Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Fesiek
A to ciekawe bardzo
Pewnego razu miałem otwarta pozycję na Dow chyba miesiac
Placiłem swap co oczywiste ,ale taka zabawa ze spredem kup-sprzedaj by mnie zabiła.
30 x 4 punkty dziennie ,brzmi zabawnie.
Mają ludzie poczucie humoru.....
Zdrowia życzę Oszkosz

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ZomG pisze:Oj raposo, momentami niestety siejesz demagogię. Przecież użytkownicy JForex nie chcą wykresów jak w MT4 dlatego, że chcą kopię MT4, a dlatego, że są one wygodne i użyteczne.
Jak w MT4 brakowało przesuwania poziomów zleceń po wykresie czy handlu jednym klikiem, co zostało odgapione po latach od innych platform, to nikt tego nie zauważał lub po prostu tworzył sobie własne narzędzia. Po prostu popularność MT4 sprawia, że niektórzy traktują tamtejsze funkcje jako standard. A to niekoniecznie słusznie.
ZomG pisze:Nie ma wykresu balance
Nie ma, prawda. Też mi tego brakuje - w poprzednim poście wspomniałem o tym :).
ZomG pisze:nie ma przesuwania SL na BE
A w MT4 jest? Nie, trzeba do tego dodatkowego narzędzia. Są takie i do JForex :).
ZomG pisze:nie ma podawanej na wykresie wartości spreadu
J/w. W MT4 też tego nie ma. Potrzebny dodatkowy wskaźnik. Do JForex też są, nawet na naszej stronie.
nie ma kilku innych miłych udogodnień
Jest sporo innych, których MT4 brakuje. I tak to właśnie jest. Oczywiste jest, że każda firma zmierza do tego, aby jej oprogramowanie było jak najbardziej funkcjonalne i rozbudowane, stąd ciągłe aktualizacje. Ale nie można wszystkiego wprowadzić hurtem ot tak, bo mogłaby na tym ucierpieć stabilność platformy.

Nie zamierzam się tu licytować co jest lepsze, a co gorsze, bo każdy ocenia to samodzielnie. Nie robię z JForex ideału ale mi np. bardzo odpowiada. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek sugestie jak ulepszyć platformę to może zgłaszać je do supportu czy też do mnie, a potem my hurtem przekazujemy je gdzie trzeba - wielokrotnie o tym dyskutowaliśmy w tym wątku ale po jakimś czasie ludzie o tym zapominali i nagle sugestii nie było. A warto to robić, bo wiele z Waszych próśb zostało wcześniej wprowadzonych więc jak najbardziej takie działania mają sens i służą dobru ogólnemu.
ZomG pisze:Swoją drogą obiła mi się kiedyś o uszy informacja, że trwają prace nad JForex v.4 (chyba), ale było to dawno, a nic takiego się jak dotąd nie pojawiło.
Jest od dłuższego czasu wersja beta ale data premiery jest cały czas przesuwana, a tym czasem dodatkowo obecne JForex jest cały czas rozbudowywane.

Ostatnio dodano zamykanie X-em czy możliwość nałożenia na jeden wykres kolejnego z innego instrumentu.

Przy okazji.
W najbliższą środę o 18:00 będzie prowadzone przez Dukascopy webinarium odnośnie ich platform. Zachęcam Was do udziału. Będziecie mogli także zadać pytania prowadzącemu odnośnie zarówno obecnych funkcjonalności, jak i tych, które chcielibyście aby się pojawiły.

-- pt 22-05-2015, 16:33 --
oszkosz pisze:Fesiek
A to ciekawe bardzo
Pewnego razu miałem otwarta pozycję na Dow chyba miesiac
Placiłem swap co oczywiste ,ale taka zabawa ze spredem kup-sprzedaj by mnie zabiła.
30 x 4 punkty dziennie ,brzmi zabawnie.
Mają ludzie poczucie humoru.....
Zdrowia życzę Oszkosz
Akurat Fesiek nie tracił na kolejnym płaceniu spreadu tylko na samym swapie.

