Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
możesz mi podać jaki spread na indeksie dax?
chciałam założyć rachunek w admiral Markets ale wyczytałam dużo negatywnych opini.
Obecnie jestem na etapie testów mBanku przy 0.5 lota praktycznie każde zlecenie oczekujące jest przesunięte o 0.5 do 2 pipsów troszkę to odejmuje z wyniku €.
chciałam założyć rachunek w admiral Markets ale wyczytałam dużo negatywnych opini.
Obecnie jestem na etapie testów mBanku przy 0.5 lota praktycznie każde zlecenie oczekujące jest przesunięte o 0.5 do 2 pipsów troszkę to odejmuje z wyniku €.
My Forex Book : Trening Cecylia
Witam,
Jak to jest? Czy na rynku FOREX kupujemy faktyczną walutę czy tylko kontrakt na tę walutę?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
Jak to jest? Czy na rynku FOREX kupujemy faktyczną walutę czy tylko kontrakt na tę walutę?
Na ogół tylko kontrakty.Clyde pisze:Witam,
-- Dodano: pt 29-05-2015, 8:07 --
Spread jest od 1 pipsa więc będzie wychodzić podobnie jak w mForex.CecyliaM pisze:możesz mi podać jaki spread na indeksie dax?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Czyli kupując na forexie euro kupujemy tak jakby CFD na euro a nie prawdziwe euro ?raposo pisze:Na ogół tylko kontrakty.Clyde pisze:Witam,
Zgadza się.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Negatywne opinie są praktycznie na każdego broka , przeczytaj sobie książkę " Beat the forex dealer " Agustina Silvani , to dowiesz się jakie brudne sztuczki stosują brokerzy i jak z nimi walczyć .
It' s ok to lose money , we can make it back , but lose the balls and it's game over .
Witam Serdecznie.
Mam Pytanku odnośnie hedgingu na FX.
A mianowicie mam oszczędności i zarobki w CNY. Biorąc pod uwagę fakt, że juan jest w miarę sztywny do dolara, sugeruję się parą EURUSD. Obecna wycena w granicach 1.105 - 1.115 jest dla mnie odpowiednia.
Zaczynam się za to denerwować gdy EURUSD się umacnia, oszczędności, przynajmniej te na papierze, zaczynają topnieć.
Planuje więc zakupić parę EURUSD, tak żeby uchronić się przed ewentualną stratą. Próbuje to jakoś wszystko obliczyć ale nie do końca mi wychodzi. W przypadku spadku w miarę jest ok, tracę na forex, zyskuje na walucie. Nie wiem czy do końca poprawnie przeliczyłem swapy. Chcę to zabiezpieczyć na okres 6 m-cy, w grudniu kończę kontrakt i planuje wrócić do PL. Gorzej jest w przypadku wzrostu EURUSD, bo tracę na juanie, a zyskuje na fx. Przy czym muszę jeszcze uwzględnić 19% dochodowego i tego za pierona nie wiem jak wyzerować.
Ktoś może mi poradzić jakiś programik, wzory, jak ten cały hedging obliczyć.
Z góry dzięki za pomoc.
Mam Pytanku odnośnie hedgingu na FX.
A mianowicie mam oszczędności i zarobki w CNY. Biorąc pod uwagę fakt, że juan jest w miarę sztywny do dolara, sugeruję się parą EURUSD. Obecna wycena w granicach 1.105 - 1.115 jest dla mnie odpowiednia.
Zaczynam się za to denerwować gdy EURUSD się umacnia, oszczędności, przynajmniej te na papierze, zaczynają topnieć.
Planuje więc zakupić parę EURUSD, tak żeby uchronić się przed ewentualną stratą. Próbuje to jakoś wszystko obliczyć ale nie do końca mi wychodzi. W przypadku spadku w miarę jest ok, tracę na forex, zyskuje na walucie. Nie wiem czy do końca poprawnie przeliczyłem swapy. Chcę to zabiezpieczyć na okres 6 m-cy, w grudniu kończę kontrakt i planuje wrócić do PL. Gorzej jest w przypadku wzrostu EURUSD, bo tracę na juanie, a zyskuje na fx. Przy czym muszę jeszcze uwzględnić 19% dochodowego i tego za pierona nie wiem jak wyzerować.
Ktoś może mi poradzić jakiś programik, wzory, jak ten cały hedging obliczyć.
Z góry dzięki za pomoc.
W połowie sesji azjatyckiej naszło mnie pytanie, czy historyczne notowania EURUSD sięgające nawet i lat 80. to po części notowania euro kiedy jeszcze nie było w fizycznym obiegu?
Są to notowania teoretycznie na podstawie kursu koszyka walut, które potem zmieniły się w euro
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Mam pytanie:
mam na koncie 10 000 zł.
i dwie pozycje na różnych instrumentach
jedną na - 100 000 zł. i drugą na + 100 000 zł.
czy mogę zamknąć tę na - 100 000 zł. mimo że teoretycznie nie mam takich pieniędzy na saldzie rachunku ? a tylko w zysku na innej pozycji ??
mam na koncie 10 000 zł.
i dwie pozycje na różnych instrumentach
jedną na - 100 000 zł. i drugą na + 100 000 zł.
czy mogę zamknąć tę na - 100 000 zł. mimo że teoretycznie nie mam takich pieniędzy na saldzie rachunku ? a tylko w zysku na innej pozycji ??
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!