Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Mpapiez pisze:
jackub pisze:hej MP, tu kolega hajter.... :lol:

Zauważyłeś może że kiedy cena (świeczka) przebija twoja średną smoothed dla 15 okresów to w tym samym momencie na RSI(15) cena orzechodzi przez poziom 50 powszechnie uznawany na zmianę kierunku ruchu ceny??
Wiem że nie uzywasz RSI ale smoothes MA's reprezentuja bezpośredno na wykresie RSI o tym samym okresie wyliczenia...
Elo hajter ;) :wink:

Szczerze mówiąc, nieźle mnie teraz zaskoczyłeś.
Co do RSI - nie używam, chociaż kiedyś używałem, ale uznałem to jako zbędny element.

==========================================

Co do mojego aktualne trade'a, jest duża szansa że zaliczę stop lossa.
Szczerze mówiąc do teraz kopary nie mogę pozbierać... Wykres zrobił 350 pipsów i nie wygląda na to, żeby się miał zatrzymać...
350 pipsów to jest nic ;) w latach 2008-2011 bywały jazdy po prawie 1000 pips dziennie więc dzień dzisiejszy przy tym co działo się wtedy to jest pikuś :d

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

freakout pisze:
350 pipsów to jest nic ;) w latach 2008-2011 bywały jazdy po prawie 1000 pips dziennie więc dzień dzisiejszy przy tym co działo się wtedy to jest pikuś :d
Człowiek się cały czas uczy. Ja generalnie odnosiłem się do zmienności z ostatnich dni.
Mniejsza o to ;)...

=========================

Co do trade'a, tak jak czułem zaliczyłem stop loss, pomimo tego że był na dużej wartości.
Potem ustawiłem elkę, z oczekującym zleceniem sell.

Tp weszło i zaraz aktywowało eSkę, która niemal natychmiast dostała stop lossa :)...
Aktualnie odnowiłem eskę - luka została domknięta.

Na Edku też poszła niezła szpilka - moim zdaniem to już jest było typowe łapanie (płynności) stop lossów i powinien się wkońcu zacząć marsz w dół.

Muszę przyznać, że to był jeden z najbardziej ciekawych foreksowych dni. Naprawdę przy tych fundamentach, raczej mało kto spodziewał się domknięcia luk...

Tragedii nie ma, póki co 1% w plecy.
A mam cholerne przeczucie, że jutro skończymy tam, gdzie dziś zaczeliśmy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

dlaczego dales eSke na EJ? co przemawialo za ta eSka na wykresie?

Mpapiez

Jeszcze taki widok z szerszej perspektywy.
Aktualnie pod to gram eskę - wcześniej trochę zbyt wąskiego stop lossa dałem ( dafault'owo go mam na 20 pips+spread) i może dlatego mi ją wywaliło, a zmienność pięknie lata.

Jak ta pomarańczowa strefa puści, to pewnie jutro sobie odpuszcze trading, bo powiem szczerze, że zgłupieje w tym momencie do reszty - i nie będe miał pomysłu jak grać - na elkę za wysoko, a dla eski wsparcie pod nogami.

TP póki co jest na "oko", jak trade zacznie iść w moim kierunku zaczne myśleć gdzie go dać.

Mpapiez

irmentruda pisze:dlaczego dales eSke na EJ? co przemawialo za ta eSka na wykresie?
Dla eSek cały czas przemawia ta ogromna luka która zostala domknięta i nie ukrywajmy - fundamenty.
Z technicznego punktu widzenia patrz post wyżej.
Miejsce zakończenia tradingu w piątek jest oporem, z resztą na H1 jest już jakiś pin bar, choć niezbyt ciekawy.

Pytanie dnia, dlaczego miałbym tam brać elkę ?

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Pewnie masz rację co do grania S tak w ogólnej perspektywie, ale w tym momencie ja tam nie widzę nic co by za tym przemawiało. Pewnie shorty będą ale wcześniej zaliczysz SL. Często grasz życzeniowo, uważasz, że jakiś poziom wytrzyma ale poziomy istnieją tylko w twojej głowie. Co nie zmienia faktu, że życzę powodzenia :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Nie graj tego co myślisz tylko to co widzisz.

Mpapiez

silverarrow pisze:Pewnie masz rację co do grania S tak w ogólnej perspektywie, ale w tym momencie ja tam nie widzę nic co by za tym przemawiało. Pewnie shorty będą ale wcześniej zaliczysz SL. Często grasz życzeniowo, uważasz, że jakiś poziom wytrzyma ale poziomy istnieją tylko w twojej głowie. Co nie zmienia faktu, że życzę powodzenia :)
Powiedzmy sobie szczerze strzałka, wszystkie nasze poziomy istnieją tylko w naszych głowach i narysowane na naszych wykresach, zatem wszyscy gramy życzeniowo, bo oczekujemy że reakcja na danym poziomie jest tą właściwą i rozpocznie ruch w naszym kierunku.
Zakładamy że mamy rację, a poziom stop loss jest miejscem gdzie to nasze założenie się kończy.

Aktualnie, ja nabieram coraz większego przeświadczenia że tym razem pozycje zająłem bardzo dobrze.
Zaznaczyłem strefę, która dla mnie jest oporem i cena została z niej wyrzucona i aktualnie już przez ponad godzine nie jest w stanie tam wrócić.

Czy miałem rację, to się przekonamy za parę godzin, a jak się pomyliłem to jest stop loss :wink: .

Mpapiez

Pablo90 pisze:Nie graj tego co myślisz tylko to co widzisz.
No to przecież wyraźnie napisałem że widzę domkniętą lukę i potężną strefe oporu którą zaznaczyłem kolorem oraz zmienność która dziś była 2x większa niż zwykle.

Pomarańczowa strefa, jest poziomem zdefiniowanego ryzyka.
Mogę się mylić, za klika godzin będziemy widzieć.

Na razie 2 świeczki godzinowe zostały zamknięte pod wyznaczoną strefą.

Dobra tyle na dziś, dobrej nocy wszystkim - czas obejrzeć jakiś dobry film :wink: .

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Tak tylko że nie masz żadnej silnej czerwonej świecy ani na m15, ani na H1, jak dla mnie tam nie ma odwrócenia ale mogę się mylić ;)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Zablokowany