tak bywa jak i zamykniecie drabinki na Kiwi z L i powinformowanie po obnizce stop szacunek dla niegolibres pisze:podziwiam Cie , pewnie jak całe forum, Ty masz szczęście, wnuk pisarza i do tego trader pełna gebąhighend pisze: no i prosteja tam rano zapakowalem L na edku i nawet L na kangurze
zagralem pod oslabienie dolara i tego sie spodziewalem
Natomiast nie sprawdzily sie przewidywania Żaby, że podniosą stopy w czerwcu i edek się zwali![]()
Lecimy z edkiem na 1.17 i na 1.20 - mam w końcu dwa zakłady do wygrania![]()
![]()
btw to na kangurze od rana więcej można było zarobić na krótkiej ale jak ktoś ma jaja to można było trzymać do teraz:)za to na edku odbiłeś na 40 pipsów
DayTrading: Środa 17.06.2015
Re: DayTrading: Środa 17.06.2015
- atlanticos
- Maniak

a co to za figura i dlaczego Twoja linia trendu bedzie tluczona z kazdej strony az spuchnie?karnak pisze:EURUSD MIESIĘCZNY
Co to za figura i dlaczego wybicie górą:
https://www.tradingview.com/x/W2HTcQxS/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Oj tam, oj tamMaksimus pisze:tylko figurę na M rozpatruje się na koniec miesiaca... ;]karnak pisze:EURUSD MIESIĘCZNY
Chodziło mi o górny knot, a ten mniejszy nie może być od obecnego nawet na koniec miesiąca (mam na myśli jego wierzchołek), jeśli już to to większy, albo bez, co do korpusu to droga jest oczywiście otwarta.
Nie mniej Twoja uwaga jest jak najbardziej słuszna.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2015, 22:23 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.
hadgeadge
i na KIWI i na EDKU stopow ci nie wybilo mam rozumiec
obecnie edek jest kanale wzrostowy mi teraz zmierza do górnej bandy, a ona będzie w okolicach 1,17. Nie powiedziałem, że zmienił się trend, obecnie jesteśmy w korekcie spadków.Nowy123 pisze:jakie ziarnko bo ja go nie widze Wrzesien Grudzieleadk77 pisze:z tym podnoszeniem stóp na ten rok to już takiej pewności bym nie miał. Ziarnko niepewności zostało zasiane dzisiejszą wypowiedzią. A poza tym nie brałbym tego jako entuzjazmu, tylko alternatywne rozwiązanie. Na 1,1365 mamy pierwsze stop losy, które mogą wyciągnąć edka do następnego oporu na 1,1460.Nowy123 pisze:marnie edek cos marnie
KAblos lepszy gorna banda
-- Dodano: śr 17-06-2015, 21:32 --
podziwiam wasz entuzjazm walki z drukowanym EUR i EBC przed podnoszeniem stop w USA
najwazniejsze ze juz mistrz od lini widzi trend wzrostowy![]()
[quote="Maksimote="karnakURUSD MIESIĘCZNY
[/quote]e
tylko figurę na M rozpatruje się na koniec miesiaca... ;][/quote]
ale nie u niego
-- Dodano: śr 17-06-2015, 22:21 --
najwazniejsze ze juz mistrz od lini widzi trend wzrostowy
[/quote]obecnie edek jest kanale wzrostowy mi teraz zmierza do górnej bandy, a ona będzie w okolicach 1,17. Nie powiedziałem, że zmienił się trend, obecnie jesteśmy w korekcie spadków.[/quote]
obecnie EUR USD jest w kosoli
tylko figurę na M rozpatruje się na koniec miesiaca... ;][/quote]
ale nie u niego
-- Dodano: śr 17-06-2015, 22:21 --
jakie ziarnko bo ja go nie widze Wrzesien Grudzieleadk77 pisze:[quote="Nowy12e="adk77"]z tym podnoszeniem stóp na ten rok to już takiej pewności bym nie miał. Ziarnko niepewności zostało zasiane dzisiejszą wypowiedzią. A poza tym nie brałbym tego jako entuzjazmu, tylko alternatywne rozwiązanie. Na 1,1365 mamy pierwsze stop losy, które mogą wyciągnąć edka do następnego oporu na 1,1460.Nowy123 pisze:marnie edek cos marnie
