IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Brawo Szwajcar. Dobrze, że Ci wypłacili. Na Wall Street było kilka rozmów na temat IronFX - podobno zalegają jeszcze grubsze kwoty. Oby to były tylko przejściowe kłopoty i to co robili, robili tylko w celu zachowania płynności (którą odzyskują mam nadzieję).
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Akhh
Nie mieli żadnych podstaw do przetrzymywania moich pieniędzy. Bonus nie był nawet muśnięty.
Widzę, że nadal oferują te bonusy, w takiej samej formie.

Rozmawiałeś z kimś od brokera o tym braku wypłat?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Szwajcar pisze:Akhh
Nie mieli żadnych podstaw do przetrzymywania moich pieniędzy. Bonus nie był nawet muśnięty.
Widzę, że nadal oferują te bonusy, w takiej samej formie.

Rozmawiałeś z kimś od brokera o tym braku wypłat?
Super, cieszę się że ci się udalo...!!!

macroscope
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: macroscope »

Dziś minęło równo dwa tygodnie od kiedy rozpocząłem współpracę z adamsokolik . I właśnie dziś, po heroicznej walce z IronFx w końcu udało mi się odzyskać swoje pieniądze. Być może to kwestia przypadku, ale skoro inni klienci tego Pana również dostali pieniądze w tym samym czasie to o czymś to świadczy. Zdecydowanie polecam współpracę z nim, wykazał się niesamowitą starannością i skutecznością. Nieco byłem już zmęczony praktycznie codziennymi telefonami i ustaleniami, ale widać to była jedyna słuszna droga. Dziękuję, dziękuję, dziękuję !!!!! Nigdy więcej IronFX. Miałem już widoki na samobója, a dziś czuję się jak nowo narodzony. Zanim wpłacicie ludzie pieniądze do jakiegoś brokera to najpierw sprawdźcie czy przypadkiem nie jest on regulowany jedynie przez nadzór cypryjski. To tak jakby nie był regulowany w ogóle. Z resztą dla mnie na dzień dzisiejszy już wystarczy tradingu. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Robek86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robek86 »

Nie zniechęcaj się tradingiem. Przecież problemy wynikały z zachowania brokera, a nie z Twojego braku umiejętności.
Jakbyście przejrzeli starsze moje posty to byście widzieli moje wpisy, że moim znajomym już w kwietniu wypłacali kasę. niestety u mnie nadal posucha, mimo, że im naliczam odsetki karne.
Fakt cysec to bzdura, aczkolwiek wiele było słów o upadku brokera, a jak brokera upada to ani nadzór, ani windykacja, ani sąd ani FBI nic nie poradzi. Ja napisałem do FCA, czekam na odzew, dzwonili dziś do mnie z Londynu ale niestety nie odebrałem, a przy moim stanie finansowym (spowodowanym przez Irona) wolę nie naciągać się na koszty i czekam na ponowny tel.
Gratulacje osobom które odzyskały forsę mam nadzieję, że wszyscy odzyskamy pieniądze.

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

Szwajcar pisze:W końcu wypłacili mi te 92k PLN. Nigdy więcej takiego brokera. 3 miesiące czekania od 2 marca. Również współpracowałem z adamsokolik. Problem z wypłatami jest nadal ogromny.
Został oszuakany przez "adama sokolika" i jeszcze sie tym chwali.Szczyt wszystkiego,"Glupich nie sieja".

Tym 8 osobom z tego forum którzy mają problem z wypłatą należy współczuć ale jak widać część osób nie powinna się tykać tego rynku bo po prostu dają się dymać na prawo i lewo nie tylko brokerom.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Afiliat

Nawet jeśli zostałem oszukany to minęło 3 miesiące jak nie wypłacali i musiałem jakoś działać dodatkowo.

Ważne, że kasa jest u mnie. Zapłaciłem w sumie 8% od kwoty odzyskanej. Zdanie o naszym forumowym windykatorze mam pozytywne. Każdy zrobi jak uważa.