Również zdrowia i udanego weekendu ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Raposo

Nie mogę sie jednak z tobą zgodzić.
Zmiana na moim rachunku wynosi 70000 $
Twoje kilka groszy to prowizja którą płacę
Faktycznie jak zarobisz 100 $ nie ma o czym mówić
Ja mówię o pieniądzach,tych prawdziwych
pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

oszkosz pisze:Raposo

Nie mogę sie jednak z tobą zgodzić.
Zmiana na moim rachunku wynosi 70000 $
Twoje kilka groszy to prowizja którą płacę
Faktycznie jak zarobisz 100 $ nie ma o czym mówić
Ja mówię o pieniądzach,tych prawdziwych
pozdrawiam
Podeślij mi na PW detale Twojej pozycji to po weekendzie powiem Ci ile na tym dodatkowo stracisz/zarobisz (tak, zarobić dodatkowo też możesz ;) ).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: houk »

Jeśli chodzi o to ostateczne rozliczanie pozycji to zgadzam się z raposo. To tylko zabieg księgowy. Utrudnia obliczenie rzeczywistego zysku/straty z transakcji. Trzeba poczekać do 23 polskiego czasu. Tak naprawdę to groszowe sprawy.
Dużo większy problem to omawiane przeze mnie w poprzednich postach duże poślizgi cenowe i rozszerzanie spredu do absurdalnych rozmiarów na niektórych parach na ważnych danych. Tutaj to już koszą konkretną kasę. A są przecież ECNem i powinno im zależeć żeby klient dostał najlepszą możliwą cenę przy realizacji zlecenia.
Teoretycznie poślizg powinien być raz w jedną i raz w drugą stronę podobny. Czyli jeśli mam TP to dostaję podobny poślizg jak przy SL. Sprawdźcie jak to u Was jest. Może tylko u mnie takie duże poślizgi na SL i przy wejściu przy zleceniach STOP i praktycznie zerowe przy realizacji TP i przy wejściu zlecenia z Limitem. Do tego nie wyjaśnione nigdzie (jak dla mnie mega niekorzystne dla klienta) zasady realizacji zlecenia jeśli zastosujemy opcję (dostępną w Jforex) maksymalnego poślizgu cenowego.
Pozdrawiam

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Raposo
Dzieki za chęć pomocy
Nie wiem jak wysłać prywatną wiadomość wieć napiszę tu
Przykład
Zamknąłem pozycję kilkanaście lot godz 13;30
Mój zysk /lub strata / to 70 000 UDS
Kurs USD/PLN 3,60 o godz 13:30
U mojego brokera to 3,60 X 70 000 zysku - godz 13:30
Zysk mogę wypłacić natychmiast .

Na czym polega korekta w Dukas

Ps.Osobiście wolę aby nie doliczano mi jakiichś pieniędzy do rachunku nie wiadomo skąd.Tym bardziej odliczano.
Lubię prostotę
Oszkosz

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Witam!

Czy w Dukascopy po włączeniu Trailing Stop i wyłączeniu platformy TS nadał działa, czy platforma musi być cały czas włączona?

Jak wygląda programowanie na JForex? Można pobrać bezpłatnie aplikację i stworzyć np. strategię? Czytałem trochę o Visual Jforex, a taki drugi sposob, to JForex APi?

Czy może ktoś podać instrukcję obsługi Visual JForex np. w PDF? Jest tam wiele opcji, a filmiki są w słabej jakości i nie wyjaśniają od podstaw funkcjonowania programu. Wolałbym mieć instrukcję pisemną.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

TS jest po stronie serwera tak jak SL, ale jeśli po ustawieniu TS przestawisz SL to będzie on liczony od aktualnej w tym momencie ceny. Tak jakbyś kasował TS i ustawiał od nowa.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

