Prawie_Kerad_ pisze:szklana kula tak "powiedziała"?santo pisze:plan na dziś ed up gj,uj w dół
plan na dziś edek down
na M15 z trójkąta wyszedł
a na H4 jest na dolnej bandzie kanału spadkowego
DayTrading: Wtorek 26.05.2015
Re: DayTrading: Wtorek 26.05.2015
Nauka nauka nauka....... 
- Matthew414
- Pasjonat

Mówiłem, że nie dadzą im wyjść ze zjeżdżalni po CPI .... Ja już się pozamykałem po 1.0936. Czekam z jedną pozycją z sentymentu 
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 
- klimokrates
- Pasjonat

Takie tam z wczoraj. Miejsce na L jak dla mnie dopiero z okolic 1.0840. Zejście niżej, całkowicie zamyka dyskusję o trendzie wzrostowym 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
to wybili górą na ujku
Edzio dna jeszcze nie znalazł - leci dalej...
Taka moja teoria... https://www.tradingview.com/x/F8aylYIM/
Jak odbije się teraz od czerwonej to wychodzę z Sek...
Jak przejdzie dalej to CEL 1.08!!!!
Złotówka mnie zmartwiła - Taką ładną Skę miałem z EURo a tu dziś kupa...
Taka moja teoria... https://www.tradingview.com/x/F8aylYIM/
Jak odbije się teraz od czerwonej to wychodzę z Sek...
Jak przejdzie dalej to CEL 1.08!!!!
Złotówka mnie zmartwiła - Taką ładną Skę miałem z EURo a tu dziś kupa...
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 
Edek przebił dolna bande kanału spadkowego na H4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Po raz kolejny otworzyła nam się dość duża dywergencja pomiędzy ostatnio bardzo skorelowanymi ze sobą instrumentami. Jednakże w tym momencie należałoby wchodzić zarówno w długie pozycje na EURUSD oraz na bundach. W tym drugim przypadku jest to dobry pomysł, zważając na rychłe przyśpieszenie skupów obligacji przez EBC (o ile zapowiedzi okażą się faktycznie prawdziwe, gdyż przyśpieszenie miało nastąpić w maju oraz w czerwcu, a dane za ostatni tydzień wskazywały wręcz odwrotnie).
Patrząc na parę EURUSD - widzimy powracający sentyment do dolara i musielibyśmy być świadkami kolejnej słabej serii danych z amerykańskiej gospodarki, aby zobaczyć powrót EURUSD do poziomu 1,1200. Patrząc właśnie od strony EURUSD dywergencja wynosi obecnie 200 pipsów.
Jednym słowem siła Dolara jest dziś duża bo rosnące BUNDY wzmacniają również EURO i osłabiają DAXa...
Patrząc na parę EURUSD - widzimy powracający sentyment do dolara i musielibyśmy być świadkami kolejnej słabej serii danych z amerykańskiej gospodarki, aby zobaczyć powrót EURUSD do poziomu 1,1200. Patrząc właśnie od strony EURUSD dywergencja wynosi obecnie 200 pipsów.
Jednym słowem siła Dolara jest dziś duża bo rosnące BUNDY wzmacniają również EURO i osłabiają DAXa...
Euro/Usd przez dłuższy czas był dobrze zsynchronizowany z Eur/jpy.
Aż tu nagle edek down ejek uppp
Aż tu nagle edek down ejek uppp
czy dziś są jakieś dane mogące powstrzymać rajd edka??
edek spada plus Duda...myslę, że usdpln ostro wystrzeli w kosmos:)
edek spada plus Duda...myslę, że usdpln ostro wystrzeli w kosmos:)
kera.p pisze:""Po raz kolejny otworzyła nam się dość duża dywergencja pomiędzy ostatnio bardzo skorelowanymi ze sobą instrumentami. Jednakże w tym momencie należałoby wchodzić zarówno w długie pozycje na EURUSD oraz na bundach. W tym drugim przypadku jest to dobry pomysł, zważając na rychłe przyśpieszenie skupów obligacji przez EBC (o ile zapowiedzi okażą się faktycznie prawdziwe, gdyż przyśpieszenie miało nastąpić w maju oraz w czerwcu, a dane za ostatni tydzień wskazywały wręcz odwrotnie).
Patrząc na parę EURUSD - widzimy powracający sentyment do dolara i musielibyśmy być świadkami kolejnej słabej serii danych z amerykańskiej gospodarki, aby zobaczyć powrót EURUSD do poziomu 1,1200. Patrząc właśnie od strony EURUSD dywergencja wynosi obecnie 200 pipsów.""