TP 20-30 pips to juz fajny trade, ale wpadają czasami wieksze , dax lubi odpalić czasem szczególnie przy dużej zmienności miedzy 9.00 a 13.00 kiedy szaleją instytucjonalni. SL zwykle około 10 pips. SL na 20 pips to już wypas, ale tak jak pisałem wczoraj...tylko M1. Na M1 10 pips to naprawde sporo na wykresie w AM spread to około 1-1,5 pipsa no i nie maja tych głupot "antyskalperskich" jak u innych broków szczególnie MM typu minimalna długość tradu kilka minut albo nie ma możliwości modyfikacji SL,TP w pewnej odległości od ceny ( np w XM jest 4 pipsy ). Takie rzeczy strasznie utrudniaja gre na M1, a na wyższych TFach w ogóle sie nie zwraca na nie uwagi.Mariusz k pisze:Gratulacje, a tak swoją drogą, ile przy Twojej grze kosztuje 1pkt na DAXie że przy takich małych wahaniach swoje zarabiasz. Ja raczej na DAXie liczę na zyski 50pkt + Ale gram bardziej długoterminowo i SL ustawiam powyżej 50pkt, wyleczyłem się z ciasnych stopów. Skuteczność była zatrważająca.shogomad pisze:Ja już swoje na DAX zrobiłem dzisiaj![]()
![]()
![]()
Czas operacyjny 4 minuty![]()
![]()
-- Dodano: 03 lip 2015, 11:07 --
zgadzam sie - miejsce godne obserwacjiDeveey pisze:Dax odbił, o ile nie zrobi zaraz drugiego podejścia to szukam L

https://www.youtube.com/watch?v=N1NupxasQWs