Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Masz rację, drobna pomyłka :).
Umieść bid - pozycja długa po cenie bid
Umieść offer - pozycja krótka po cenie ask

Co do spreadu - pozycja długa otwiera się po cenie bid - możesz sobie sprawdzić to na demie na jakiejś parze z dużym spreadem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Dodałem coś do mojego poprzedniego posta, zerknij.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wyglada to tak jak napisalem ale z pewnymi warunkami technicznymi o których wspomniał m.in. gientek.
Odezwij się do swojego Account Managera, a ten, na podstawie Twoich transakcji, dokładnie wytłumaczy Ci co i jak. Jest juz powiadomiony o tym zapytaniu wiec nie bedzie trzeba tlumaczyc wszystkiego od nowa :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Wiesz, ja rozumiem całą ideę, tylko moje obserwacje rynkowe się z nią nie pokrywają. Masz rację, wyjaśnię sprawę z menadżerem, już się ze mną skontaktował (tylko jak namierzył właściwą osobę, po IP? :D ).
Miłego wieczora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dukascopy Europe poinformowało dziś o zmniejszeniu lewarowania od 28 czerwca do 1:100 w związku z decyzją KNF i wchodzącymi zmianami zgodnie z ustawą z dnia 5 grudnia 2014 roku o zmianie ustawy o obrocie instrumentami finansowymi (Dz.U 2015 poz. 73).
Zmiany te dotyczą tylko Dukascopy Europe. W Dukascopy Bank nadal maksymalne lewarowanie wynosić będzie 1:200 z racji, że posiada licencję szwajcarską (poza UE) i tym samym nie musi posiadać notyfikacji KNF.
Do tego dochodzi cały czas obowiązująca promocja 100% bonusu od wpłaconego depozytu, czyli w Banku mamy możliwość otrzymania lewarowania 1:400 od wpłaconego depozytu, a w Europe 1:200.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

raposo to 100% bonusu od wpłaconego depozytu to promocja dla nowych kont czy mogę się również o to ubiegać w przypadku gdy miałem zawieszone konto w DE?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Promocja obowiązuje zarówno nowych, jak i dotychczasowych klientów. O bonus można ubiegać się po dokonaniu wpłaty.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

raposo pisze:Promocja obowiązuje zarówno nowych, jak i dotychczasowych klientów. O bonus można ubiegać się po dokonaniu wpłaty.

Nie do końca. Otworzyłem konto poprzez ForexClub. Bonusu nie otrzymałem ponieważ mam przez 1 miesiąc zmniejszone opłaty za prowizję. Trochę słabo :P
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

No też nie do końca. Możesz otrzymać bonus rezygnując z naszego rabatu od razu lub odczekać okres kiedy rabat już straci ważność i wtedy o niego aplikować.
Czyli:
1) Zakładasz konto, rezygnujesz z rabatu i otrzymujesz 100% bonusu od razu.
2) Zakładasz konto, przez miesiąc korzystasz z rabatu, po miesiącu otrzymujesz bonus.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

W przypadku zmiany dźwigni w DE to przez weekend będzie zmniejszona do 1:30.

ODPOWIEDZ