DayTrading: Wtorek 19.05.2015
Re: DayTrading: Wtorek 19.05.2015
Grecki skarbiec z każdym dniem staje się coraz bardziej pusty, jednak minister finansów Janis Warufakis posiada bardzo dobre informacje dla swoich obywateli. Jego zdaniem Ateny wkrótce dogadają się z przedstawicielami międzynarodowych kredytodawców – ma to nastąpić w przeciągu następnego tygodnia.
Podczas wywiadu udzielanego wczoraj w greckiej telewizji Enikos, J. Warufakis wielokrotnie pytany był o schemat dalszych działań ogólnie porozumienia z Europą i wypłaty 7.2 mld euro programu zapomogowego obiecanego Helladzie. Grecki premier finansów miał wtedy stwierdzić, że rozmowy zakończą się w przeciągu następnego tygodnia.
W poniedziałek ciekawe fakty podała również grecka gazeta To Vima – zdaniem nienazwanych źródeł Komisja Europejska miała zaoferować Grekom dosyć hojny kompromis. KE oczywiście neguje, że jakakolwiek propozycja została złożona.
Jeżeli wierzyć rewelacjom upublicznionym wczoraj przez greckie media, Komisja Europejska jest w stanie zgodzić się na zdecydowanie mniej restrykcyjny program niż Międzynarodowy Fundusz Walutowy, czy też przedstawiciele ministerstw finansów poszczególnych państw stref euro. W ugodzie Grecja musiałaby obiecać jedynie dokładną ocenę systemu emerytalnego oraz rynku pracy zamiast konkretnych reform – pozwoliłoby to na uwolnienie 5 miliardów EUR z całej obiecanej sumy.
Nie powinno dziwić, że ugoda na takich warunkach nie będzie podobała się większości kredytodawców. Rozwiązanie takie wydaje się jednak lepsze niż żadne. Jeżeli Europa nie pożyczy Grekom kolejnych miliardów, wtedy Ci nie będą w stanie oddać obecnych zobowiązań. Brak ugody z Europą w przeciągu najbliższego miesiąca doprowadziłby do osiągnięcia przez Ateńczyków oficjalnego statutu niewypłacalnych.
Za businessinsider.com
Podczas wywiadu udzielanego wczoraj w greckiej telewizji Enikos, J. Warufakis wielokrotnie pytany był o schemat dalszych działań ogólnie porozumienia z Europą i wypłaty 7.2 mld euro programu zapomogowego obiecanego Helladzie. Grecki premier finansów miał wtedy stwierdzić, że rozmowy zakończą się w przeciągu następnego tygodnia.
W poniedziałek ciekawe fakty podała również grecka gazeta To Vima – zdaniem nienazwanych źródeł Komisja Europejska miała zaoferować Grekom dosyć hojny kompromis. KE oczywiście neguje, że jakakolwiek propozycja została złożona.
Jeżeli wierzyć rewelacjom upublicznionym wczoraj przez greckie media, Komisja Europejska jest w stanie zgodzić się na zdecydowanie mniej restrykcyjny program niż Międzynarodowy Fundusz Walutowy, czy też przedstawiciele ministerstw finansów poszczególnych państw stref euro. W ugodzie Grecja musiałaby obiecać jedynie dokładną ocenę systemu emerytalnego oraz rynku pracy zamiast konkretnych reform – pozwoliłoby to na uwolnienie 5 miliardów EUR z całej obiecanej sumy.
