HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Platforma MT znowu się dzisiaj przycięła około 9:20 . Zaczął się wtedy dynamiczny ruch na eurodolarze oraz innych crosach z zielonym. Ilość wskaźników ograniczyłem do minimum i mam otworzone tylko 6 wykresów.
Problem MUSI być u brokera.
Pytanie z czego to wynika ? Dzieje się to przy nagle zwiększonej dynamice na rynku. Nie wyrabiają serwery ?
O co kaman ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jeśli obserwujesz taki przypadek to najlepiej OD RAZU skontaktować się z brokerem podając mu wszystkie detale - numer/rodzaj rachunku, jakie DC, opis problemu itd. itp. - im więcej szczegółów, tym większa szansa, że szybciej dojdą o co chodzi i udzielą precyzyjniejszej odpowiedzi. Dziś jest trochę danych więc sam też poobserwuję.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:Jeśli obserwujesz taki przypadek to najlepiej OD RAZU skontaktować się z brokerem podając mu wszystkie detale - numer/rodzaj rachunku, jakie DC, opis problemu itd. itp. - im więcej szczegółów, tym większa szansa, że szybciej dojdą o co chodzi i udzielą precyzyjniejszej odpowiedzi. Dziś jest trochę danych więc sam też poobserwuję.
OK, tak zrobię. To zmulenie nie było nawet na danych i trwało krótko, ale chodzi o to aby tego nie było. Ja nie gram na szybkich ruchach , ale dla skalperów to załamka.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

jarfx05
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarfx05 »

Witam,

czy ktos z was handluje u tego brokera uzywajac mt4 na os x yosemite? Z gory dzieki za informacje. :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
karson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: karson »

MarioDM pisze:Platforma MT znowu się dzisiaj przycięła około 9:20 . Zaczął się wtedy dynamiczny ruch na eurodolarze oraz innych crosach z zielonym. Ilość wskaźników ograniczyłem do minimum i mam otworzone tylko 6 wykresów.
Problem MUSI być u brokera.
Pytanie z czego to wynika ? Dzieje się to przy nagle zwiększonej dynamice na rynku. Nie wyrabiają serwery ?
O co kaman ?

Potwierdzam, u mnie tez mt4 sie przycina przy zwiekszonej dynamice. Problem wystepuje prawdopodobnie po stornie HFT, mam zawsze mt4 admirala obok otwarte i tam tego problemu niema i nigdy nie bylo.

Awatar użytkownika
As7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: As7 »

miałem problem ale już sobie z nim sam poradziłem xD

sorry... :D

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Czy w przypadku kont NDD zakładając konto przez fxclub dostaję jakieś zwroty kosztów transakcyjnych? Czy konto EQUITY zawiera jakieś CFD których nie zawiera MULTI EQUITY?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pablo90 pisze:Czy w przypadku kont NDD zakładając konto przez fxclub dostaję jakieś zwroty kosztów transakcyjnych? Czy konto EQUITY zawiera jakieś CFD których nie zawiera MULTI EQUITY?
Otrzymujesz rabat 10% ale nie dotyczy on CFD na akcje, niestety. Multi Equity na 90% zawiera wszystko to, co jest na Equity - lista jest bardzo długa i aż tak jej szczegółowo nie analizowałem :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Witam,
może mi ktoś (Raposo jeśli możesz uwzględniając rabat :D ) powiedzieć jakie są w HFT warunki transakcyjne dla par z jenem ?Konkretnie ile łącznie spread z prowizją wynosi w pipsach.Szkoda po to ładować się w demko a ciekawi mnie czy spread jest poniżej 0.4 ( sam bez prowizji ) dla USDJPY.Mowa o koncie Active NDD.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Na koncie Active NDD jest sam spread i na tym rodzaju kont na USD/JPY wynosi on średnio 1.8, a o tej porze pokazuje mi nawet 1,9-2,0. Od tego można odjąć 10%, czyli rabat dla klientów Forex Club więc będzie ok. 1,7-1,8 pips.
W przypadku kont Active STP spread obecnie kształtuje się między 0,1 a 0,5 z czego średnia wartość, którą wyliczył mi wskaźnik po paru minutach to 0,31 pips. Za dnia zapewne będzie lepiej ale to mogę sprawdzić jutro. Do tego dochodzi prowizja 0,00225% lub z uwzględnieniem rabatu 0,002025%.
Edit:
średnia spadła już do 0,21 więc można przyjąć, że te 0,3 pips jest już z górką ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