Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Maflow-fibo - Day trading eur/usd...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Wejścia z dziś z tej sesji...

1) eLka no noc eur/jpy +62 pips
2) Łapanie eski na eur/aud - 35 pips. Druga próba chyba już weszła.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Ale mnie robią na szaro od 2 dni ;).

Wczoraj byłem typowym bykiem, to mnie wieźli w dół...
Dziś jak zostałem miśkiem i myślałem że łapie korekty, to mnie cały czas wiozą do góry :wink: ...

Zdaje się że Kusus w dziale DT miał racje, i trzeba było sobie dać siana do czwartku i grać dopiero po FEDzie :wink: .

Mpapiez

Jeden z lepszych Polandballi :wink: ...

Obrazek

Mpapiez

Aktualne wejście na AUD/USD...
Co prawda przez noc mnie wycieli, ale nadal uważam że będą wzrosty, a to wybicia to po prostu naruszenie bandy.
O dziwko AUD/USD wymaga mniejszego zabezpieczenia, więc ponowiłej wejście większym lotem, chociaż z węższym SL.

Ten tydzień póki co, najprawdpodbniej skończy się niewielką stratą, no chyba że ten trade się uda.
Nawet dobrze że tak się złożyło, bo zmusiło mnie to do szukania prostszej metody do wyznaczania potencjalnych celów.

Opisze to bardziej szczegółowo, jeżeli upewnie się że działa :wink: .

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Dlaczego myślisz cały czas życzeniowo ? """Nadal uważam że będą wzrosty"""" Przecież ta para jest w silnym trendzie spadkowym.

Mpapiez

krystian74 pisze:Dlaczego myślisz cały czas życzeniowo ? """Nadal uważam że będą wzrosty"""" Przecież ta para jest w silnym trendzie spadkowym.
Cóż - każdy widzi to co chce widzieć.
Co to znaczy że jest w silnym trendzie spadkowym ? Przez ostatnie 7 dni ta para leciała w dół ?

Wczoraj było wybicie - może będzie kontynuowane, a może nie.
Aktualnie zakładam realizacje trójkąta i wybicia - i nie ma tu nic życzeniowego.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Są różne metody analizy. Jedne się spełniają życzeniowo, drugie technicznie.

Mpapiez

Tak jak pisałem kiedyś, do tego journala wrzucam wszystko co związane z foreksem.
Dziś na noc, następny fajny cytat, o tyle fajny że pochodzi z naszego podwórka i są to słowa atlanticosa :).

Bardzo dobrze ujęte, aż szkoda by pominąć.

90% traderow traci nie dlatego ze nie potrafi analizowac tylko przez przelewarowanie pozycji... Dokladnie to oddaje znane wszystkim powiedzenie ze mozna zrobic milion %, a potem wystarczy stracic tylko 100%. Jak ktos ma zle dobrane wielkosciowo pozycje to gra jak saper.... Zasada jest taka ze jak nie szanujesz depo to je stracisz...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

chyba jednak z saperem słabe porównanie.... saper myli sie tylko raz i to jest jego definitywny margin call. Jednak ile % saperów się myli?

Właśnie gdyby traderzy grali jak saperzy (nawet się rymuje) to 99% by zarabiało. Ilu saperów ginie przy rozbrajaniu bomb?

Co do reszty się zgadzam - Żaba świetnie to ujął :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

highend pisze:chyba jednak z saperem słabe porównanie.... saper myli sie tylko raz i to jest jego definitywny margin call. Jednak ile % saperów się myli?

Właśnie gdyby traderzy grali jak saperzy (nawet się rymuje) to 99% by zarabiało. Ilu saperów ginie przy rozbrajaniu bomb?

Co do reszty się zgadzam - Żaba świetnie to ujął :)
Troche go źle zrozumiałeś. On się odniósł czysto do przelewarowanej pozycji, kiedy jedna, do pięciu pozycji zeruje ci konto. Już nawet 10% poślizg na 1 wejsciu to taka bomba z opóźnionym zapłonem, bo odpali "odgrywanie" się :)...
Saper się myli tylko raz, trader z przelewarowaną pozycją w zasadzie też :wink: .

Natomiast fakt - jak by popatrzeć na to z innej strony i każdy gracz przy zajmowaniu pozycji zachowywał się jak saper, to trading u każdego wyglądałby inaczej.

Zablokowany