HFT Brokers - nowy polski broker
- HFT Brokers
- Gaduła
Re: HFT Brokers - nowy polski broker
Kalkulator działa poprawnie ponieważ prowizja z obrotem od 251 lotów liczona jest na warunkach VIP czyli wg stałej stawki 0.0025% i bez progów.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów
Nawet myślałem czy po raz pierwszy od dawna nie otworzyć rachunku OTC... ale ten wpis powala na kolana.Przy obrocie powyżej 250 lotów prowizja to 0.6 pipsa ? Masakra
Podniesienie prowizji było zapowiadane od początku, więc OK, chcecie to podnoście. Ale ja mam tylko jedną prośbę.
Nie róbcie z ludzi idiotów i nie nazywajcie znaczącej podwyżki "rewolucyjnym systemem naliczania prowizji STP".
A i niby z którymi klientami się konsultowaliście? Z tymi co i tak robią ponad 250 lotów? Bo ze mną się nikt nie konsultował.
Nie róbcie z ludzi idiotów i nie nazywajcie znaczącej podwyżki "rewolucyjnym systemem naliczania prowizji STP".
A i niby z którymi klientami się konsultowaliście? Z tymi co i tak robią ponad 250 lotów? Bo ze mną się nikt nie konsultował.
No to jak ktoś tak jak ja zastanawiał się nad założeniem konta to już przestał się zastanawiać...
To takie typowo polskie - spieprzyć coś zanim zdążyło się porządnie zbudować. HFT za dużo macie klientów że już chcecie ich tracić?
To takie typowo polskie - spieprzyć coś zanim zdążyło się porządnie zbudować. HFT za dużo macie klientów że już chcecie ich tracić?
Hahaha kolejna zagrywka opakowana w PR jako sukces, nowosc i niesamowita oferta 
Wiadome bylo ze musza poniesc prowizje bo trzeba na czyms robic kase ale komunikacja z klientami wskazuje ze robienie debila z klienta to rzecz normalna... Przyklady?
1. Pokoj inwestora ktory dziala mega wolno - komunikacja: super, ekstra najnowsze na swiecie rozwiazanie. U kazdego normalnego brokera jest to w standardzie.
2. Decyzja KNF o dziwgni max 1:100 - komunikacja: to my jako pierwsi na swiecie pozwalamy ci inwestorze zdecydowac na miesiac przed deadlinem! Popatrz jacy jestesmy super. U kazdego normalnego brokera zawsze mozna ustawic mniejsza dzwignie.
3. Podwyzszamy oplaty o 75 - 100%, komunikacja: super ekstra kalkulator, zobacz ile mozesz zaoszczedzic.
smiechłem...

Wiadome bylo ze musza poniesc prowizje bo trzeba na czyms robic kase ale komunikacja z klientami wskazuje ze robienie debila z klienta to rzecz normalna... Przyklady?
1. Pokoj inwestora ktory dziala mega wolno - komunikacja: super, ekstra najnowsze na swiecie rozwiazanie. U kazdego normalnego brokera jest to w standardzie.
2. Decyzja KNF o dziwgni max 1:100 - komunikacja: to my jako pierwsi na swiecie pozwalamy ci inwestorze zdecydowac na miesiac przed deadlinem! Popatrz jacy jestesmy super. U kazdego normalnego brokera zawsze mozna ustawic mniejsza dzwignie.
3. Podwyzszamy oplaty o 75 - 100%, komunikacja: super ekstra kalkulator, zobacz ile mozesz zaoszczedzic.

to ktoś jeszcze zakłada konta u rodzimych brokerów? 

