Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
white
Uczestnik
Uczestnik

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: white »

Witam, kilka dni temu założyłem konto rzeczywiste za pośrednictwem Forex.com, gram na platformie MetaTrader 4 i zauważyłem pewną nurtującą mnie sprawę.

Z depozytem 250GBP otworzyłem kilka pozycji USD/ZAR, GBP/JPY, AUD/CAD, EUR/GBP. Dzień później przeglądałem swój profil i dostrzegłem, że maksymalna kwota dostępna do odebrania po zamknięciu wszystkich pozycji to 226GBP, przy czym w tym czasie otwarte pozycje przynosiły łącznie od 5-8GBP strat. Dziś zamknąłem jedną z pozycji z zyskiem 15GBP, pozostałe pozycje łącznie to kolejne 15GBP zysku, natomiast kwota jaką dziś mógłbym z konta pobrać to 222GBP...

Czy mógłby ktoś rozjaśnić mój umysł, o co chodzi? Szukałem jakichś ukrytych opłat, ale nie znalazłem nic, co mogłoby uzasadniać to cudo. Może zmiana margin kosztuje?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Możesz. Margin Level liczony jest od Equity zazwyczaj.

-- Dodano: śr 10-06-2015, 9:04 --
white pisze:Witam, kilka dni temu założyłem konto rzeczywiste za pośrednictwem Forex.com, gram na platformie MetaTrader 4 i zauważyłem pewną nurtującą mnie sprawę.

Z depozytem 250GBP otworzyłem kilka pozycji USD/ZAR, GBP/JPY, AUD/CAD, EUR/GBP. Dzień później przeglądałem swój profil i dostrzegłem, że maksymalna kwota dostępna do odebrania po zamknięciu wszystkich pozycji to 226GBP, przy czym w tym czasie otwarte pozycje przynosiły łącznie od 5-8GBP strat. Dziś zamknąłem jedną z pozycji z zyskiem 15GBP, pozostałe pozycje łącznie to kolejne 15GBP zysku, natomiast kwota jaką dziś mógłbym z konta pobrać to 222GBP...

Czy mógłby ktoś rozjaśnić mój umysł, o co chodzi? Szukałem jakichś ukrytych opłat, ale nie znalazłem nic, co mogłoby uzasadniać to cudo. Może zmiana margin kosztuje?
Zapewne to kwestia naliczonego swapu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

white
Uczestnik
Uczestnik

Jeśli dobrze rozumiem dane z historii rachunku, to codziennie, dla każdej pary za przetrzymanie pozycji pojawiają się wpisy typu R/O czyli jak mniemam - rollover swap, które wynoszą "grosze" i nijak maja się do sumy, która gdzieś wsiąknęła.

Zastanawiam się czy nie pozamykać wszystkich pozycji, poczekać i sprawdzić czy to może nie jest kwestia po prostu zabezpieczenia otwartych pozycji.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Trudno tak w ciemno pisać. Wrzuć screen z platformy to na pewno będzie łatwiej. Lub alternatywna metoda - skontaktuj się z brokerem, który ma wgląd w Twój rachunek ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

może przewalutowanie z PLN na GBP ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

white
Uczestnik
Uczestnik

Poobserwowałem i wszystko wskazuje na to, że to po prostu depozyt minus margin, tylko rzadko to aktualizują i dlatego wyglądało tak dziwnie.

PipsKong pisze:może przewalutowanie z PLN na GBP ??
Depozyt wpłacałem już w GBP i w tej walucie prowadzę rachunek, tak więc wątpię.

drax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drax »

Witam. Nie orientuję się jeszcze w kwestii wskaźników do MT4. Jak zrobić, aby przy danej świecy pojawiała się linia pokazująca np. 50 % jej zniesienie tak jak na obrazku?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Na górnym pasku narzędzi masz Poziomy Fibonacciego i nanosisz na świecę. Tutaj po prostu zostały usunięte pozostałe poziomy, które będziesz widział w standardzie. Można je usunąć w ustawieniach Fibo -> Poziomy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

drax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: drax »

Wielkie dzięki :)

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Może mi ktoś powiedzieć kilka rzeczy o CFD ??
np. Index US 500 u niektórych brokerów nie ma kosztów utrzymania ( swapów ) np. XTB
a u innych ma ;/ np. Dukascopy
pytanie numer dwa
Czy zawsze jest tak że pozycja przeciwstawna " zabiera " margin ??
czy to zależy od brokera ??
bo np. pozycja przeciwstawna na MT4 jeżeli chodzi o forex wyrównuje margin do zera a w CFD pobiera margin ;/
czy owy potrzebny margin może być różny dla różnych brokerów czy tak samo jak z FX jest to kwestia tylko dźwigni ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

ODPOWIEDZ