KAblos lepszy gorna banda
-- Dodano: śr 17-06-2015, 21:32 --
podziwiam wasz entuzjazm walki z drukowanym EUR i EBC przed podnoszeniem stop w USA
najwazniejsze ze juz mistrz od lini widzi trend wzrostowy
obecnie EUR USD jest w kosoli
jak zwykle pieprzenie po fakcie o pozycjach ktorych nie maszhighend pisze:no i prostekarnak pisze:No i nie sprawdziły się przewidywania i oczekiwania większości co wieszczyli dzisiaj na rynkach wielkie ruchy i zmiany trendów =======> wszystko bylo pod kontrolą i zgodnie z trendami.ja tam rano zapakowalem L na edku i nawet L na kangurze
Natomiast nie sprawdzily sie przewidywania Żaby, że podniosą stopy w czerwcu i edek się zwali![]()
![]()
co do funta to na pewno nie jest "do piachu" i juz dawno to odszczekałem. Kabel raczej okolice 1.80 bym celował, a rzeźnik 220
co do indeksów to się nie wypowiem bo jeszcze nie mam zdania. Wolalbym dalej na "S" ale z koniem się kopać nie będę
-- Dodano: 17 cze 2015, 20:57 --
uciekłeś z eSek na EUR/NZD ?MR. D pisze:Patrzę na OANDE i widzę, 60% L na kiwi, 60% na kangurze i najlepszy kabel. Ponad 1% wzrostów a na OANDZIE w tym samym czasie wzrost shortów o prawie 8%
bo tam to ładnie wywaliło do gory, no i NZD się ładnie zesr***ało.
a co do zakladu to szykuj 500 zł bo ja juz mam wybrana fajna whiskey - czas operacyjny na kupienie i wyslanie - 1 dzien roboczy
nie napalaj się , przecież nie napisał, ze do czerwca tego roku , za rok tez będzie czerwiec i za rok:):):)Kusus pisze: ...a co do zakladu to szykuj 500 zł bo ja juz mam wybrana fajna whiskey - czas operacyjny na kupienie i wyslanie - 1 dzien roboczyw zasadzie to nie wiem jak mozna bylo sie zalozyc o to, ze edek bedzie na 1.17 w czerwcu no ale lubie zerowac na naiwnosci i glupocie innych
zobaczymy jutro bedzie odchorowanie
nie miałem stopów.Nowy123 pisze:hadgeadge
-- Dodano: 17 cze 2015, 21:32 --
Kusus pisze: jak zwykle pieprzenie po fakcie o pozycjach ktorych nie masz
a co do zakladu to szykuj 500 zł bo ja juz mam wybrana fajna whiskey - czas operacyjny na kupienie i wyslanie - 1 dzien roboczyw zasadzie to nie wiem jak mozna bylo sie zalozyc o to, ze edek bedzie na 1.17 w czerwcu no ale lubie zerowac na naiwnosci i glupocie innych
mam caly czas pozycje
a wiesz czym sie roznimy? Ty jestes mega pewny siebie, ze wygrasz ten zakład.
ja nie jestem pewny siebie. Wygram to wygram, nie wygram to nie wygram. Ale za to zarabiam.....
czyli mowiac krotko: ja mam na ten zakład wywalone, a Ty zaklinasz wykresy
-- Dodano: 17 cze 2015, 21:37 --
niestety Dziadek zmarł w zeszłym roku....libres pisze:podziwiam Cie , pewnie jak całe forum, Ty masz szczęście, wnuk pisarza i do tego trader pełna gebąhighend pisze: no i prosteja tam rano zapakowalem L na edku i nawet L na kangurze
![]()
btw to na kangurze od rana więcej można było zarobić na krótkiej ale jak ktoś ma jaja to można było trzymać do teraz:)za to na edku odbiłeś na 40 pipsów
ja zapakowałem L rano i.... w ogóle nie patrzyłem co się dzieje dalej.
Włączyłem kompa i forex o 21.00, po FED.
Tyle.
Nazwijcie to "szczęściem", "fuksem", itp....
Fakt, na kangurze nie ma kokosow. Ale mam to gdzies. Dolar USA się osłabił i ja po prostu "Lubie to!"
ponadto wywaliłem tyle wina, że ledwo chodzę. Humor nadal dopisuje
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami