co się dzieje z platforma +500 ?

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ROB402
Bywalec
Bywalec

co się dzieje z platforma +500 ?

Nieprzeczytany post autor: ROB402 »

Witam, Mam pytanie, od 18 maja trwa nowa weryfikacja mojego konta, pomino iż było juz wcześniej weryfikowane i wszystkie dokumenty od dawna były ok, w odpowiedziach z działu pomocy + 500 są same ogólniki , że przepraszają i mają dardzo dużo pracy więc są opóznienia, ale dzisaj to juz 5 dzień od kiedy moje konto jest zablokowane przez tą weryfikacje czyli nic nie mogę zrobić włącznie z wypłatą środków, czy ktos ma taką samą sytacje na tej platformiee ???

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: co się dzieje z platforma +500 ?

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

http://finance.yahoo.com/echarts?s=PLUS.L+Interactive

Chyba im się trochę kondycja finansowa popsuła... Dodatkowo zawiesili wszystkie konta z UK.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Właśnie miałem o tym pisać.
Plus500 shares have lost more than half their value this week, as Plus500 UK clients remained frozen out of their accounts as the company works through know-you-client and anti-money laundering related issues with the FCA.
Ogólnie słabo się to może rozwinąć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

xXx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xXx »

Please Read: Urgent Update regarding restrictions on your Plus500UK Trading Account pisze:
As an authorised financial institution, Plus500UK Limited has a regulatory obligation to comply with the UK Money Laundering Regulations 2007 and other rules and guidance which requires us – amongst other things - to identify and verify our customers, the nature and purpose of the business relationship and source of funds.

Whilst we understand the inconvenience this will cause, we have no alternative but to place a restriction on your trading account until such time as we have been able to undertake a complete review of the documentation and information we hold currently on you.

Until the review has been satisfactorily carried out, you will be unable to open any new trades on your account, deposit or withdraw funds. If you have any open trades you will, however, still be able to freely service your existing positions with additional Maintenance Margin, although again, will not be able to withdraw funds until the review is complete.

If, during the review of your account, you are required to provide additional proof of address documents, please make sure you follow these guidelines:

The proof of address document must be issued by one of the following: a financial institution, a utility company, a government agency or a judicial authority. Examples include:

Bank statement or
Credit card statement or
Electrical bill or
Water or gas bill
Council Tax bill
Tax letter

(** Please note that a mobile (cellular) bill cannot be accepted.)

The document must:
Display your exact name and address
Be not more than 6 months old
Visible in full

We assure you that, as soon as the review is successfully complete, you will be able to re-commence trading activities, including depositing and/or withdrawing funds.

We value you as a customer and sincerely apologise for any inconvenience caused. Thank you for your patience.

The Plus500 Team

ROB402
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ROB402 »

czyli co radzicie w tej sytacji, gdzie powinnienem składać skargę, bo jak narazie +500 ma moje pieniąde i ja nie moge na nich zarabiać czyli mam straty.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

ROB402 pisze:czyli co radzicie w tej sytacji, gdzie powinnienem składać skargę, bo jak narazie +500 ma moje pieniąde i ja nie moge na nich zarabiać czyli mam straty.
To , że Kolego nie możesz zarabiać to pikuś. Nie możesz ich wypłacić---to jest ważne.

iwobyr
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: iwobyr »

Moje konto jest zablokowane od 12 maja. KOntakt z nimi to odpowiedzi generowane przez automat. Tragedia

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Wydaje się , że światowa maszyna handlu się zepsuła. Kolejny cypryjski gniot padł. Pewnie kolejna ofiara czarnego czwartku. Długo kamuflowali straty. Ciekawe który cypryjczyk będzie następny.
Chyba należy cypryjską regulację traktować gorzej jak u brokera nieregulowanego.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A przez tyle lat ludzie powtarzali : tylko licencja ! brok bez licencji jest nic nie warty !...
Niestety prawda jest zupełnie inna.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Okej ale Plus-y 500 są dwa. Z cypryjską regulacją i brytyjską, a problem dotyczy na pewno tego drugiego.

No niestety, podejrzani byli od początku i nie bez powodu kiedyś widnieli na czarnej liście KNFu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