DayTrading: Piątek 03.07.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 lip 2015, 00:00

Wzrost
13
57%
Bez zmian
6
26%
Spadek
4
17%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 03.07.2015

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Mariusz k pisze:
shogomad pisze:Ja już swoje na DAX zrobiłem dzisiaj :564: :564: :564:
Czas operacyjny 4 minuty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gratulacje, a tak swoją drogą, ile przy Twojej grze kosztuje 1pkt na DAXie że przy takich małych wahaniach swoje zarabiasz. Ja raczej na DAXie liczę na zyski 50pkt + Ale gram bardziej długoterminowo i SL ustawiam powyżej 50pkt, wyleczyłem się z ciasnych stopów. Skuteczność była zatrważająca.
TP 20-30 pips to juz fajny trade, ale wpadają czasami wieksze , dax lubi odpalić czasem szczególnie przy dużej zmienności miedzy 9.00 a 13.00 kiedy szaleją instytucjonalni. SL zwykle około 10 pips. SL na 20 pips to już wypas, ale tak jak pisałem wczoraj...tylko M1. Na M1 10 pips to naprawde sporo na wykresie w AM spread to około 1-1,5 pipsa no i nie maja tych głupot "antyskalperskich" jak u innych broków szczególnie MM typu minimalna długość tradu kilka minut albo nie ma możliwości modyfikacji SL,TP w pewnej odległości od ceny ( np w XM jest 4 pipsy ). Takie rzeczy strasznie utrudniaja gre na M1, a na wyższych TFach w ogóle sie nie zwraca na nie uwagi.

-- Dodano: 03 lip 2015, 11:07 --
Deveey pisze:Dax odbił, o ile nie zrobi zaraz drugiego podejścia to szukam L
zgadzam sie - miejsce godne obserwacji :564:
https://www.youtube.com/watch?v=N1NupxasQWs
Ostatnio zmieniony 03 lip 2015, 11:10 przez shogomad, łącznie zmieniany 1 raz.

Deveey
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Deveey »

pik pisze:
Ja otworzyłem Elkę na 11062, ale mam jeszcze jedną z 11082, więc chyba dzisiaj polecą SL. Tak to jest, jak człowiek mówi, że już nie gra do poniedziałku, a jednak go podkusi ;-)

Mówię jedno robie drugie, jeszcze S łapałem z myślą, że teraz przebiją...

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Ja Panowie przeleciałem wykres DAX'a w lewo, i szukałem sytuacji takiej żeby młotek na H1 nie został zrealizowany.
Na nasze szczęście nie znalazłem :wink: - tak duży pin bar zawsze wywalał go do góry, więc stop loss kawałek pod młotkiem i kupywać :).

Jak zwalą się w dół - to cóż - ja nieźle oberwe i sie mocno zdziwie :mrgreen: i zaczne weekend.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

pik pisze:
Ja otworzyłem Elkę na 11062, ale mam jeszcze jedną z 11082, więc chyba dzisiaj polecą SL. Tak to jest, jak człowiek mówi, że już nie gra do poniedziałku, a jednak go podkusi ;-)
a gdzie dawałeś SL do tych L'ek ?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Deveey pisze:
Mówię jedno robie drugie, jeszcze S łapałem z myślą, że teraz przebiją...
Jak już chciałeś S łapać, to trzeba było po przebiciu na korekcie wchodzić, a nie łapać eski na wsparciu.
Może ci się uda, ale młotek na H1 wskazuje siłe byczków.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Mpapiez pisze:Ja Panowie przeleciałem wykres DAX'a w lewo, i szukałem sytuacji takiej żeby młotek na H1 nie został zrealizowany.
Na nasze szczęście nie znalazłem :wink: - tak duży pin bar zawsze wywalał go do góry, więc stop loss kawałek pod młotkiem i kupywać :).

Jak zwalą się w dół - to cóż - ja nieźle oberwe i sie mocno zdziwie :mrgreen: i zaczne weekend.
No to jedziemy na tym samym wózku i wygląda na to, że gdzieś dojedziemy ;-) Odbicie wygląda coraz pewniej.
shogomad pisze: a gdzie dawałeś SL do tych L'ek ?
na 10975. W razie gdyby przebili się na chwilę, wyczyścili Elki, wyłapali leszczy na Eski i odbili w górę.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2015, 11:17 przez pik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Na m15 swieca wyglada ładnie...też wziałem L ki na DAX. Martwie sie teraz ,że to zbyt oczywiste..lol. Oby grubasy nie przeszły sie po nasze stopy......tfuuuu :mrgreen:

Deveey
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Deveey »

Cóż on robi, i ja L pakakuje ale z coraz większym nerwem
shogomad pisze:Na m15 swieca wyglada ładnie...też wziałem L ki na DAX. Martwie sie teraz ,że to zbyt oczywiste..lol. Oby grubasy nie przeszły sie po nasze stopy......tfuuuu :mrgreen:

i ja mam takie wrażenie, za łądnie wygląda

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

pik pisze:
Mpapiez pisze:Ja Panowie przeleciałem wykres DAX'a w lewo, i szukałem sytuacji takiej żeby młotek na H1 nie został zrealizowany.

No to jedziemy na tym samym wózku i wygląda na to, że gdzieś dojedziemy ;-) Odbicie wygląda coraz pewniej.
shogomad pisze: a gdzie dawałeś SL do tych L'ek ?
na 10975. W razie gdyby przebili się na chwilę, wyczyścili Elki, wyłapali leszczy na Eski i odbili w górę.

11062 to u mnie fibo wiec wszystko ponizej to juz czyszczenie, moje SL na na 11048, na razie idzie ok. :564:

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Jak wejdziemy taką kupą, to wyczyścimy tych Grubasów ;-)
shogomad pisze:
11062 to u mnie fibo wiec wszystko ponizej to juz czyszczenie, moje SL na na 11048, na razie idzie ok. :564:
No, Ty grasz na niskich SL, mi na takich nie idzie, więc zawsze ustawiam się na dłuższe pozycje ;-)
Ostatnio zmieniony 03 lip 2015, 11:24 przez pik, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany