dolar power
http://tofesi.mimuw.edu.pl/~cogito/smar ... 944_d1.pngzastapmnie pisze:To słabo pamiętasz, bo zadłużenie za Kaczyńskich spadało i to znaczącojen-yy pisze:
Wszystkie rządy zadłużały, czy był kryzys czy nie. A propo z tego co pamiętam, to Kaczyński w ciągu 2 lat rządów zwiększył zadłużenie też o 100 %
dobre dane dla kabla, a reakcji praktycznie nie ma
Ja właśnie łapę nóź. Liczę na 10-15 pips.Mat2314 pisze:Kiwi wyłamało wsparcie na 0,68. Lecimy na kolejne, tj. 0,655?
Jeśli trzymać się kanału, to po drodze odbicie od ok 0,67.
pik pisze:Widzę, że zaczynają się tematy polityczne, to też dorzucę swoje trzy grosze.
Obecny problem UE polega na tym, że nie ma w ogóle osób decyzyjnych. Wszystko idzie przez różnego rodzaju zgromadzenia gdzie wypracowuje się jak najmniej szkodliwe kompromisy, przy czym najpierw uwzględniany jest interes Niemiec i Francji, potem krajów starej UE i dopiero reszty. Efekt jest taki, że globalnie nie rozwiązuje się żadnego problemu tylko rozprowadza się jego skutki na poszczególne kraje. To wychodzi na dobre nielicznym, ale z punktu widzenia całej UE jest katastrofalne, a Grecja jest tylko przykładem. Jest to kraj, który praktycznie nie ma żadnego wpływu na gospodarkę UE, ale przez to, że Unia nie ma sensownego pomysłu na rozwiązanie tak błahego problemu, to zagrożenie eskaluje. Przecież każdy zdrowo myślący człowiek wiedział, że kolejna pożyczka dla Grecji skończy się tak samo. Rozumiem, że kupili trochę czasu, ale w tym czasie powinni zastanowić się co zrobić z tym problemem i jak uniknąć podobnych sytuacji w innych krajach. Podjąć natychmiastowe działania. A póki co rozwiązaniem wszystkich problemów UE jest dodruk papieru. Po prostu Unia jest niewydolna i wszystkie liczące się potęgi na Świecie to widzą. Rosja też nie negocjuje z UE, tylko z Niemcami i Francją.
Anglia myślała, że znajdą się w trójce, która będzie decydować o losach UE, ale okazało się, że duet Niemcy-Francja nie potrzebuje UK, dlatego już od dawna Anglicy prowadzą własną politykę. Węgrzy i Rumunii idą tą samą drogą, więc klub słuchający Niemców się wykrusza i to jest prawdziwy problem, a Grecja to tylko efekt.
Ja zostałem z Lką z wczoraj, ale niezbyt pewnie się z nią czuję. Jak tylko będę na zero zamykam;-)Zolo pisze:Tak z perspektywy tygodniowego wykresu DAX-a, widać jak na dłoni kanał w którym się porusza. Myślę, że jak puści 38% Fibaka to będziemy testować okolice 9900