No cóż, wiecznie tak tanio być nie mogło... Co prawda, od początku była informacja, że są to stawki tymczasowe ale liczyłem, że promocja zostanie jeszcze trochę wydłużona. Na pocieszenie mogę tylko napisać, że od wyższych stawek będą też nasze rabaty
. Dzięki temu HFT nadal zostanie jednym z najtańszych brokerów względem rodzimej konkurencji, nawet w najwyższym progu, tym bardziej jeśli uwzględnimy spready, które co by nie było mają najniższe.
W praktyce mniej aktywni traderzy lub ci z niewielkim kapitałem i tak zakładali konta Active NDD żeby mieć dostęp do mikrolotów, a druga grupa zazwyczaj robi powyżej 20 lotów obrotu. Gorzej z Robotero, bo tu transakcji bywa niewiele więc ciężko dojść do kolejnego progu ale osobiście specjalnie nie przykładam wagi do kosztów transakcyjnych na tym koncie - więcej można zyskać/stracić na odpowiednim/nieodpowiednim doborze parametrów samego zlecenia (choćby dobra wartość TS). Co innego jeśli ktoś próbuje skalpować po kilka pips przez Robotero.
Informacje na naszej stronie też zostały już zaktualizowane więc można sprawdzić jak to będzie się kształtować dla klientów Forex Club. Tak na szybko, w trzech najwyższych progach prowizje będą wynosić (na EUR/USD przy kursie 1,13):
1) do 20 lotów = 0,003604% (0,81 pips)
2) 20-50 lotów = 0,003503% (0,79 pips)
3) 50-100 lotów = 0,003481% (0,78 pips)
Ze spreadem, który przy spokojnym rynku średnio wynosi 0,13 pips (moje pomiary z piątku) nadal zamykamy się w kosztach poniżej 1.0 pipsa. Nie jest już ekstremalnie tanio ale nadal nie drogo.

W praktyce mniej aktywni traderzy lub ci z niewielkim kapitałem i tak zakładali konta Active NDD żeby mieć dostęp do mikrolotów, a druga grupa zazwyczaj robi powyżej 20 lotów obrotu. Gorzej z Robotero, bo tu transakcji bywa niewiele więc ciężko dojść do kolejnego progu ale osobiście specjalnie nie przykładam wagi do kosztów transakcyjnych na tym koncie - więcej można zyskać/stracić na odpowiednim/nieodpowiednim doborze parametrów samego zlecenia (choćby dobra wartość TS). Co innego jeśli ktoś próbuje skalpować po kilka pips przez Robotero.
Informacje na naszej stronie też zostały już zaktualizowane więc można sprawdzić jak to będzie się kształtować dla klientów Forex Club. Tak na szybko, w trzech najwyższych progach prowizje będą wynosić (na EUR/USD przy kursie 1,13):
1) do 20 lotów = 0,003604% (0,81 pips)
2) 20-50 lotów = 0,003503% (0,79 pips)
3) 50-100 lotów = 0,003481% (0,78 pips)
Ze spreadem, który przy spokojnym rynku średnio wynosi 0,13 pips (moje pomiary z piątku) nadal zamykamy się w kosztach poniżej 1.0 pipsa. Nie jest już ekstremalnie tanio ale nadal nie drogo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Raposo - nadal nie jest drogo ? Jeśli ktoś ma konto VIP STP i dodajmy nawet jeszcze do niego twój rabat ... to ,,taki najlepszy'' vipowy klient ma ... 2 razy gorszą prowizje i warunki handlu od kogoś kto otwiera za granica rachunek z minimalnym obrotem i kwota rachunku.To co robi cała polska branża jest po prostu ordynarnym chamstwem, złodziejstwem i traktowaniem własnych rodaków dojne krowy które można wyciskać jak cytryny.raposo pisze:
To mógłby ktoś polecić jakiegoś zagranicznego brokera dla kwoty 10k USD? Tylko że musi być też możliwość handlu przez telefon. Ta platforma z Dukasa na telefonie nie śmiga?
-
- Pasjonat
oczywiście nie sposób się nie zgodzić z tym co piszesz ale czasami polski broker jest wybierany. Dlaczego? Ano np. brak jazd z wpłatami i wypłatami lub dla kogoś grajacego na parach egzotycznych np. USD/TRY czy USD/PLN prowizja nie jest tak istotna--- liczy się także spread. Niektórzy mają niższą prowizję ale całą oszczędność zjada spread.Camaro69 pisze:Raposo - nadal nie jest drogo ? Jeśli ktoś ma konto VIP STP i dodajmy nawet jeszcze do niego twój rabat ... to ,,taki najlepszy'' vipowy klient ma ... 2 razy gorszą prowizje i warunki handlu od kogoś kto otwiera za granica rachunek z minimalnym obrotem i kwota rachunku.To co robi cała polska branża jest po prostu ordynarnym chamstwem, złodziejstwem i traktowaniem własnych rodaków dojne krowy które można wyciskać jak cytryny.raposo pisze:
Niemniej trzeba powiedzieć jasno--- pojechali i to równo. Tyle chwalenia się itp. aż tu nagle w niektórych przypadkach mamy prowizję taką jak polska konkurencja. Nie tego oczekiwaliśmy od brokera stworzonego przez traderów dla traderów.
Poza tym prowizje to umieją podnieść

Ostatnio zmieniony 21 cze 2015, 18:14 przez andrzej-sk, łącznie zmieniany 2 razy.