DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lip 2015, 00:00

Wzrost
14
52%
Bez zmian
2
7%
Spadek
11
41%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Mpapiez

Re: DayTrading: Wtorek 30.06.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

A co tu taka cisza ? :wink:
Wczoraj wszyscy w DT wiedzieli że będzie luka w dół, potem wielu wiedziało że oczywiście luka zostanie domknięta w ciągu jednego dnia a dziś :mrgreen: ..., rozumiem że wszyscy wczoraj tak zarobili że tydzień już odpuszczony :wink: ...

Żeby nie było off-topu, aktualnie ejek wyglądak spadkowo.
Jak wyskoczą powyżej 137.250, możliwe że pociągną jeszcze wzrosty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

zastanawia mnie czy jak Grecja ogłosi niewypłacalność to będzie wreszcie wodospad czy edek po 1.13??

Mpapiez

oiro pisze:zastanawia mnie czy jak Grecja ogłosi niewypłacalność to będzie wreszcie wodospad czy edek po 1.13??
Moim zdaniem ostro walnie w dół, a potem się zobaczy...
Jeżeli niemcy znajdą jakiś sposób żeby im pomóc, to pewnie później będzie powrót do wzrostów.

Generalnie wydaje mi się że Niemcy nie pozwolą Grecji wyjść z Unii.
Ich wyjście otworzy drzwi dla innych krajów mających problemy z tą walutą, a przecież cała Unia to jeden wielki rynek zbytu dla Niemców.
Pomijam fakt że za dużo kasy wpakowali w Grecję, a upadek Grecjii może załatwić ich największy bank:

http://independenttrader.pl/366,deutsch ... uctwa.html

Widzieliście kiedyś jakieś limity na produkcje samochodów w danym kraju ? Nie ? A my mamy limity na produkcje produktów rolnych, limity na wydobycie węgla itd. A kto produkuje najwięcej pojazdów w UE ? Niemcy i Francja.

Prawda jest taka, że gdyby Niemcy byli sami ze swoim tak potężnei rozwiniętym przemysłem, to ich waluta byłaby tak droga, że ten przemysł szybko by się skurczył.

Reasumując - nasi politycy powinni się uczyć od tego Greckiego premiera.
On sobie doskonale zdaje sprawę, że to oni rozdają karty. Póki co ich stanowisko wygląda tak:
- "nie oddamy wam żadnych pieniędzy i co nam k*rwa zrobicie ?" - Dawać więcej kasy bo mamy problemy !

Nawet biedna Polska, gdzie typowa pensja jest niższa do Greckiej emerytury, jest gotowa dawać Grekom pieniądze... Mi po prostu ręce opadają - wszystko byle wejść Angeli do dupy. http://niewygodne.info.pl/artykul5/0233 ... Grecji.htm

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

jeśli chodzi o Grecję i inne mocno zadłużone państwa to najlepszym rozwiązaniem byłoby je po prostu wyrzucić :) dałoby to oddech dla euro, mocno by się umocniło, a wyrzucone kraje mogłyby powrócić do swoich rodzimych walut ;) w ten sposób euro by nie upadło, jak i cała eurostrefa :)

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Mpapiez pisze:
oiro pisze:zastanawia mnie czy jak Grecja ogłosi niewypłacalność to będzie wreszcie wodospad czy edek po 1.13??
Moim zdaniem ostro walnie w dół, a potem się zobaczy...
Jeżeli niemcy znajdą jakiś sposób żeby im pomóc, to pewnie później będzie powrót do wzrostów.

Generalnie wydaje mi się że Niemcy nie pozwolą Grecji wyjść z Unii.
Ich wyjście otworzy drzwi dla innych krajów mających problemy z tą walutą, a przecież cała Unia to jeden wielki rynek zbytu dla Niemców.
Pomijam fakt że za dużo kasy wpakowali w Grecję, a upadek Grecjii może załatwić ich największy bank:

http://independenttrader.pl/366,deutsch ... uctwa.html

Widzieliście kiedyś jakieś limity na produkcje samochodów w danym kraju ? Nie ? A my mamy limity na produkcje produktów rolnych, limity na wydobycie węgla itd. A kto produkuje najwięcej pojazdów w UE ? Niemcy i Francja.

