DayTrading: Piątek 03.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
57%
Bez zmian
6
26%
Spadek
4
17%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 03.07.2015

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Szpila ładna choć jeszcze pewnie w dół pociągną. Dużo ładniej na parach ze złotówką

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

flogopit2 pisze:A nie jest czasem tak, że po otwarciu będziesz mieć około 400-500 euro debetu ?
Wydaje mi się, że nie, bo teraz część pozycji na L jest już na stracie, a po otwarciu będzie mięsakra. Ogólnie za dużo pozycji na L a margin jest na 30%, więc wolałbym, żeby nie zdarło do zera all, tym bardziej, że wypłacić mogę teraz 360 eu. Nie pomogą nawet 2 eski, które są czynne ... choć w sumie można przeliczyć ...

Sprawdziłem - nie przejdzie
8 pozycji L z czego 4 teraz na plus, ale po otwarciu będą all na minus przy 2 eskach, więc nijak to zrównoważy - trudno zacznę od 360 raz jeszcze[/quote]

Jest jeszcze szansa, że Merkel coś poczaruje przez noc i DAX otworzy się na mniejszym minusie.

brokuly
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: brokuly »

UJek wydaje przeć ku zatkaniu luki.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

flogopit2 pisze:
Wydaje mi się, że nie, bo teraz część pozycji na L jest już na stracie, a po otwarciu będzie mięsakra. Ogólnie za dużo pozycji na L a margin jest na 30%, więc wolałbym, żeby nie zdarło do zera all, tym bardziej, że wypłacić mogę teraz 360 eu. Nie pomogą nawet 2 eski, które są czynne ... choć w sumie można przeliczyć ...

Sprawdziłem - nie przejdzie
8 pozycji L z czego 4 teraz na plus, ale po otwarciu będą all na minus przy 2 eskach, więc nijak to zrównoważy - trudno zacznę od 360 raz jeszcze
Ja naprawdę nie chce cie straszyć, ale wypłata kasy ci nic nie da.
Broker ci naliczy saldo ujemne i wezwie do uzupełnienia depo. Twoje pozycje netto to około 6 euro na pips, a DAX aktualnie jest 400 pipsów, to masz ~ - 2400 euro, przy depo 1400 euro, więc na ten moment masz około 1000 euro dopłaty.

http://www.ig.com/uk/ig-indices/sunday-germany-30

Po otwarciu broker od razu ci zamknie pozycje i on straty na siebie nie wezmie.
Życze ci żeby przed otwarciem notowań podbili żebyś chociaż na zero wyszedł...

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

A znacie jakąś stronę z naszym WIG-20 sprzed sesji?

pik
Pasjonat
Pasjonat

Mpapiez pisze: Ja naprawdę nie chce cie straszyć, ale wypłata kasy ci nic nie da.
Broker ci naliczy saldo ujemne i wezwie do uzupełnienia depo. Twoje pozycje netto to około 6 euro na pips, a DAX aktualnie jest 400 pipsów, to masz ~ - 2400 euro, przy depo 1400 euro, więc na ten moment masz około 1000 euro dopłaty.

http://www.ig.com/uk/ig-indices/sunday-germany-30

Po otwarciu broker od razu ci zamknie pozycje i on straty na siebie nie wezmie.
Życze ci żeby przed otwarciem notowań podbili żebyś chociaż na zero wyszedł...
Pozostaje trzymać kciuki, żeby DAX otworzył się wyżej. Jest na to szansa jeżeli w stanach nie spanikują i Merkel z resztą ekipy nie palnie czegoś głupiego. Do 8 jest jeszcze trochę czasu i coś może się zmienić.

Awatar użytkownika
dreken
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dreken »

Nie straszcie chłopaka bo nie każdy broker każe uzupełniać depo.
U jednych po porostu przepada cale depo i to na tyle.
Najpierw pomyśl, potem dopiero zrób.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

pik pisze:
flogopit2 pisze:dzięki - no to wyzerowało :)
Szkoda, że nie zagrałeś na Es ;-)

Ciekawe, czy ktoś z forum zostawił Eskę na DAX. Ciekawe jaką pozycję chciał obstawić Shogodan przed zamknięciem notowań w piątek.
shogomad pisze:Mi też sie nie udało wejść.....chciałem otworzyć sie na DAX o 23:59:45 czasu platformy na 15 sekund przed zakończeniem notowań ,co by mnie nie wycieli......wszystko gotowe, palec na spuście,lot ustawiony, one click trading oczywiście odpalony

..nadciąga sekunda prawdy....

....klikam.....

.....i kur.. wyskakuje jakieś pier.... okienko z confirmacją i pytaniem czy wiem co to one click trading , akceptuje ryzyko, bla bla bla i takie tam...czytanie tego zajęło mi ok 12 sekund...po ptokach ;(

No chciałem S ale zakładałem pod to nowe konta u broka i spotkał mnie nie fart ze strony OneClickTrading, sporo kasy przeszło koło nosa :?

pik
Pasjonat
Pasjonat

dreken pisze:Nie straszcie chłopaka bo nie każdy broker każe uzupełniać depo.
U jednych po porostu przepada cale depo i to na tyle.
Wydaje mi się, że flogopit2 tak ma, ale jeżeli nie to lepiej, żeby DAX otworzył się znacznie wyżej niż obecnie.
shogomad pisze: No chciałem S ale zakładałem pod to nowe konta u broka i spotkał mnie nie fart ze strony OneClickTrading, sporo kasy przeszło koło nosa :?
Szkoda, ale to i tak lepiej dla Ciebie, niż zostać z Elką, jak mnie to spotkało;-)

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

konto zeruje kasa przepada - już kiedyś taki przypadek miałem, stąd opcja wypłaty
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Zablokowany