DayTrading: Środa 13.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 maja 2015, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
3
10%
Spadek
15
48%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 13.05.2015

Nieprzeczytany post autor: oiro »

Nowy123 pisze:
oiro pisze:
Skoro AT jest dobra to dlaczego każdy system pisany pod zasady AT (np. teoria Eliota, kanały, ADX, oscylatory) z czasem ma skuteczność 50%, AT uczą na studiach, są do tego podręczniki, a maklerzy pracują w bankach za kilka tys./mc zamiast zarabiać miliony siedząc na plaży na Karaibach........Kolejny św. Grall Fibonacci,.... D'Napoli dokładnie opisywał systemy na ok 200 stronach- ale on raczej więcej zarobił na swojej książce o Fibo niż na samym systemie..........
to pod co grasz jak nie pod analize roznego typu ale analize- moga i 500 ksiazek drkowac i czytac ale jak nie bedziesz tego umial np zastosowac nie bedziesz czul rynku uwazal na pułapki nie stosowal sie do zelaznych zasad co do wielkosci pozycji do depa i sl to ci te ksiazki nic nie da
ja stosuję analize fundamentalną wyznaczając dość dalekie TP. Osobiscie po wielu badaniach na forexie wiele ruchów jest losowych,a brak regół matematycznych sprowadzają grę do 50%. A wielkość pozycji itd. to MM, ale MM jest w 100% matematyką i nie ma nic wspólnego z 'czuciem rynku'. A co do książek ok masz rację - ja mogę być głupkiem itd. ale autorzy tych książek powinni być miliarderami jeśli to miałoby działać.

Przykład z dziś większość rysowała poziomy rgry itd. ale nikt nie znał danych - dane mogły być złe lub dobre. Były akurat złe i części się sprawdziło. Ale to nie ich zasługa (metod jakich używali) tylko szczęścia. Raz się uda drugi raz nie - 50% to jest AT.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

na kablu SL wybili 10 pipsa zyskiem a moglo byc 80 :) nowe na 15760 sl 1588

na edku 11350 trzymane nowe 11375 sl 1 1405

wybija zycie :) bedziem grali po nieregularna korekcine na edziu

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Nowy123 pisze:na kablu SL wybili 10 pipsa zyskiem a moglo byc 80 :) nowe na 15760 sl 1588

Nastepny co mowi grac z trendem a gra przeciwko .

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

oiro pisze: Przykład z dziś większość rysowała poziomy rgry itd. ale nikt nie znał danych - dane mogły być złe lub dobre. Były akurat złe i części się sprawdziło. Ale to nie ich zasługa (metod jakich używali) tylko szczęścia. Raz się uda drugi raz nie - 50% to jest AT.
Chłopie, farmazony to ty walisz przednie.
Nie znasz się na czymś, to się nie wypowiadaj. Dla mnie AF to czarna magia i do mojego tradingu jest mi niepotrzebna, ale nie produkuję się na jej temat jaka to AF jest nieprzewidywalna.

Ludziom się wydaje, że jak oni czegoś nie ogarniają, to znaczy że nikt tego nie może pojąć :roll:

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Czysta AT była dobra 20-25 lat temu. W latach 90tych trendy były długie ,jednorodne i oczywiste na małych TF'ach. Dzisiaj jest wszystko postrzelone i poszarpane, że oldschoolowi traderzy uważają ,ze wszystko poniżej TF h1 tp szum hazard i loteria.

Price Action FTW !!! ( ewentualnie harmoniki, bo nikt nie wie czemu ale działają :P )

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

shogomad pisze:Czysta AT była dobra 20-25 lat temu. W latach 90tych trendy były długie ,jednorodne i oczywiste na małych TF'ach. Dzisiaj jest wszystko postrzelone i poszarpane, że oldschoolowi traderzy uważają ,ze wszystko poniżej TF h1 tp szum hazard i loteria.

Price Action FTW !!! ( ewentualnie harmoniki, bo nikt nie wie czemu ale działają :P )
na edku formacja Bata pro-spadkowa dalej aktualna :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

To co. Do piatku edek zaliczy 1.15 czy nie? ;)
Nadal nie qmam lapania S w trendzie wzrostowym. Czy tam korekta. Jak zwal tak zwal. Rosnie to pakujemy L
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

MERLIN pisze:
shogomad pisze:Czysta AT była dobra 20-25 lat temu. W latach 90tych trendy były długie ,jednorodne i oczywiste na małych TF'ach. Dzisiaj jest wszystko postrzelone i poszarpane, że oldschoolowi traderzy uważają ,ze wszystko poniżej TF h1 tp szum hazard i loteria.

na edku formacja Bata pro-spadkowa dalej aktualna :mrgreen:
Moje stopy z 6 maja jeszcze na bacie trzymają :P...ale przyznaje że boje sie o niego pomału :564: część zamknałem przy 1.118 trzeba było wszystkie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 13 maja 2015, 19:24 przez shogomad, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

MR. D pisze:Na kablu mamy 1000 pipsów korekty. Pytanie do mądrzejszych ode mnie kiedy korekta przestaje być korektą ;-) Bo już za około 200 pipsów otrzemy się o fibo 50 całego trendu spadkowego który rozpoczął się w czerwcu zeszłego roku a to już będzie trudno nazwać korektą...

Ciekawa teoria. :idea:

Z tego co wiem to korekty bardzo często idą do 50 fibo.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ADASKO2012 pisze:
Nowy123 pisze:na kablu SL wybili 10 pipsa zyskiem a moglo byc 80 :) nowe na 15760 sl 1588

Nastepny co mowi grac z trendem a gra przeciwko .

czy ty czytasz co sie pisze czy tylko przegladasz pod co sie ustawia a poza tym jaki masz trend na edku wzrostowy :)

czytaj co sie pisz i rysuje pod co sie wczesnej gralo na kablu czy edku wraz z karektami i pod fale a nie bredź o grze pod prąd tylko czytaj jak sie bralo S z 11370 na A ktora sie rysowalo i doszla prawie idelanie do celu a pozniej sie mowilo o duzej B i o opcjach ewentualnych pod ktore sie gra czytaj z zrozumieniem i czytaj wszystko a nie bredz ze sie gra pod prad :)

gralo sie pod B korekte prosta na C - wybilo sl grane co innego zagali wiec wchodzimy w opcje 2 niegularna z podaniem opcji nr 3 jesli wybija zycie pod cos sie gra z SL a jak nie masz planu i grasz na - a noz sie uda to chwala ci jak zarabiasz i masz super skuteczność w wylapywaniu kazdego ruchu ja takiego nie mam wazne by bylo wiecej zyskownych i bilans na koniec tygodnia czy miesiąca byl na plusie - to nie sa wyscigi :)

Zablokowany