Afiliat a Ty masz kasę w IronFx? W jakiej jesteś pozycji.

Z tego co wiem to wypłacili 6 osobom z którymi miałem jakiś kontakt. Ponad 20 osób wciąż czeka na wypłatę.
Czekają cierpliwie. Ja ich atakowałem trochę może za ostro ostatnio, ale skutecznie.

Afiliat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Afiliat »

Szwajcar pisze:Afiliat

Nawet jeśli zostałem oszukany to minęło 3 miesiące jak nie wypłacali i musiałem jakoś działać dodatkowo.

Ważne, że kasa jest u mnie. Zapłaciłem w sumie 8% od kwoty odzyskanej. Zdanie o naszym forumowym windykatorze mam pozytywne. Każdy zrobi jak uważa.

Afiliat a Ty masz kasę w IronFx? W jakiej jesteś pozycji.
Powiem tak, większość osób panikuje niepotrzebnie bo nie znają procedur .
Prawda jest taka ,że żaden pseudo windykator jak ktoś to okreslil nie może wpłynąć na brokera aby ten wypłacił pieniądze,dlatego ponosi mnie jak słyszę ,że dodatkowo ktoś płaci za taka windykację i żeruje na waszej krzywdzie.
Iron nie jest umieszczony w kosmosie ,posiada regulacje i ktoś to kontroluje (wiem z doświadczenia bo swojego czasu miałem przygodę z brokerem "broker star".to dopiero piramida).Więc środki klientów którzy nie łamali regulaminu prędzej czy później zostaną wypłacone bez dodatkowych kosztów.

Do wypłaty środków przez brokera nawet CySec nie może zmusić .Co innego np.FSA .Jednak wszystko odbywa się zgodnie z prawem i Cysec dopiero po kilku miesiacach może podjąć poważniejsze kroki od zgłoszenia "zablokowanych środków"To wynika z regulacji.I jezeli ktos pisze ,że iron blokuje środki bezprawnie nie jest to poprawne .Należałoby użyć sformułowania ,że jest to nieetyczne ale mimo wszystko zgodne z prawem i oczywistym jest ,że na drugi raz do takiej firmy nie wpłaciłbym pieniędzy bo takich brokerów trzeba tępić.

Kolejna ważna rzecz ,którą trzeba napisać wyraźnie.Blokada środków dotyczy mniej niż kilku procent wszystkich klientów.Na chwilę obecną nie jestem w stanie określić z czego wynika ,że ten a nie inny klient ma przetrzymywane środki bo niekoniecznie zależy to od wysokości depozytu.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Afiliat
Widzę, masz jakieś dojścia do brokera, bo wiesz sporo.

Procedury są takie, że broker ma 5 dni roboczych na wypłatę. Jak mu się klient nie podoba to niech bierze ten swój bonus w diabły i już go nie daje więcej takiemu klientowi.

Po 3 miesiącach puściły mi nerwy i szukałem pomocy. Tyle ode mnie. Nie znam się na odzyskiwaniu kasy i procedurach, które mają jakieś nadzory. O Cyprze mam negatywne zdanie. Byłem tam kilka razy. Widać ten kryzys z 2011 roku. Już nie ma tam rozwoju jak kiedyś. Sporo biur stoi pustych. Mniej jest żółtych lambo i czerwonych ferrari.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Afiliat
Odpowiedz mi na moje pytanie główne.
Masz w IronFx jeszcze jakieś pieniądze? Wypłacili Ci całość?

Jak Ci dłużnik wisi kasę a na podwórku ma super autka to nic nie zrobisz? Nie będziesz walczył o swoje, tylko czekał?
Minęły 3 miesiące to trzeba działać wszelkimi sposobami. A co mnie obchodził jakiś czas 6 miesięcy na odpowiedź z CySEC, zresztą do tej pory nic nie wysłali do mnie.

ODPOWIEDZ