DayTrading: Środa 13.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 maja 2015, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
3
10%
Spadek
15
48%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 13.05.2015

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

MERLIN pisze:na edku widzę też taką możliwość :wink:
Na razie to tylko przypuszczenia że tam będzie szczyt, równie dobrze mogą go ustanowic 100P wyżej.
Wrzucałeś też Gacka na E/D, ja myślę że po pierwszym odrzuceniu będziemy mieli zanegowanie formacji i przejście w budowę Kraba. Siłą HT są wąskie SL i odległe TP, raczej nie dopuszcza się do ponownych testów strefy D.

Dla mnie E/D dobija się do maxa i jednocześnie do dolnej bandy kanału, przypuszczam że ponownie do niego wejdzie i w jego obrębie będzie kontynuował wzrosty. A miejsca jest sporo :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2015, 20:43 przez c.ajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MERLIN pisze:na edku widzę też taką możliwość :wink:
a może będzie ten RGR tylko głowa podwójna? ;) edek lubi podwójnie ;)

Ale fakt, że gdybym się sugerował tym co większość pisze na forum od wczoraj (edek S, edek RGR) to bym dzisiaj nie zarobił tygodniówki ;)

:D

-- Dodano: 13 maja 2015, 19:42 --
ADASKO2012 pisze:Graj tak dalej i doradzaj,pozniej sie wszyscy dziwia czemu 99 % ludzi przegrywa.Ale przynajmniej mozna sie z blazna posmiac.
a to do mnie adresowane? :shock:
A czy ja coś komuś doradzam? :shock:
Korwina Mikke mają za wariata, błazna i oszołoma. Facet wali prosto z mostu. Do motłochu nie trafia co on mówi.... nie rozumieją co autor ma na myśli.....
:)

-- Dodano: 13 maja 2015, 19:45 --

gdyby Mikke mówił jak Braun:

https://www.youtube.com/watch?v=EA2E4fmGiz8

(genialne:D)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

c.ajto pisze:
oiro pisze: Przykład z dziś większość rysowała poziomy rgry itd. ale nikt nie znał danych - dane mogły być złe lub dobre. Były akurat złe i części się sprawdziło. Ale to nie ich zasługa (metod jakich używali) tylko szczęścia. Raz się uda drugi raz nie - 50% to jest AT.
Chłopie, farmazony to ty walisz przednie.
Nie znasz się na czymś, to się nie wypowiadaj. Dla mnie AF to czarna magia i do mojego tradingu jest mi niepotrzebna, ale nie produkuję się na jej temat jaka to AF jest nieprzewidywalna.

Ludziom się wydaje, że jak oni czegoś nie ogarniają, to znaczy że nikt tego nie może pojąć :roll:
nie ośmieszaj się, ja mam pojęcie o AT bo ją testowałem i analizowałem pod kątem matematycznym. Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem moje posty byś zrozumiał że skuteczność tych metod jest podobna do wrózb wróza Macieja

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

oiro pisze:
c.ajto pisze:
oiro pisze: Przykład z dziś większość rysowała poziomy rgry itd. ale nikt nie znał danych - dane mogły być złe lub dobre. Były akurat złe i części się sprawdziło. Ale to nie ich zasługa (metod jakich używali) tylko szczęścia. Raz się uda drugi raz nie - 50% to jest AT.
Chłopie, farmazony to ty walisz przednie.
Nie znasz się na czymś, to się nie wypowiadaj. Dla mnie AF to czarna magia i do mojego tradingu jest mi niepotrzebna, ale nie produkuję się na jej temat jaka to AF jest nieprzewidywalna.

Ludziom się wydaje, że jak oni czegoś nie ogarniają, to znaczy że nikt tego nie może pojąć :roll:
nie ośmieszaj się, ja mam pojęcie o AT bo ją testowałem i analizowałem pod kątem matematycznym. Gdybyś przeczytał ze zrozumieniem moje posty byś zrozumiał że skuteczność tych metod jest podobna do wrózb wróza Macieja
Więc jeśli "ja" mówię że AT to wróżenie z fusów, to tak jest.

Tak jak pisałem wcześniej - jeśli się samemu dochodzi do gównianych wniosków, trzeba to rozciągnąć na wszystkich. Taka obronna nieomylność, jak ja nie dałem rady, to nikt inny nie poradzi :roll:

Bez komentarza.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

czy to tak trudno zrozumieć że to pokazuje statystyka. Teoria Eliota istnieje prawie 100 lat, od lat 80, matematycy próbowali ją sprecyzować matematycznie i przetestować i zawsze było ok 50% w dłuższym okresie, tak samo z innymi 'teoriami'! trudne do zrozumienia prawda?

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

oiro pisze:czy to tak trudno zrozumieć że to pokazuje statystyka. Teoria Eliota istnieje prawie 100 lat, od lat 80, matematycy próbowali ją sprecyzować matematycznie i przetestować i zawsze było ok 50% w dłuższym okresie, tak samo z innymi 'teoriami'! trudne do zrozumienia prawda?
50% przy dobrym RR to całkiem spory zarobek :564:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

jen-yy pisze:
oiro pisze:czy to tak trudno zrozumieć że to pokazuje statystyka. Teoria Eliota istnieje prawie 100 lat, od lat 80, matematycy próbowali ją sprecyzować matematycznie i przetestować i zawsze było ok 50% w dłuższym okresie, tak samo z innymi 'teoriami'! trudne do zrozumienia prawda?
50% przy dobrym RR to całkiem spory zarobek :564:
Obawiam się że tego Oiro juz nie pojmuje, jak również tego że TFE to zaledwie ułamek całego arsenału AT.
Wystarczy popatrzeć na ile sposobów można mieć wyświetlaną cenę na wykresie - linie, świece, słupki, renko, range bary...
A ktoś mi pieprzy że on "testował" AT :roll:

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

hehhee cena to funkcja f(x) y-to wartość, x- czas. Czy sobie zrobisz 10krotny zoom, czy podzielisz to na świeczki to nie zmienia faktu że to cały czas ta sama funkcja!!! A algorytmy mat. działają właśnie na niej.
Testowałem ale nie patrząc się na różne przedstawienia tego samego wykresu i sobie szukając figur głowy, ramion, trójkątów, penisów itd. tylko tworząc algorytmy i zapuszczając je na danych tickowych (to kompletne dane o zmianie ceny).

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

oiro pisze: Testowałem ale nie patrząc się na różne przedstawienia tego samego wykresu i sobie szukając figur głowy, ramion, trójkątów, penisów itd.
W tym momencie dajesz pełen obraz swojej kultury względem grających inaczej niż ty.

Z mojej strony EOT, poniżej pewnego poziomu staram się nie schodzić

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Staram się podzielić z innymi W TYM Z TOBĄ swoimi badaniami, po to aby inni w TYM TY więcej zarobili, a nie dawali się nabierać przez piewców AT i tracić depo - wiesz mi przez AT swoje straciłem i w dobrych intencjach ostrzegam innych. Także dziele się swoją grą. Szkoda że nie odniosłeś się do pierwszej części mojego postu. Przepraszam za mój ostry ton - nie chciałem nikogo urazić.

Zablokowany