To skoro wiesz, że wrócimy to po co ustawiasz SLKusus pisze: Jak gruby przestanie sprzedawac dolca to wrocimy tam skad dzisiaj przyszlismy
Ale do tego czasu pewnie wytna mi stopa
DayTrading: Środa 13.05.2015
Re: DayTrading: Środa 13.05.2015
- klimokrates
- Pasjonat

Dla przykładu, na 1.13778 masz opór H4 przyznasz, że zdrowiej i pewniej jest z tego poziomu? Normalne, że może trochę przebić ale ważne gdzie się świeczki zamykają(korpusy).Kusus pisze:Dobra. Poszla s od 1.1360 ze stopem 1.1380
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
do ebc niech sie zglosi wydrukuja mu ile chce euro a on im da wydrukowane dolce - paranoja jakasKusus pisze:Zobacz ticker na Indeksie dolca. Poszła taka pompa, że masakra...blueeyes22 pisze:Witam, wygląda na to , że solidne opory na dolarze pękają, wiec odradzam póki co łapanie esek... Bo szykuje się dosyc dynamiczne wybicie Edka ze 2 piętra wyżej
Jak gruby przestanie sprzedawac dolca to wrocimy tam skad dzisiaj przyszlismy
Ale do tego czasu pewnie wytna mi stopa
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 
-
blueeyes22
- Gaduła

Jesli dojdzie do 1.1380 to na indeksie dolca raczej juz będzie poziom wybity, wiec 1.14 raczej pęknie szybko...a wtedy sporo miejsca na spadek dolara oj sporo...klimokrates pisze:Dla przykładu, na 1.13778 masz opór H4 przyznasz, że zdrowiej i pewniej jest z tego poziomu? Normalne, że może trochę przebić ale ważne gdzie się świeczki zamykają(korpusy).Kusus pisze:Dobra. Poszla s od 1.1360 ze stopem 1.1380
No i widzisz... rzecz względna. Bo dla mnie na H4 ważniejszym oporem jest 1.1361 niż 1.1377.klimokrates pisze:Dla przykładu, na 1.13778 masz opór H4 przyznasz, że zdrowiej i pewniej jest z tego poziomu? Normalne, że może trochę przebić ale ważne gdzie się świeczki zamykają(korpusy).Kusus pisze:Dobra. Poszla s od 1.1360 ze stopem 1.1380
Dla mnie też są ważne świeczki ale z kolei nie ich kształt tylko dynamika. No i znowu różnica.
klimokrates pisze:AT jest dobra, tylko trzeba umieć stosować. Nie wiem czym Wy się sugerujecie przy wejściu w pozycje !?! serio nie mam pojęcia, może: - O jest wysoko daje S !! a może o dołek daje L ? Prócz znajomości kierunku, fal, wsparć i oporów, wskaźników jest takie coś jak siła danego ruchu. Od tego jest wskaźnik ADX i jeżeli widzę, że na H1 lub H4 jest około 60 to wszystko co widzisz teraz na M5 M15 to tylko korekty.MR. D pisze:Uwielbiam AT. Po fakcie wszystko widać jak na dłoni. Jak zawrócą na edku do zrobili RGR jak nie zawrócą i odbiją od szczytu to zrobili ORGR a jak przebiją szczyt to zrobią nieregularną B ;-) Za kilka dni to będzie wszystko tak ładnie narysowane a później ktoś to wklei do mądrego samouczka odpowiednio opisze i powie.... przecież to takie proste ;-) tylko wpłacać i zarabiać... ja teraz czekam aż się sytuacja ustabilizuje to co wczoraj zarobiłem na SEK dzisiaj poszło w zapomnienie ;-)
adx jest naprawde bardzo dobrym narzedziem, jeden z elementow mojego systemu.. mam pod to dashboard piecio okresowy i jeszcze interwaly od m1 do monthly .. siła ruchu jak na dłoni
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to pod co grasz jak nie pod analize roznego typu ale analize- moga i 500 ksiazek drkowac i czytac ale jak nie bedziesz tego umial np zastosowac nie bedziesz czul rynku uwazal na pułapki nie stosowal sie do zelaznych zasad co do wielkosci pozycji do depa i sl to ci te ksiazki nic nie daoiro pisze:Skoro AT jest dobra to dlaczego każdy system pisany pod zasady AT (np. teoria Eliota, kanały, ADX, oscylatory) z czasem ma skuteczność 50%, AT uczą na studiach, są do tego podręczniki, a maklerzy pracują w bankach za kilka tys./mc zamiast zarabiać miliony siedząc na plaży na Karaibach........Kolejny św. Grall Fibonacci,.... D'Napoli dokładnie opisywał systemy na ok 200 stronach- ale on raczej więcej zarobił na swojej książce o Fibo niż na samym systemie..........klimokrates pisze:AT jest dobra, tylko trzeba umieć stosować. Nie wiem czym Wy się sugerujecie przy wejściu w pozycje !?! serio nie mam pojęcia, może: - O jest wysoko daje S !! a może o dołek daje L ? Prócz znajomości kierunku, fal, wsparć i oporów, wskaźników jest takie coś jak siła danego ruchu. Od tego jest wskaźnik ADX i jeżeli widzę, że na H1 lub H4 jest około 60 to wszystko co widzisz teraz na M5 M15 to tylko korekty.MR. D pisze:Uwielbiam AT. Po fakcie wszystko widać jak na dłoni. Jak zawrócą na edku do zrobili RGR jak nie zawrócą i odbiją od szczytu to zrobili ORGR a jak przebiją szczyt to zrobią nieregularną B ;-) Za kilka dni to będzie wszystko tak ładnie narysowane a później ktoś to wklei do mądrego samouczka odpowiednio opisze i powie.... przecież to takie proste ;-) tylko wpłacać i zarabiać... ja teraz czekam aż się sytuacja ustabilizuje to co wczoraj zarobiłem na SEK dzisiaj poszło w zapomnienie ;-)
-
ADASKO2012
- Pasjonat

Mam nadzieje,ze zalapaliscie sie na s 1,1350 
lapiac stad mamy 20 pipkow mniejADASKO2012 pisze:Mam nadzieje,ze zalapaliscie sie na s 1,1350
Ja wzialem po 1.1360 i tez mam 20 mniej...Ali pisze:lapiac stad mamy 20 pipkow mniejADASKO2012 pisze:Mam nadzieje,ze zalapaliscie sie na s 1,1350
Na szczescie Kangur i Kiwi dalo dzisiaj kilka dniówek i można odpuścić handel do końca tygodnia
Powo wszystkim. I do jutra