co się dzieje z platforma +500 ?
Re: co się dzieje z platforma +500 ?
Jest szansa, że odblokują konta. Czy ktoś coś wie na ten temat?
No niestety moje konto jest nadal zablokowane, czy też raczej weryfikowane jak brzmi wysyłana z automatu wersja.
Tak czy innaczej to była moja ostatnia współpraca z +500.
Tak czy innaczej to była moja ostatnia współpraca z +500.

U mnie to samo. Już nawet automat nie odpowiada na zgłoszenia.
ma ktoś spis wszystkich broków cypryjskich tak na marginesie?
XM... ?
Markets.com ? (może oni będą następni).
masakra!
XM... ?
Markets.com ? (może oni będą następni).
masakra!
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Regulacje pod które podlegają w tym przypadku nie mają aż takiego znaczenia. Szansa, że broker cypryjski padnie jest o tyle większa, że jest ich tam naprawdę dużo. Ale większe znaczenie ma jak faktycznie firma sobie radzi na rynku i jakie ma podejście do biznesu. Plus 500 nigdy specjalnie się nie wyróżniał i wręcz bazował na kliencie nowym-nieświadomym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Z nieoficjalnych źródeł:
1. Firma izraelska z filia na Cyprze posiadającą licencje brytyjskiej Financial Conduct Authority (FCA)
2. Prowadzone jest śledztwo w Wielkiej Brytanii przez Price Waterhouse Coopers (PwC) w związku z uchybieniami
godzącymi w ustawę o praniu pieniędzy
a. ponoć powodem takiego stanu było powierzchowne otwieranie rachunków bez dokładnej kontroli klienta.
b. 50% rachunków jest zamrożonych do wyjaśnienia.
3. Sepy ostrza sobie zęby na kupno akcji tej spółki (spadła o ponad 50%) http://www.finanzen.net/chart/Plus500
4. Poważne problemy:
a. otwarte pozycje - konkurencyjny broker radzi je u innego brokera pozabezpieczać.
b. odblokowanie rachunków możne potrwać do miesiąca.
1. Firma izraelska z filia na Cyprze posiadającą licencje brytyjskiej Financial Conduct Authority (FCA)
2. Prowadzone jest śledztwo w Wielkiej Brytanii przez Price Waterhouse Coopers (PwC) w związku z uchybieniami
godzącymi w ustawę o praniu pieniędzy
a. ponoć powodem takiego stanu było powierzchowne otwieranie rachunków bez dokładnej kontroli klienta.
b. 50% rachunków jest zamrożonych do wyjaśnienia.
3. Sepy ostrza sobie zęby na kupno akcji tej spółki (spadła o ponad 50%) http://www.finanzen.net/chart/Plus500
4. Poważne problemy:
a. otwarte pozycje - konkurencyjny broker radzi je u innego brokera pozabezpieczać.
b. odblokowanie rachunków możne potrwać do miesiąca.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

Witam,
Dostałem właśnie nową umowe do akceptacji mailem, ale moje konto jest nadal zablokowane.
Czy ktoś ma już działające konto na + 500 ?
Pozdrawiam
Dostałem właśnie nową umowe do akceptacji mailem, ale moje konto jest nadal zablokowane.
Pozdrawiam
-
- Pasjonat
ROB402 pisze:Witam,
Pozdrawiam
mi odblokowali. Oczywiście tam nie zamierzam grać

A moje nadal jest zablokowane, nie wiem chyba zobacze na forach w UK co im można zrobić.
-
- Pasjonat
Przejrzyj czy nie potrzebuja ponownie dokumentu--potwierdzenia adresu--do akceptacji.Z tego co pisali na temat brokera to ich zawieszenie było spowodowane nie brakiem wypłacalności ale zbyt luźna polityką akceptacji dokumentów. Jednym słowem przyjmowali nawet kwit na węgiel byle tylko ktoś grał u nich.ROB402 pisze:A moje nadal jest zablokowane, nie wiem chyba zobacze na forach w UK co im można zrobić.