DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lip 2015, 00:00

Wzrost
14
52%
Bez zmian
2
7%
Spadek
11
41%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

co do indeksów.
Dzis koniec: miesiaca, kwartału, półrocza.
Odbili daxa od 900 i mogą pociągnąć pod premie
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

jen-yy pisze:co do indeksów.
Pewnie, że mogą. Ale czy nie jest to zbyt oczywiste? Zresztą zobacz ile utargowali od początku roku...
Myślę, że jeśli jeszcze będą pchali go na siłę, to nic na koniec roku nie dostaną...

-- Dodano: 30 cze 2015, 11:45 --

Myślę, że dziś będą próbować zatrzymać spadki ile się da, a lipiec może być na giełdach dość czerwony. Zobaczymy:)

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Zolo pisze:
Pewnie, że mogą. Ale czy nie jest to zbyt oczywiste? Zresztą zobacz ile utargowali od początku roku...
Myślę, że jeśli jeszcze będą pchali go na siłę, to nic na koniec roku nie dostaną...

Myślę, że dziś będą próbować zatrzymać spadki ile się da, a lipiec może być na giełdach dość czerwony. Zobaczymy:)
ale sapina jest na poziomie otwarcia z początku roku
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Ja bardziej na dax-a zerkam. Stany dla mnie to inna bajka:)

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Zolo pisze:

L na dołkach obowiązuje. Tylko kiedy jest dołek ? :d
The only way is up

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

jen-yy pisze:
Mpapiez pisze:@Jenyy

Możesz mieć racje i może o to chodzi, bo przy obecnej polityce zadłużania kraju, będziemy tej pomocy potrzebować szybciej niż nam się wszystkim wydaje.

Wszystkie rządy zadłużały, czy był kryzys czy nie. A propo z tego co pamiętam, to Kaczyński w ciągu 2 lat rządów zwiększył zadłużenie też o 100 % i to w czasach prosperiti światowego.
Już pisałem - wszystkich bez wyjątku do wora i do morza i będzie spokój.

No dax zaczyna nieźle dawać :564:
Dziwną masz tą pamięć. Nie jestem za PiSem, ale nie ukrywam że obecny rząd mnie doprowadza do szewskiej pasji.

Pis rządził 8 lat temu i akurat przez te ich 2 lata, deficyt budżetowy zmałał, a zadłużenie wzrosło tylko o ok. 60 mld.
Nie można ich wrzucać do tego samego worka bo to by było zwykłe kłamstwo. Także daruj sobie takie manipulajce.
PO posunęło się przy zadłużeniu do takich ruchów jak uchylenie progu ostrożnościowego, czy słynny już skok na OFE do którego wcześniej sami zachęcali, a później zmusili Polaków.
Można do tego dołożyć jeszcze kreatywną księgowość Rostowskiego, który po prostu niektóre zobowiązania poukrywał.
Niewiele brakło, a Belka zaczałby pieniądze drukować, żeby pomóc PO przed wyborami...

Pod tym linkiem masz aktualne wartości:
https://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%82ug_publiczny

Także przy obecnym tempie zadłużania Państwa, ja nie wiem co oni chcą robić dalej. Chyba drugą Grecje.
Ale z drugiej strony jak Niemcy mają nawet dawać kasę za Free to dla mnie OK :mrgreen: .

=============================================================================

Żeby nie było offtopa:

Ejek wraca do wzrostów...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

TsunamiPL pisze:
highend pisze:edek wsparcie: 1.116
ja jestem za L od tego poziomu.
:)
zebym znowu nie był antywskaźnik.

DAX pokazałem na jurnalu - w skrócie kierunek na 9100 ;)
Ja nieco wyżej ale też L.
67,29 % Oandian na S na edku i 71,77% na s na eur/jpy. :roll:
Z wrażenia bez patrzenia na kurs otworzyłem l :lol:
Europa ma poważne problemy ale jak widać dla dużych graczy nie stanowi to problemu aby pociągnąć edka na szczyty wbrew oandianom i reszcie drobnicy
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

To fakt, że dzisiaj mogą jeszcze mocno zaskoczyć, jeżeli do tego dodamy plotki o tym, że Grecy rozważają dogadanie się z UE, to potencjał jest duży. Choć jak dla mnie, to bardziej pozytywne dla rynków byłoby kontrolowane bankructwo Grecji i może w końcu problem by się rozwiązał w dłuższej perspektywie. Jak dostaną kolejną transzę, to niedługo znowu usłyszymy o problemach Greków.

PS. Ciekawym zaskoczeniem dla rynków byłoby gdyby Grecy jednak dzisiaj spłacili pożyczkę. Choć myślę, że bardziej realne jest, że pod wpływem UE będą próbowali negocjować zmianę warunków spłaty. To czego wszyscy z UE się boją to "run" na banki w Grecji i olanie spłaty kredytów, bo to dwa filary, na których opiera się ekonomia UE. Już Putin pokazał UE i Światu, że za umowami międzynarodowymi nic nie stoi. To tylko dobra wola obu stron, że umowy są dotrzymywane.

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

TsunamiPL pisze:
Zolo pisze:

L na dołkach obowiązuje. Tylko kiedy jest dołek ? :d
Gdzie są dołki pytasz? Wszystko zależy od interwału czasowego. Obecnie ładnie złożyłoby się (oczywiście zależy dla kogo) jakby np. sprawą grecką podbili kurs dax-a zamykając lukę. A potem to już zdrowa korekta tegorocznych wzrostów byłaby przeze mnie mile widziana:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Zolo pisze: Gdzie są dołki pytasz? Wszystko zależy od interwału czasowego. Obecnie ładnie złożyłoby się (oczywiście zależy dla kogo) jakby np. sprawą grecką podbili kurs dax-a zamykając lukę. A potem to już zdrowa korekta tegorocznych wzrostów byłaby przeze mnie mile widziana:)
Zakładam podobny scenariusz, ale myślę, że luki nie uda się domknąć. Gdyby się udało, to jednak wzrosty będą bardziej realne. Choć DAX w pewnym momencie oderwał się od S&P i zaczął żyć swoim życiem, wywalając nowe maksima podczas gdy S&P był poniżej swoich. Pewnie, to wynik świeżo wydrukowanej kasy, która może być jeszcze bardziej pompowana przy okazji problemów Grecji. Reasumując, dzisiaj zamykam Lkę na DAX i czekam kilka dni na otwarcie Esek.

Zablokowany