Nie powinno dziwić, że ugoda na takich warunkach nie będzie podobała się większości kredytodawców. Rozwiązanie takie wydaje się jednak lepsze niż żadne. Jeżeli Europa nie pożyczy Grekom kolejnych miliardów, wtedy Ci nie będą w stanie oddać obecnych zobowiązań. Brak ugody z Europą w przeciągu najbliższego miesiąca doprowadziłby do osiągnięcia przez Ateńczyków oficjalnego statutu niewypłacalnych.
Za businessinsider.com
- dobryfxplayer
- Maniak
wyglada to bardzo sensownie.klimokrates pisze:Ok wszystko cacy ale wtedy nie masz pewności. Jak otwieram transakcje i leci 60 pips nie w tym kierunku co trzeba to chyba coś jest nie tak, prawda ? Pytanie moje brzmi, jak w takim razie wyznaczacie opory i wspracia? Czy nazywacie to "obszar" wsparc ? Gdzie w takim razie jest dla Ciebie opór lub wsparcie na H4? Chodzi mi o to, ze część tutaj piszących mówi później, że AT nie działa. Jak ma działać jak raz opór jest tu lub tu (patrz obrazek). Nigdzie, w żadnej książce nie spotkałem się by ktoś wyznaczał po knotach, zwłaszcza Japonia, bo dla nich liczy się korpus. Na platformie masz guzik wykres liniowy, wyznacz po tym wsparcia i opory, zupełnie inne spojrzenie. W załączniku 2 wersje, jak dla mnie po knotach zbyt wiele znaków zapytania.Kusus pisze: Zaletą tego jest to, że daje Ci to także obraz tego w którym miejscu cena jest gaszona lub nieakceptowana przez popyt / podaż.
a przy kanalach, flagach i innych jakie masz zdanie?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- klimokrates
- Pasjonat
Takie samo i Fibo też działa po korpusachdobryfxplayer pisze:wyglada to bardzo sensownie.klimokrates pisze:Ok wszystko cacy ale wtedy nie masz pewności. Jak otwieram transakcje i leci 60 pips nie w tym kierunku co trzeba to chyba coś jest nie tak, prawda ? Pytanie moje brzmi, jak w takim razie wyznaczacie opory i wspracia? Czy nazywacie to "obszar" wsparc ? Gdzie w takim razie jest dla Ciebie opór lub wsparcie na H4? Chodzi mi o to, ze część tutaj piszących mówi później, że AT nie działa. Jak ma działać jak raz opór jest tu lub tu (patrz obrazek). Nigdzie, w żadnej książce nie spotkałem się by ktoś wyznaczał po knotach, zwłaszcza Japonia, bo dla nich liczy się korpus. Na platformie masz guzik wykres liniowy, wyznacz po tym wsparcia i opory, zupełnie inne spojrzenie. W załączniku 2 wersje, jak dla mnie po knotach zbyt wiele znaków zapytania.Kusus pisze: Zaletą tego jest to, że daje Ci to także obraz tego w którym miejscu cena jest gaszona lub nieakceptowana przez popyt / podaż.
a przy kanalach, flagach i innych jakie masz zdanie?

Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
- dobryfxplayer
- Maniak
to zalezy od broka a nie mt4... pobierz sobie np. IcMarkets albo AXItrader (australijskie) albo fxpro tam nie ma niedzielnej swiecy.
polecam obserwować indeks dolara
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- atlanticos
- Maniak
co do wsparc i oporow to pewnie wyznaczam je tak a nie inaczej bo nie czytalem ksiazek...japonskich tymbardziejklimokrates pisze: Takie samo i Fibo też działa po korpusachWielkim minusem MT4 jest to, że rysuję świece niedzielne co bardzo rozpieprza wykres, robi niepotrzebne wychylenia, daję przez to mylny obraz W1 i D1. Jeśli ktoś wie jak zmienić by świeca D1 zaczynała się o 23 naszego czasu będę wdzięczny.

a co do swiec niedzielnych to zalezy od brokera i dostawcy plynnosci... jedni maja swiece niedzielne, inni nie maja... na tradingview gdzie robie analizy tez nie ma tych swiec niedzielnych...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- Matthew414
- Pasjonat
Gdzie jest jeszcze interaktywny USD index fajny ? oprocz investing com i markets com ?MERLIN pisze:polecam obserwować indeks dolara
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

napiszę ci o moim podejściuklimokrates pisze:Ok wszystko cacy ale wtedy nie masz pewności. Jak otwieram transakcje i leci 60 pips nie w tym kierunku co trzeba to chyba coś jest nie tak, prawda ? Pytanie moje brzmi, jak w takim razie wyznaczacie opory i wspracia? Czy nazywacie to "obszar" wsparc ? Gdzie w takim razie jest dla Ciebie opór lub wsparcie na H4? Chodzi mi o to, ze część tutaj piszących mówi później, że AT nie działa. Jak ma działać jak raz opór jest tu lub tu (patrz obrazek). Nigdzie, w żadnej książce nie spotkałem się by ktoś wyznaczał po knotach, zwłaszcza Japonia, bo dla nich liczy się korpus. Na platformie masz guzik wykres liniowy, wyznacz po tym wsparcia i opory, zupełnie inne spojrzenie. W załączniku 2 wersje, jak dla mnie po knotach zbyt wiele znaków zapytania.Kusus pisze: Zaletą tego jest to, że daje Ci to także obraz tego w którym miejscu cena jest gaszona lub nieakceptowana przez popyt / podaż.
obszary - linie - poziomy wyznaczam tak jak ty to narysowałeś na obrazkach lub np piwoty
samo dojście kursu do linii oporu ( rys.ujek )nie oznacza, że linia ta jest oporem i kurs się od niej odbije w dół,
na chwilę obecną jest to potencjalny opór,
jeżeli kurs utworzy formację spadkową na linii oporu to jest możliwość, że poleci w dół
dlatego też nie jest istotne czy jest to linia czy np 2o pipsowy obszar, ważne - na zakładanym przeze mnie poziomie oporu kurs musi pokazać, że chce iść w zakładanym kierunku- spadki.
Wyrysowana LT wcale nie musi być ani oporem ani wsparciem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
sadze ze nie będzie większego druku, przyszedł z pomocą pod osłabienie EDKA
bo MArio w strachu
ze EUR na poziomach z rozpoczęcia druku QE
, słowna ingerencja udana a co będzie jak Marian na posiedzeniu EBC nie potwierdzi i nic nowego nie powie, tylko ostatnie słowa powtórzy ze dalej tyle samo QE do 2016 
Największy bank niemiecki - Deutsche Bank - poinformował we
wtorek o utworzeniu grupy roboczej, która rozważy ewentualność częściowego wycofania się
tej instytucji finansowej z Wielkiej Brytanii, jeśli kraj ten postanowi wyjść z Unii
Europejskiej.
Podkreślono, że możliwość "Brexitu" wywołuje zaniepokojenie wśród klientów banku.

Największy bank niemiecki - Deutsche Bank - poinformował we
wtorek o utworzeniu grupy roboczej, która rozważy ewentualność częściowego wycofania się
tej instytucji finansowej z Wielkiej Brytanii, jeśli kraj ten postanowi wyjść z Unii
Europejskiej.
Podkreślono, że możliwość "Brexitu" wywołuje zaniepokojenie wśród klientów banku.
- dobryfxplayer
- Maniak
[quote="Nowy123"]sadze ze nie będzie większego druku, przyszedł z pomocą pod osłabienie EDKA
bo MArio w strachu
ze EUR na poziomach z rozpoczęcia druku QE
, słowna ingerencja udana a co będzie jak Marian na posiedzeniu EBC nie potwierdzi i nic nowego nie powie, tylko ostatnie słowa powtórzy ze dalej tyle samo QE do 2016 
oczywiscei ze moze nie zwiekszyc druku, ale wydzwiek jest bardzo mocny i rynek bedzie to dyskontowal do posiedzenie EBC.
3 czerwca jest ono?

oczywiscei ze moze nie zwiekszyc druku, ale wydzwiek jest bardzo mocny i rynek bedzie to dyskontowal do posiedzenie EBC.
3 czerwca jest ono?