DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lip 2015, 00:00

Wzrost
14
52%
Bez zmian
2
7%
Spadek
11
41%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Mpapiez pisze:@Jenyy

Możesz mieć racje i może o to chodzi, bo przy obecnej polityce zadłużania kraju, będziemy tej pomocy potrzebować szybciej niż nam się wszystkim wydaje.

Wszystkie rządy zadłużały, czy był kryzys czy nie. A propo z tego co pamiętam, to Kaczyński w ciągu 2 lat rządów zwiększył zadłużenie też o 100 % i to w czasach prosperiti światowego.
Już pisałem - wszystkich bez wyjątku do wora i do morza i będzie spokój.

No dax zaczyna nieźle dawać :564:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Spokojnie proszę. I tak nie ma co się pieklić bo nie mamy na to wpływu co zrobią "wielcy". Lepiej wyrywać jakieś ochłapy rekinom giełdowym:)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

edek wsparcie: 1.116
ja jestem za L od tego poziomu.
:)
zebym znowu nie był antywskaźnik.

DAX pokazałem na jurnalu - w skrócie kierunek na 9100 ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

highend pisze:edek wsparcie: 1.116
ja jestem za L od tego poziomu.
:)
zebym znowu nie był antywskaźnik.

DAX pokazałem na jurnalu - w skrócie kierunek na 9100 ;)
Ja nieco wyżej ale też L.
67,29 % Oandian na S na edku i 71,77% na s na eur/jpy. :roll:
Z wrażenia bez patrzenia na kurs otworzyłem l :lol:
Ostatnio zmieniony 30 cze 2015, 09:54 przez TsunamiPL, łącznie zmieniany 1 raz.
The only way is up

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Franek nie odpuszcza
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

cugan pisze:Franek nie odpuszcza
obecnie franek reaguje na usd/chf, interwencja trochę go powstrzymuje. s na razie zarabia

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

cugan pisze:Franek nie odpuszcza
SNB nie pozwoli na dalsze umocnienie franka
obniżą ujemne stopy na bardziej ujemne? ;)

Moim zdaniem chf/pln zmienił trend na spadkowy - lub na dużą korektę :) (po 15 stycznia)

Teraz ludziom przewalutują kredyty po kursie 4.02 - 4.04.... a za pół roku franek będzie po 3.50
I ludzie będą wydymani podwójnie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

Tak z perspektywy tygodniowego wykresu DAX-a, widać jak na dłoni kanał w którym się porusza. Myślę, że jak puści 38% Fibaka to będziemy testować okolice 9900
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Mpapiez pisze:[...]
Moim zdaniem ostro walnie w dół, a potem się zobaczy...
Jeżeli niemcy znajdą jakiś sposób żeby im pomóc, to pewnie później będzie powrót do wzrostów.

Generalnie wydaje mi się że Niemcy nie pozwolą Grecji wyjść z Unii.
Ich wyjście otworzy drzwi dla innych krajów mających problemy z tą walutą, a przecież cała Unia to jeden wielki rynek zbytu dla Niemców.
Otworzy drzwi ? Rynek dla niemców ? Co to za analogie? UE to nie pokój ,żeby sobie z niego wyjść. Grecja i inne kraje nie mają żadnego interesu ,żeby z Uni Europejskiej wychodzić. Może ci sie popieprzyło ze "strefą euro" ( nie używanie euro jako waluty ) ale to co innego, i tu niektóre kraje mogą mieć interes - ale też nie grecja.

Anni ze strefy euro ani z UE nie można też nikogo wyrzucić bez jego zgody - ptzynajmniej w aktualnym stanie prawno-traktatowym. Niemcy mogą co najwyżej pomarudzić ale do niczego takiego nie mogą greków zmusić.
Mpapiez pisze: Pomijam fakt że za dużo kasy wpakowali w Grecję, a upadek Grecjii może załatwić ich największy bank:

http://independenttrader.pl/366,deutsch ... uctwa.html
DB ma problemy od lat a ostatnio tylko wieksze z powodu ekspozycji na derywaty - co trader 21 w końcu raczyłzauważyć. Dziwne ,ze tak późno jak na dyżurnego polskiego Doom&Gloom 'owca.

Koleś trzyma poziom Schiffa i Maloneya w wieszczeniu armageddonu...ciekawe kiedy zacznie coś sprzedawać w związku z tym jak oni :mrgreen:

Mpapiez pisze: Widzieliście kiedyś jakieś limity na produkcje samochodów w danym kraju ? Nie ? A my mamy limity na produkcje produktów rolnych, limity na wydobycie węgla itd. A kto produkuje najwięcej pojazdów w UE ? Niemcy i Francja.
Limity rolne sa w całej unii..pozatym co pytasz się o limity samochodowe a mówisz o limitach rolnych i na wydobycie...jak to miał być przykład podobieństwa to strasznie ci nie wyszedł.
Mpapiez pisze: Prawda jest taka, że gdyby Niemcy byli sami ze swoim tak potężnei rozwiniętym przemysłem, to ich waluta byłaby tak droga, że ten przemysł szybko by się skurczył.
[/quote]

Zadne państwo nie działa w próżni. Układ geopolityczny daje klientów na eksport. Każde państwo z nadwyżką eksportową ma część przemysłu nastawioną na niego właśnie. Państwa skupione na konsumpcji wewnętrznej nie czerpie takich kożyści z eksportu, ale też nie jest zbyt narażone na fluktuacje w sytuacji geopolitycznej. Chiny dążą do tego teraz. Wiec gdyby niemcy byli sami......ale nie są. Żadna prawda/fakt to co powiedzialeś, akademicka dywagacja co najwyżej. I co za tym idzie nie służy wsparciu żadnej tezy.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

jen-yy pisze:

Wszystkie rządy zadłużały, czy był kryzys czy nie. A propo z tego co pamiętam, to Kaczyński w ciągu 2 lat rządów zwiększył zadłużenie też o 100 %
To słabo pamiętasz, bo zadłużenie za Kaczyńskich spadało i to znacząco

dobre dane dla kabla, a reakcji praktycznie nie ma
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany