no bo jak zakładam kiwi UP, a kangur down to coś jest nie halo
DayTrading: Poniedziałek 01.06.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 01.06.2015
powiedzcie moi mili jak jest z KIWI - chodzi podobnie jak kangur czy nie bardzo?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
w AM mam ok 15złJones pisze:zależy od brokera około 40złMat2314 pisze:Można wiedzieć, jaki swap na lkę na edku na 1 lota?highend pisze:ja tam sobie zapuściłem L na edku od 1.091
żeby mi potem zaś nie pisali, że po fakcie.
ale dzisiaj to i tak bez znaczenia
teraz spojrzałem że tydzień póżniej miałem 4,99
widocznie się zmienia ale od czego zależy to nie wiem?
Od prowizji broka.jabada pisze: w AM mam ok 15zł
teraz spojrzałem że tydzień póżniej miałem 4,99
widocznie się zmienia ale od czego zależy to nie wiem?
Przecież stopy na edku są bez zmian.
Edi stabilnie w dół.
Oczekiwany poziom w dniu jutrzejszym - 1.0820.
http://news.forexlive.com/!/how-to-trad ... e-20150601Kusus pisze:Edi stabilnie w dół.
To brzmi jak:Nowy123 pisze:http://news.forexlive.com/!/how-to-trad ... e-20150601Kusus pisze:Edi stabilnie w dół.
edek nie tykać, bo wywali niewiadomo w ktorą stronę
W dniu dzisiejszym dolar amerykański umocnił się w stosunku do euro. Powodem osłabienia pary walutowej były poranne dane ze Strefy Euro, które rozczarowały inwestorów. Dodatkowym impulsem w umocnieniu waluty ze Stanów Zjednoczonych były popołudniowe odczyty z gospodarki amerykańskiej, które okazały się zaskakująco pozytywne wbrew oczekiwaniom analityków:
Hiszpania – Indeks PMI dla przemysłu: 55,8 (prognoza: 54,5),
Niemcy – Indeks PMI dla przemysłu: 51,1 (prognoza: 51,4),
Niemcy – Inflacja CPI: 0,1% (prognoza: 0,1%),
Strefa Euro – Indeks PMI dla przemysłu: 52,2 (prognoza: 52,3),
USA – PCE Core: 0,1% (prognoza: 0,2%),
USA – Indeks PMI dla przemysłu: 54 (prognoza: 53,8),
USA – Indeks ISM dla przemysłu: 52,8 (prognoza: 52).
Sytuacja grecka nie została nadal rozwiązana, co nie pomaga walucie europejskiej. Premier Tsipras nie doszedł do porozumienia w sprawie wypłaty ostatniej transzy programu pomocniczego, co pogorszyło wiarygodność ustabilizowania się sytuacji w gospodarce. Z tego powodu powstały obawy przed realnym bankructwem Grecji. Najbliższe informacje mogą potwierdzić spekulacje.
Na dziennym wykresie para walutowa docierając do swoich minimów z kwietnia (1,0520-1,0560) rozpoczęła korektę w charakterystycznej formacji kanału wzrostowego. Skutecznie odbijając się od jego ograniczeń kurs dotarł do oporu na poziomie (1,1450-1,1480). Po nieudanym sforsowaniu górnego ograniczenia kanału cena dynamicznie skierowała się w stronę szczytów z końca marca (1,1020-1,1050). Na tym poziomie przebiega dolna linia formacji, która została przełamana i kurs przystąpił do realizacji zasięgu wysokości kanału wzrostowego. Celem zasięgu są ostatnie minima i kluczowe wsparcie na poziomie (1,0460-1,0500). Alternatywnym ruchem będzie powrót do formacji i ruch w stronę górnego ograniczenia kanału na poziomie (1,1800). Dogodną okazją dla niedźwiedzi do akumulacji zleceń będą poziomy ostatnich dołków (1,1090-1,1150) i realizacją po cenach minimach.
źródło: https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... dz-2000-2/
Hiszpania – Indeks PMI dla przemysłu: 55,8 (prognoza: 54,5),
Niemcy – Indeks PMI dla przemysłu: 51,1 (prognoza: 51,4),
Niemcy – Inflacja CPI: 0,1% (prognoza: 0,1%),
Strefa Euro – Indeks PMI dla przemysłu: 52,2 (prognoza: 52,3),
USA – PCE Core: 0,1% (prognoza: 0,2%),
USA – Indeks PMI dla przemysłu: 54 (prognoza: 53,8),
USA – Indeks ISM dla przemysłu: 52,8 (prognoza: 52).
Sytuacja grecka nie została nadal rozwiązana, co nie pomaga walucie europejskiej. Premier Tsipras nie doszedł do porozumienia w sprawie wypłaty ostatniej transzy programu pomocniczego, co pogorszyło wiarygodność ustabilizowania się sytuacji w gospodarce. Z tego powodu powstały obawy przed realnym bankructwem Grecji. Najbliższe informacje mogą potwierdzić spekulacje.
Na dziennym wykresie para walutowa docierając do swoich minimów z kwietnia (1,0520-1,0560) rozpoczęła korektę w charakterystycznej formacji kanału wzrostowego. Skutecznie odbijając się od jego ograniczeń kurs dotarł do oporu na poziomie (1,1450-1,1480). Po nieudanym sforsowaniu górnego ograniczenia kanału cena dynamicznie skierowała się w stronę szczytów z końca marca (1,1020-1,1050). Na tym poziomie przebiega dolna linia formacji, która została przełamana i kurs przystąpił do realizacji zasięgu wysokości kanału wzrostowego. Celem zasięgu są ostatnie minima i kluczowe wsparcie na poziomie (1,0460-1,0500). Alternatywnym ruchem będzie powrót do formacji i ruch w stronę górnego ograniczenia kanału na poziomie (1,1800). Dogodną okazją dla niedźwiedzi do akumulacji zleceń będą poziomy ostatnich dołków (1,1090-1,1150) i realizacją po cenach minimach.
źródło: https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... dz-2000-2/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
wszystko zalezy od ceny mlekahighend pisze:powiedzcie moi mili jak jest z KIWI - chodzi podobnie jak kangur czy nie bardzo?
Nauka nauka nauka....... 
Mat2314 pisze:To brzmi jak:Nowy123 pisze:http://news.forexlive.com/!/how-to-trad ... e-20150601Kusus pisze:Edi stabilnie w dół.
edek nie tykać, bo wywali niewiadomo w ktorą stronę
trzymaja edka jak pod udane porozumiene i szybki PUMP spekuly
Korelacja nie jest 100%, więc rozbieżności są możliwe. Najlepiej rzuć okiem na wykres AUD/NZD - dzisiaj odbiło się od linii trendu i jeżeli ten ruch będzie kontynuowany to będzie tak jak piszesz.highend pisze:powiedzcie moi mili jak jest z KIWI - chodzi podobnie jak kangur czy nie bardzo?