raposo pisze: Jak w MT4 brakowało przesuwania poziomów zleceń po wykresie czy handlu jednym klikiem, co zostało odgapione po latach od innych platform, to nikt tego nie zauważał lub po prostu tworzył sobie własne narzędzia. Po prostu popularność MT4 sprawia, że niektórzy traktują tamtejsze funkcje jako standard. A to niekoniecznie słusznie.
Osobiście wcale nie jestem ani obrońcą, ani wielbicielem MT4. Ale w moim idealnym świecie standardem dla wszystkich platform powinno stawać się to, co wymyślono dla jednej z nich i okazało się użyteczne.
raposo pisze:
ZomG pisze:nie ma przesuwania SL na BE
A w MT4 jest? Nie, trzeba do tego dodatkowego narzędzia. Są takie i do JForex :).
Jest za to w cTrader, mocno rozbudowane i działające po stronie serwera. Dla JForex jest, ale - z tego, co się orientuję (pytałem o to kiedyś w tym wątku i tak mi odpisałeś :P ) - jedynie płatne. Tak przy okazji - rozumiem, że to narzędzie od fxcraft wymaga włączonego komputera do np. przestawienia SL na BE?
raposo pisze: Jest sporo innych, których MT4 brakuje. I tak to właśnie jest. Oczywiste jest, że każda firma zmierza do tego, aby jej oprogramowanie było jak najbardziej funkcjonalne i rozbudowane, stąd ciągłe aktualizacje. Ale nie można wszystkiego wprowadzić hurtem ot tak, bo mogłaby na tym ucierpieć stabilność platformy.
Jasne, ale taki cTrader gna z rozwojem jak burza, a Dukascopy wprowadza X do zamykania pozycji (tak, to miało być złośliwe :) ).
raposo pisze: Nie zamierzam się tu licytować co jest lepsze, a co gorsze, bo każdy ocenia to samodzielnie. Nie robię z JForex ideału ale mi np. bardzo odpowiada. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek sugestie jak ulepszyć platformę to może zgłaszać je do supportu czy też do mnie, a potem my hurtem przekazujemy je gdzie trzeba - wielokrotnie o tym dyskutowaliśmy w tym wątku ale po jakimś czasie ludzie o tym zapominali i nagle sugestii nie było. A warto to robić, bo wiele z Waszych próśb zostało wcześniej wprowadzonych więc jak najbardziej takie działania mają sens i służą dobru ogólnemu.
No to jeden głos już jest - SL na BE! (może ktoś się dorzuci? :) )
raposo pisze: Jest od dłuższego czasu wersja beta ale data premiery jest cały czas przesuwana, a tym czasem dodatkowo obecne JForex jest cały czas rozbudowywane.
Jest gdzieś dostępny opis, co się zmieni? (może dotrwam do nowej wersji...)

Za to nakładanie dwóch wykresów na siebie brzmi ciekawie. A... jak to zrobić? :)

Co do rolowania pozycji - sprawdziłem i jest ona zamykana i otwierana po dokładnie tej samej cenie. Więc żadnego spreadu nie tracimy.

Raposo, mógłbyś wyjaśnić mi, jak działa dukasowy trailing step? Kiedyś z niego skorzystałem i nie zachowywał się chyba tak, jak się tego spodziewałem ;) Ustawiamy TS np. na 10 pips, a SL na 20 pips. Kiedy SL będzie przesuwany? Dopiero od momentu, gdy pozycja jest na +10 pips?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

oszkosz pisze: Zamknąłem pozycję kilkanaście lot godz 13;30
Mój zysk /lub strata / to 70 000 UDS
Kurs USD/PLN 3,60 o godz 13:30
U mojego brokera to 3,60 X 70 000 zysku - godz 13:30
Zysk mogę wypłacić natychmiast .
W Dukascopy zysk też możesz wypłacić natychmiast.
o 13:30 kurs USD/PLN nie wynosił 3,60. Było 3,6660. Na koniec dnia 3,7310. Miałeś napisać precyzyjnie jaka to była pozycja, a nie "kilkanaście lot". I najlepiej na PW żeby niepotrzebnie nie wydłużać tego wątku ;).
Tak przy okazji - rozumiem, że to narzędzie od fxcraft wymaga włączonego komputera do np. przestawienia SL na BE?
Wymaga.
Może są i bezpłatne - szukałeś? ;) JStore cały czas się rozbudowuje.
Jasne, ale taki cTrader gna z rozwojem jak burza, a Dukascopy wprowadza X do zamykania pozycji (tak, to miało być złośliwe :) ).
cTrader tworzy TYLKO platformę. Dukascopy ma zadań zdecydowanie więcej. Nie uważasz? ;) Zapewne też nie pamiętasz jak wychodził cTrader - ja bawiłem się nim od samego początku (2010 r.). Nie było tam 80% najważniejszych funkcji, które od razu powinny znaleźć się na platformie. To była po prostu tragedia i sam przesyłałem im dziesiątki uwag miesięcznie co należy dorzucić lub poprawić. Przez pierwsze dwa lata rozwój był śmiesznie powolny, mimo, że tak wielu rzeczy tam nie było. Teraz faktycznie gnają z aktualizacjami, bo zapewne dopiero zaczęła spływać jakaś rozsądna kasa.
Jest gdzieś dostępny opis, co się zmieni? (może dotrwam do nowej wersji...)
Opisu nie ma. Możesz pobawić się betą i zobaczyć jak przebiegają prace.
Za to nakładanie dwóch wykresów na siebie brzmi ciekawie. A... jak to zrobić?
Lewy górny róg na pasku menu wykresu - masz nową ikonę.
Raposo, mógłbyś wyjaśnić mi, jak działa dukasowy trailing step?
Na poprzedniej stronie T-Rex to wyjaśnił ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