DayTrading: Wtorek 19.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 maja 2015, 00:00

Wzrost
10
27%
Bez zmian
6
16%
Spadek
21
57%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 19.05.2015

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

bsony pisze:
Wyrysowana LT wcale nie musi być ani oporem ani wsparciem.
Wybacz, że skróciłem ale tym zdaniem dla mnie przekreśliłeś wszystko. LT to podstawowe narzędzie do wyznaczania potencjalnych miejsc lub sprzedaży. LT może ? nie musi ? czy jest wsparciem i oporem ? hmm ? Za dużo znaków zapytania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

95,02 Index poszedł ... może doleci do 95.50 ? ;)
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

klimokrates pisze:
bsony pisze:
Wyrysowana LT wcale nie musi być ani oporem ani wsparciem.
Wybacz, że skróciłem ale tym zdaniem dla mnie przekreśliłeś wszystko. LT to podstawowe narzędzie do wyznaczania potencjalnych miejsc lub sprzedaży. LT może ? nie musi ? czy jest wsparciem i oporem ? hmm ? Za dużo znaków zapytania.
spójrz na LT H1 o godz 4.40 nastąpiło odbicie od oporu - ale na M1
natomiast jeżeli spojrzysz na słupek H4 z godz 8.00 to nawet ( tak jak piszesz ) nie usłyszysz pierdnięcia przy takim odbiciu od oporu, kurs tylko przystanął,
Może łatwiej ci będzie to ogarnąć, jeżeli wyłączysz u siebie myślenie 0-1.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Może edward robi flagę na H1 / m30 i będzie jednak atak w dół po przebiciu lokalnego Low.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kusus chyba dzisiaj powazne pieniadze zarobi gratulacje!
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

czerwona linia trendu i MA 89 -100 50 fibo fali 5 Jeśli padnie to byki panika ;)

-- Dodano: wt 19-05-2015, 13:38 --
dobryfxplayer pisze:
Nowy123 pisze:sadze ze nie będzie większego druku, przyszedł z pomocą pod osłabienie EDKA ;) bo MArio w strachu :) ze EUR na poziomach z rozpoczęcia druku QE ;), słowna ingerencja udana a co będzie jak Marian na posiedzeniu EBC nie potwierdzi i nic nowego nie powie, tylko ostatnie słowa powtórzy ze dalej tyle samo QE do 2016 :)

oczywiscei ze moze nie zwiekszyc druku, ale wydzwiek jest bardzo mocny i rynek bedzie to dyskontowal do posiedzenie EBC.

3 czerwca jest ono?
https://www.ecb.europa.eu/events/calend ... ex.en.html :mrgreen:

wydzwiek tak jutro FOMC
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

bsony pisze:
natomiast jeżeli spojrzysz na słupek H4 z godz 8.00 to nawet ( tak jak piszesz ) nie usłyszysz pierdnięcia przy takim odbiciu od oporu, kurs tylko przystanął,
Pokaż rysunek z tym oporem na H1.

Co z tego, że był tam na chwile, ja ustawiam sobie TP na wsparciu lub oporze H1 lub H4 bo to są dla mnie ważniejsze TF niż M1, Dobrze dobrane wsparcia i opory są miejscami gdzie można wejść w pozycję a nie: "może ale nie musi". Po prostu nie wciskajcie kitu, że AT nie działa. Tyle w temacie dla mnie możesz sobie nawet grać na oporach i wsparciach M1, powodzenia.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:Może edward robi flagę na H1 / m30 i będzie jednak atak w dół po przebiciu lokalnego Low.
dzis dopiero wtorek...zerknij na wykres tygodniowy - nie polecimy dzis nizej...IMO bedziemy sie bujac miedzy 1150, a 1350-80 i zamkniemy tydzien w okolicach 1200... wydaje mi sie ze ta dzisiejsza poranna h1 zjazdowa az sie prosi o poprawienie na gorze.... pojechali tak chamsko bez USA, a jutro FOMC... :D

edit:
Klimokrates - co Ty taki nabuzowany od samego rana dziś? Wypij kawę, zjedz dobry obiad, puść fajna muzyczkę i wyluzuj się... tu rzadko kto pisze, ze AT nie działa bo 90% wchodzi w tranzakcje na podstawie analizy - własnej lub czyjejś (drugiej metody nie polecam) :D
Ostatnio zmieniony 19 maja 2015, 13:55 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

klimokrates pisze:
bsony pisze:
Pokaż rysunek z tym oporem na H1.

Co z tego, że był tam na chwile, ja ustawiam sobie TP na wsparciu lub oporze H1 lub H4 bo to są dla mnie ważniejsze TF niż M1, Dobrze dobrane wsparcia i opory są miejscami gdzie można wejść w pozycję a nie: "może ale nie musi". Po prostu nie wciskajcie kitu, że AT nie działa. Tyle w temacie dla mnie możesz sobie nawet grać na oporach i wsparciach M1, powodzenia.
no to się nieźle zagotowałeś
rys jest w pierwszym wpisie,
jak ochłoniesz to przeczytaj wszystko jeszcze raz,
a tego to już wogóle nie kumam - cyt. Po prostu nie wciskajcie kitu, że AT nie działa.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Kusus pisze:Może edward robi flagę na H1 / m30 i będzie jednak atak w dół po przebiciu lokalnego Low.
dzis dopiero wtorek...zerknij na wykres tygodniowy - nie polecimy dzis nizej...IMO bedziemy sie bujac miedzy 1150, a 1350-80 i zamkniemy tydzien w okolicach 1200... wydaje mi sie ze ta dzisiejsza poranna h1 zjazdowa az sie prosi o poprawienie na gorze.... pojechali tak chamsko bez USA, a jutro FOMC... :D
Ja mam inna teorie.
Taka ze jestesmy ZNACZNIE za wysoko na edku.
Zew byl dramatyczny i w momencie publikacji ticker i volumen oszalały... to, że wtedy edward nie zjechał kolejnych 60 pipsów to tylko i wyłącznie zasługa kogoś kto chciał edka wyżej do danych z usa... Zauważ, że standardowo edek do 14.30 wracał do poziomów z wcześniejszej sesji a dzisiaj cisza.
To znaczy, że czekają i skoro nie podjechali wyżej to za chwile zrobią to czego nie zrobili podczas publikacji ZEW.
Moim zdaniem dzisiaj wejdzie gruba kasa na edka...
A jutro przy FOMC to będziemy testować ale waszą czerwoną LT od dołu. Akurat starczy czasu, żeby dolar na H4 odreagował trochę.

Ale to tylko moje zdanie.
I wciąż nie pasuje mi to, że nie przetestowali 1.1250.

Zablokowany