Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

silverarrow pisze:Tak tylko że nie masz żadnej silnej czerwonej świecy ani na m15, ani na H1, jak dla mnie tam nie ma odwrócenia ale mogę się mylić ;)
Mi wystarcza ta duża (biała / zielona) na H1 z ogonkiem i fakt tego, gdzie się zamykają kolejne korpusy na H1 :).
A poazatym jak zejdziesz na M15, to już parę czarnych jest.

Mpapiez

A jeszcze zanim pójde, taki obrazek myślę na czasie :mrgreen:
Germoney.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Mpapiez pisze:
irmentruda pisze:dlaczego dales eSke na EJ? co przemawialo za ta eSka na wykresie?
Dla eSek cały czas przemawia ta ogromna luka która zostala domknięta i nie ukrywajmy - fundamenty.
Z technicznego punktu widzenia patrz post wyżej.
Miejsce zakończenia tradingu w piątek jest oporem, z resztą na H1 jest już jakiś pin bar, choć niezbyt ciekawy.

Pytanie dnia, dlaczego miałbym tam brać elkę ?
Fundamenty fundamentami - każdy widzi to co chce.
W załączeniu moje dzisiejsze trejdy z ED, każdy wg jakiegoś tam mojego sysa, po prostu robiłem to co mi kazał. Pierwsza pozycja na M1, dwie następne z M5. "Fundamentami" nie przejmowałem się.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

a ja tam sobie po uprawiam czarnowidztwo, to co się dziś z Edkiem stało, to czysta spekuła poszła.
Grubasy chcą ewidentnie mocno zamknąć EDKA pro wzrostowo by taki był wydźwięk na kolejne miesiące. Gdyby zostawili taką luke, miesięczna świeca zapowiedziała by spadki, a oni dziś zadbali by nie było nawet takiej myśli.
Poza tym ktoś z EBC dziś bredził, że nawet bankrutującej Grecji chciał by pomagać, czyli wgląda na to, co mówiłem,
Jak złota pani coś chce to będzie to miała.

Patrząc, że edek lukę przeszedł, nie spodziewałbym się, że Jenowa przetrzyma, w końcu jest popyt na ojro, a jak jest to wszędzie.
Ewald Nowotny z Europejskiego Banku Centralnego (oraz szef Austriackiego Banku Centralnego) poiweidział w wywiadzie dla Wiener Zeitung, że EBC zamierza zbadać prawne możliwości udzielenia pomocy Grecji w przypadku, w którym nieosiągnięte jest porozumienie z kredytodawcami.

Szczególnie istotne jest, czy program ELA będzie mógł być utrzymany w okresie do referendum, które zaplanowane jest na 5 lipca.
Nie wiem co by musieli zrobić by zwalić jakieś 300 pips i odwrócić znaczenie miesięcznej świecy (obecni nic nie znaczy), ale do odważnych świat należy.
Prawdopodobnie w Lipcu jak zaczną spadać i budować knot, trzeba będzie poszukać dobrego miejsca na Lki.
Ręki nie dam sobie uciąć, ale po jutrzejszym dniu będzie wiadomo czy niebawem zacznie się marsz na 1,2 czy odwalimy jeszcze jedną świece konsolową.
30 czerwca up, to i lipiec UP tak bym to widział :)
peace.

Mpapiez

Damfry pisze:
Nie wiem co by musieli zrobić by zwalić jakieś 300 pips i odwrócić znaczenie miesięcznej świecy (obecni nic nie znaczy), ale do odważnych świat należy.
.
To powiedz mi, co się stało że ejek od swojego minimum wzrósł wczoraj o 440 pipsów ? :wink:
Zakres z ostatnich kilku dni wahał się od 80 do ok. 210 pips.

Ja naprawdę mam dziwne wrażenie, że wczoraj było kup plotkę a dziś sprzedaj fakt.
Pamiętam przed ECB gdy draghi miał ogłosić drukowanie.
Wszyscy o tym wiedzieli, edek już bardzo nisko spadł i wielu (w tym ja) zakładało, że druk jest już w cenie. Gdy tylko draghi powtórzył to co było wiadome, euro się zwaliło na ryło.

Dlatego ja myślę, że być może dziś, po oficjalnej informacji z IMF, że Grecja nie zapłaciła raty, będzie podobny scenariusz. Wszyscy wiedzą że nie zapłacą, ale może trzeba tej oficjalnej informacji właśnie ?

Może pod to spekulanci tak mocno podnieśli kurs euro wczoraj ?

=============================================================

Co do mojego trade'a wczorajszego, aktualnei zabezpieczyłem ~40 pips i czekam.
Jednak miałem dobrego nosa.

Mpapiez

Kolejne wsparcie puściło.
Zabezpieczone + 70 pips i czekamy.

Mpapiez

Wykres zaczyna uciekać ;)...
Sl przesunięty, +100 pips zabezpieczone i czekamy.

Mpapiez

No i koniec tego wejścia. Możliwe że zbyt blisko dałem SL, ale ruch dość gwałtowny poszedł.
+ 100 pips wpadło.

Jeżeli wyjdą górą, to czekam na przebicie LT i pakuje elki.

Mpapiez

Wszedłem w elkę wcześniej na korekcie.
Ciasny stop loss i zobaczymy.

Dopiero teraz zauważyłem, w jakim miejscu pojawiła się ta gwałtowna reakcja ceny.
Moje założenie kontynuacji ruchu w dół zakładało brak możliwości kolejnego naruszenia 136.75 a poszła szpilka która to zrobiła i tym samym wycieła mnie z pozycji.

No nic zobaczymy.

Mpapiez

Nie wyszło - trade zakończony mała stratą.
Szkoda że mi rano wycieli eskę, bo fajny profit by wpadł :wink: .

Zablokowany