DayTrading: Poniedziałek 01.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 cze 2015, 00:00

Wzrost
10
30%
Bez zmian
4
12%
Spadek
19
58%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 01.06.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

Pablo90 pisze:
highend pisze:powiedzcie moi mili jak jest z KIWI - chodzi podobnie jak kangur czy nie bardzo?
no bo jak zakładam kiwi UP, a kangur down to coś jest nie halo ;)
Korelacja nie jest 100%, więc rozbieżności są możliwe. Najlepiej rzuć okiem na wykres AUD/NZD - dzisiaj odbiło się od linii trendu i jeżeli ten ruch będzie kontynuowany to będzie tak jak piszesz.
Dziękuję :564:

-- Dodano: 01 cze 2015, 20:53 --
santo pisze:
highend pisze:powiedzcie moi mili jak jest z KIWI - chodzi podobnie jak kangur czy nie bardzo?
no bo jak zakładam kiwi UP, a kangur down to coś jest nie halo ;)
wszystko zalezy od ceny mleka
Thank you :564:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

szczudlo6 pisze:W dniu dzisiejszym dolar amerykański umocnił się w stosunku do euro. Powodem osłabienia pary walutowej były poranne dane ze Strefy Euro, które rozczarowały inwestorów.
ktore konkretnie dane rozczarowaly rano inwestorow? tych co w nocy pilowali edka w dol tez poranne dane rozczarowaly?
Ostatnio zmieniony 01 cze 2015, 21:57 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

korelacje par
http://bossafx.pl/fx/narzedzia/korelacje-fx/
takie tam statystyczne czasami może nawet znacznie się rozjechać korelacja :roll:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
szczudlo6 pisze:W dniu dzisiejszym dolar amerykański umocnił się w stosunku do euro. Powodem osłabienia pary walutowej były poranne dane ze Strefy Euro, które rozczarowały inwestorów.
ktore konkretnie dane rozczarowaly rano inwestorow? tych co w nocy pilowali edka w dol tez poranne dane rozczarowaly?
Bezsensowne lanie wody bez zrozumienia tego co sie pisze albo kopiuje z innych stron.

Edi stabilnie w dol ;) odbil od dolnej bandy flagi czego sie spodziewalismy i spada w dol ;
Prosta sprawa....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

AUD/NZD raczej wygląda mi na UP niż na DOWN... fakk... confused.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Nowy123 pisze: trzymaja edka jak pod udane porozumiene i szybki PUMP spekuly
Dla mnie obecne ceny edka są kuszące pod shorta (tym bardziej, że w ciagu dnia wybiło mi slkę na pozycji, a potem byłem poza fx i nie wlazłem przed ISM), ale nieukrywam, że spodziewam się na info o "układzie" jakiegoś strzała x pipsów w górę, który od razu wróci do poziomu, z którego wybił. Tyle tylko, że to sl wywali w kosmos. To nie powtórka z franka, ale przezornemu konta nie wyczyści :D

tommy_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommy_s »

Kusus pisze:
atlanticos pisze:
Bezsensowne lanie wody bez zrozumienia tego co sie pisze albo kopiuje z innych stron.
Nachalny spam...
A moderator! A moderator! My kingdom for a moderator! ;-(

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mat2314 pisze:
Dla mnie obecne ceny edka są kuszące pod shorta (tym bardziej, że w ciagu dnia wybiło mi slkę na pozycji, a potem byłem poza fx i nie wlazłem przed ISM), ale nieukrywam, że spodziewam się na info o "układzie" jakiegoś strzała x pipsów w górę, który od razu wróci do poziomu, z którego wybił. Tyle tylko, że to sl wywali w kosmos. To nie powtórka z franka, ale przezornemu konta nie wyczyści :D
Przed nami jeszcze uslugi i ism dla uslug. Do tego ponoc banki szykuja sie na mocny odczyt NFP.

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Kusus pisze:
Mat2314 pisze:
Przed nami jeszcze uslugi i ism dla uslug. Do tego ponoc banki szykuja sie na mocny odczyt NFP.
Też się tego ostatniego, mocnego spodziewam. I sądzę, że nawet edek właśnie w środę i w piątek ostro zostanie zjechany. Ale ta Grecja. Skoro były skoki po nawet 40 pipsów na wieść, że niby coś załatwiono, to troszkę zaczyna to moje obawy budzić.

No chyba, że puścić shorta bez sl. Bo po prostu nie chciałbym zobaczyć strzały jak po FED w marcu.
Nie zmienia to faktu, że obecne moje podejście to: shorcić każdy rajd na euro. Ale Grecja...

Zablokowany