Prawda jest taka, że gdyby Niemcy byli sami ze swoim tak potężnei rozwiniętym przemysłem, to ich waluta byłaby tak droga, że ten przemysł szybko by się skurczył.

Reasumując - nasi politycy powinni się uczyć od tego Greckiego premiera.
On sobie doskonale zdaje sprawę, że to oni rozdają karty. Póki co ich stanowisko wygląda tak:
- "nie oddamy wam żadnych pieniędzy i co nam k*rwa zrobicie ?" - Dawać więcej kasy bo mamy problemy !

Nawet biedna Polska, gdzie typowa pensja jest niższa do Greckiej emerytury, jest gotowa dawać Grekom pieniądze... Mi po prostu ręce opadają - wszystko byle wejść Angeli do dupy. http://niewygodne.info.pl/artykul5/0233 ... Grecji.htm
Czy tak trudno jest zrozumieć, że w tym tekście nie ma nic o dawaniu przez Polskę kasy Grekom?
Tam jest mowa o udzieleniu pożyczki do MFW. A to wielka różnica.
Dlaczego w Polsce ciągle szczuje się jednych przeciwko drugim wrzucając teksty, których nikt nie rozumie?
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Hello

Option expiries 10am NY cut today 30 June
USDJPY - 122.00 (USD 1.4bln), 123.70 (USD 690m)
EURUSD - 1.1000 (EUR 809m), 1.1050 (663m), 1.1150-60 (430m), 1.1185 (446m), 1.1200 465m)
USDCAD - 1.2250 (USD 315m), 1.2330 (337m), 1.2400 (264m)
AUDUSD - 0.7630 (AUD 339m)
EURCHF - 1.0325 (EUR 200m), 1.0460 (217m)

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Mpapiez

jen-yy pisze:
Czy tak trudno jest zrozumieć, że w tym tekście nie ma nic o dawaniu przez Polskę kasy Grekom?
Dlaczego w Polsce ciągle szczuje się jednych przeciwko drugim wrzucając teksty, których nikt nie rozumie?
No rzeczywiście jest różnica. 6,5 mld Euro do MFW, gdzie MFW jasno mówi że te pieniądze zostaną przekazane do ratowania innych państw (czytaj Grecji).
Jak by nie było, Polska sama potrzebuje takich pieniędzy, więc ja kompletnie nie rozumiem sensu pożyczania takich kwot.

-- Dodano: wt 30-06-2015, 9:15 --

Zaczyna się realizowanie zysków na koniec miesiąca:

Talk of hedge fund selling EURUSD this morning dragging the pair down to 1.1150 support areas from 1.1195 when I sat down 3 hours ago

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Mpapiez pisze:
jen-yy pisze:
No rzeczywiście jest różnica. 6,5 mld Euro do MFW, gdzie MFW jasno mówi że te pieniądze zostaną przekazane do ratowania innych państw (czytaj Grecji).
Jak by nie było, Polska sama potrzebuje takich pieniędzy, więc ja kompletnie nie rozumiem sensu pożyczania takich kwot.
Tak ale kasę gwarantuje MFW a nie Grecja, a poza tym nigdy nie wiesz czy nam kiedyś nie bedzie potrzebna pomoc. To trochę jak z ubezpieczeniem OC - ja od 15 lat płacę a nigdy nie skorzystałem i co mam powiedzieć? Też że wyrzucone pieniądze na naprawianie auta sąsiada.
a poza tym wkurzają mnie strony szumnie nazywane niezależna, wolna itp. To nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Jak przełączam TVN i Republike to widzę dwie ściemy tylko w różną stronę.

Dax - na południe? Chciałaby dusza do raju. Może odbiją przy 10800? albo idzie solidne wietrzenie i luke zamkna na jesieni
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Mpapiez

@Jenyy

Możesz mieć racje i może o to chodzi, bo przy obecnej polityce zadłużania kraju, będziemy tej pomocy potrzebować szybciej niż nam się wszystkim wydaje.

Zablokowany