Wybacz, że skróciłem ale tym zdaniem dla mnie przekreśliłeś wszystko. LT to podstawowe narzędzie do wyznaczania potencjalnych miejsc lub sprzedaży. LT może ? nie musi ? czy jest wsparciem i oporem ? hmm ? Za dużo znaków zapytania.bsony pisze:
Wyrysowana LT wcale nie musi być ani oporem ani wsparciem.
DayTrading: Wtorek 19.05.2015
- klimokrates
- Pasjonat
Re: DayTrading: Wtorek 19.05.2015
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
- Matthew414
- Pasjonat
95,02 Index poszedł ... może doleci do 95.50 ? 

pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

spójrz na LT H1 o godz 4.40 nastąpiło odbicie od oporu - ale na M1klimokrates pisze:Wybacz, że skróciłem ale tym zdaniem dla mnie przekreśliłeś wszystko. LT to podstawowe narzędzie do wyznaczania potencjalnych miejsc lub sprzedaży. LT może ? nie musi ? czy jest wsparciem i oporem ? hmm ? Za dużo znaków zapytania.bsony pisze:
Wyrysowana LT wcale nie musi być ani oporem ani wsparciem.
natomiast jeżeli spojrzysz na słupek H4 z godz 8.00 to nawet ( tak jak piszesz ) nie usłyszysz pierdnięcia przy takim odbiciu od oporu, kurs tylko przystanął,
Może łatwiej ci będzie to ogarnąć, jeżeli wyłączysz u siebie myślenie 0-1.
Może edward robi flagę na H1 / m30 i będzie jednak atak w dół po przebiciu lokalnego Low.
- dobryfxplayer
- Maniak
Kusus chyba dzisiaj powazne pieniadze zarobi gratulacje!
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
czerwona linia trendu i MA 89 -100 50 fibo fali 5 Jeśli padnie to byki panika 
-- Dodano: wt 19-05-2015, 13:38 --
wydzwiek tak jutro FOMC

-- Dodano: wt 19-05-2015, 13:38 --
https://www.ecb.europa.eu/events/calend ... ex.en.htmldobryfxplayer pisze:Nowy123 pisze:sadze ze nie będzie większego druku, przyszedł z pomocą pod osłabienie EDKAbo MArio w strachu
ze EUR na poziomach z rozpoczęcia druku QE
, słowna ingerencja udana a co będzie jak Marian na posiedzeniu EBC nie potwierdzi i nic nowego nie powie, tylko ostatnie słowa powtórzy ze dalej tyle samo QE do 2016
oczywiscei ze moze nie zwiekszyc druku, ale wydzwiek jest bardzo mocny i rynek bedzie to dyskontowal do posiedzenie EBC.
3 czerwca jest ono?

wydzwiek tak jutro FOMC
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- klimokrates
- Pasjonat
Pokaż rysunek z tym oporem na H1.bsony pisze:
spójrz na LT H1 o godz 4.40 nastąpiło odbicie od oporu - ale na M1
natomiast jeżeli spojrzysz na słupek H4 z godz 8.00 to nawet ( tak jak piszesz ) nie usłyszysz pierdnięcia przy takim odbiciu od oporu, kurs tylko przystanął,
Co z tego, że był tam na chwile, ja ustawiam sobie TP na wsparciu lub oporze H1 lub H4 bo to są dla mnie ważniejsze TF niż M1, Dobrze dobrane wsparcia i opory są miejscami gdzie można wejść w pozycję a nie: "może ale nie musi". Po prostu nie wciskajcie kitu, że AT nie działa. Tyle w temacie dla mnie możesz sobie nawet grać na oporach i wsparciach M1, powodzenia.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
- atlanticos
- Maniak
dzis dopiero wtorek...zerknij na wykres tygodniowy - nie polecimy dzis nizej...IMO bedziemy sie bujac miedzy 1150, a 1350-80 i zamkniemy tydzien w okolicach 1200... wydaje mi sie ze ta dzisiejsza poranna h1 zjazdowa az sie prosi o poprawienie na gorze.... pojechali tak chamsko bez USA, a jutro FOMC...Kusus pisze:Może edward robi flagę na H1 / m30 i będzie jednak atak w dół po przebiciu lokalnego Low.

edit:
Klimokrates - co Ty taki nabuzowany od samego rana dziś? Wypij kawę, zjedz dobry obiad, puść fajna muzyczkę i wyluzuj się... tu rzadko kto pisze, ze AT nie działa bo 90% wchodzi w tranzakcje na podstawie analizy - własnej lub czyjejś (drugiej metody nie polecam)

Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, 13:55 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
no to się nieźle zagotowałeśklimokrates pisze:Pokaż rysunek z tym oporem na H1.bsony pisze:
spójrz na LT H1 o godz 4.40 nastąpiło odbicie od oporu - ale na M1
Co z tego, że był tam na chwile, ja ustawiam sobie TP na wsparciu lub oporze H1 lub H4 bo to są dla mnie ważniejsze TF niż M1, Dobrze dobrane wsparcia i opory są miejscami gdzie można wejść w pozycję a nie: "może ale nie musi". Po prostu nie wciskajcie kitu, że AT nie działa. Tyle w temacie dla mnie możesz sobie nawet grać na oporach i wsparciach M1, powodzenia.
rys jest w pierwszym wpisie,
jak ochłoniesz to przeczytaj wszystko jeszcze raz,
a tego to już wogóle nie kumam - cyt. Po prostu nie wciskajcie kitu, że AT nie działa.
Ja mam inna teorie.atlanticos pisze:dzis dopiero wtorek...zerknij na wykres tygodniowy - nie polecimy dzis nizej...IMO bedziemy sie bujac miedzy 1150, a 1350-80 i zamkniemy tydzien w okolicach 1200... wydaje mi sie ze ta dzisiejsza poranna h1 zjazdowa az sie prosi o poprawienie na gorze.... pojechali tak chamsko bez USA, a jutro FOMC...Kusus pisze:Może edward robi flagę na H1 / m30 i będzie jednak atak w dół po przebiciu lokalnego Low.
Taka ze jestesmy ZNACZNIE za wysoko na edku.
Zew byl dramatyczny i w momencie publikacji ticker i volumen oszalały... to, że wtedy edward nie zjechał kolejnych 60 pipsów to tylko i wyłącznie zasługa kogoś kto chciał edka wyżej do danych z usa... Zauważ, że standardowo edek do 14.30 wracał do poziomów z wcześniejszej sesji a dzisiaj cisza.
To znaczy, że czekają i skoro nie podjechali wyżej to za chwile zrobią to czego nie zrobili podczas publikacji ZEW.
Moim zdaniem dzisiaj wejdzie gruba kasa na edka...
A jutro przy FOMC to będziemy testować ale waszą czerwoną LT od dołu. Akurat starczy czasu, żeby dolar na H4 odreagował trochę.
Ale to tylko moje zdanie.
I wciąż nie pasuje mi to, że nie przetestowali 1.1250.