edka pod to można młócić :D

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

flogopit2 pisze:konto zeruje kasa przepada - już kiedyś taki przypadek miałem, stąd opcja wypłaty
Czyli admiralsi nie wchodzą na minus ? Jeżeli tak to w tym wypadku model MM ratuje dupsko :).

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Mat2314 pisze:A najgorsze w tym wszystkim, że temat Grecji nadal nie będzie zamknięty, stąd dalej edka pod to można młócić :D
Ja chciałbym tylko wiedzieć, co się stało z całą tą kasą, która została tam wpompowana. Ile poszło do Oligarchów, a ile do Niemieckich i Francuskich banków. Tak się roztrząsali nad ukraińskimi oligarchami, a Ci z Grecji jeszcze bardziej doili Greków i całą UE.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

flogopit2 pisze:
flogopit2 pisze:A nie jest czasem tak, że po otwarciu będziesz mieć około 400-500 euro debetu ?
Wydaje mi się, że nie, bo teraz część pozycji na L jest już na stracie, a po otwarciu będzie mięsakra. Ogólnie za dużo pozycji na L a margin jest na 30%, więc wolałbym, żeby nie zdarło do zera all, tym bardziej, że wypłacić mogę teraz 360 eu. Nie pomogą nawet 2 eski, które są czynne ... choć w sumie można przeliczyć ...

Sprawdziłem - nie przejdzie
8 pozycji L z czego 4 teraz na plus, ale po otwarciu będą all na minus przy 2 eskach, więc nijak to zrównoważy - trudno zacznę od 360 raz jeszcze
U jakiego broka to robileś ?

Od kolegi co sprawdzil empirycznie wiem ,że w AM tylko zerują i jeszcze żadnego "nie instytucjonalnego" klienta nie ścigali o uzupełnienie.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

pik pisze:
Mat2314 pisze:A najgorsze w tym wszystkim, że temat Grecji nadal nie będzie zamknięty, stąd dalej edka pod to można młócić :D
Ja chciałbym tylko wiedzieć, co się stało z całą tą kasą, która została tam wpompowana. Ile poszło do Oligarchów, a ile do Niemieckich i Francuskich banków. Tak się roztrząsali nad ukraińskimi oligarchami, a Ci z Grecji jeszcze bardziej doili Greków i całą UE.
Też prawda.

Z ciekawostek:
- są głosy, że obecna sytuacja w eurolandzie może opóźnić podwyżkę stóp, do grudnia
- sam nie wiem czy lepiej się teraz nie przerzucić na kanguri/kiwi/jeny dopóki się to euro nie wyklaruje;

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

shogomad pisze:
flogopit2 pisze:
flogopit2 pisze:A nie jest czasem tak, że po otwarciu będziesz mieć około 400-500 euro debetu ?
Wydaje mi się, że nie, bo teraz część pozycji na L jest już na stracie, a po otwarciu będzie mięsakra. Ogólnie za dużo pozycji na L a margin jest na 30%, więc wolałbym, żeby nie zdarło do zera all, tym bardziej, że wypłacić mogę teraz 360 eu. Nie pomogą nawet 2 eski, które są czynne ... choć w sumie można przeliczyć ...

Sprawdziłem - nie przejdzie
8 pozycji L z czego 4 teraz na plus, ale po otwarciu będą all na minus przy 2 eskach, więc nijak to zrównoważy - trudno zacznę od 360 raz jeszcze
U jakiego broka to robileś ?

Od kolegi co sprawdzil empirycznie wiem ,że w AM tylko zerują i jeszcze żadnego "nie instytucjonalnego" klienta nie ścigali o uzupełnienie.
Tak w AM
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

pik pisze:
Kasa była pożyczana przez 14 lat, od 2001 roku. W początkowej fazie ratowania Grecji pieniądze z wielkiej trójki natychmiast lądowały na kontach banków Niemieckich i Francuskich (w mniejszej części Hiszpańskich i Włoskich). Dopiero później dłlug "upaństwowiono" i zapobiegło to ze środków państwowych, bogacenia się osób prywatnych. 8)
Ostatnio zmieniony 05 lip 2015, 23:43 przez tyler_durden, łącznie zmieniany 1 raz.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Obrazek

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

pik pisze: Szkoda, ale to i tak lepiej dla Ciebie, niż zostać z Elką, jak mnie to spotkało;-)
U jakiego broka ??
flogopit2 pisze:konto zeruje kasa przepada - już kiedyś taki przypadek miałem, stąd opcja wypłaty
Również pytanie u jakiego broka to było i kiedy??

To interesujące kwestie ponieważ najbliższe tygodnie/miesiące mogą być takie akcje z lukami weekendowymi :564:

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Jak ktoś się lubi pośmiać, to warto posłuchać kandydatki na premiera:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html?

" rezerwy walutowe w Narodowym Banku Polskim, ale też rezerwy, które są w dyspozycji ministra finansów my możemy się zachowywać bardzo elastycznie i kontrolować wartość złotego. Czyli możemy reagować bardzo szybko wtedy, kiedy wartość złotówki będzie spadać - zaznaczyła. " - mówi osoba, która chce PLN na EUR wymienić :D

I w ogóle straszy Grecją ekipa, która ten kraj niewyobrażalnie zadłużyła, wywalając publiczne pieniądze na lewo i prawo. :D

Zablokowany