Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Re: Wszystkie pytania dozwolone początkujących programistów
Jako przedostatnią wartość w nawiasie wpisz MODE_SIGNAL zamiast MODE_MAIN.
Solą życia jest kasa.
Dzięki, o to mi chodziło (prawie).
Przy takim rozwiązaniu problem jest taki, że trzeba kilka razy wywołać wskaźnik, żeby odczytać jego zmienne. Taki MACD ma tylko 2 , ale już np. Wadah ma 4 zmienne. Może się okazać, że przy 4 wywołaniu wskaźnika 4 zmienna będzie już inna, niż była przy odczytywaniu pierwszej.
Nie ma możliwości odczytu wszystkich zmiennych przy jednorazowym wywołaniu, np do tablicy?
Przy takim rozwiązaniu problem jest taki, że trzeba kilka razy wywołać wskaźnik, żeby odczytać jego zmienne. Taki MACD ma tylko 2 , ale już np. Wadah ma 4 zmienne. Może się okazać, że przy 4 wywołaniu wskaźnika 4 zmienna będzie już inna, niż była przy odczytywaniu pierwszej.
Nie ma możliwości odczytu wszystkich zmiennych przy jednorazowym wywołaniu, np do tablicy?
Zaczynam z MQL-em, wersja od MT4, proszę nie krzyczeć 
Mam uruchomione dodatkowe wskaźniki, które pobrałem z internetu. Wskaźniki mają funkcje i zmienne, np.
double ADX[];
Czy, gdy wskaźnik jest uruchomiony na wykresie to ta zmienna jest globalna i dostępna dla mojego EA?
Jeżeli tak to jak się odnieść do tej zmiennej, poprzez "if ADX[]>80 = ......" ?

Mam uruchomione dodatkowe wskaźniki, które pobrałem z internetu. Wskaźniki mają funkcje i zmienne, np.
double ADX[];
Czy, gdy wskaźnik jest uruchomiony na wykresie to ta zmienna jest globalna i dostępna dla mojego EA?
Jeżeli tak to jak się odnieść do tej zmiennej, poprzez "if ADX[]>80 = ......" ?
To co jest na wykresie nie jest istotne dla EA.
Jeśli chcesz umieścić warunek w kodzie EA to musisz najpierw zdefiniować wartość wskaźnika w kodzie EA.
np. :
I teraz możesz dodać w warunkach, że np. :
Jeśli chcesz umieścić warunek w kodzie EA to musisz najpierw zdefiniować wartość wskaźnika w kodzie EA.
np. :
Kod: Zaznacz cały
double atr = iATR(Symbol(),Period(),5,0);
if(atr<60)......
Solą życia jest kasa.
dzieki, pewnie za jakis czas z czyms innym wyskocze 

Witam, chce napisać proste ea które będzie otwierać pozycje ileś razy większą od pozycji którą sam otworzyłem po określonym ruchu, Zastanawiam się jak zrobić żeby odczytywał cenę i wolumen pozycji którą otworzyłem ręcznie, i zeby następne pozycje otwierał już według wytycznych.
Skype marcinmc92
-
- Bywalec
Witam , jak zrobić aby histogram rysował się nie od zera tylko od innej formuły ?
Siemka mam pytanie, otwieram pozycje z MagicNumber i chciałbym wiedzieć jak w kodzie z tej konkretnej pozycji odczytać cenę otwarcia jej?
Skype marcinmc92
Witam,
mam pytanie o operacje plikowe . Chciałbym nanieść pozycje z pliku na wykres ,ale nie wiem jak przyporządkować wartości do zmiennych.
Plik csv w formacie : czas otwarcia;cena otwarcia; czas zamknięcia; cena zamknięcia.
Co mam dopisać do kodu aby dało się na podstawie tych danych stworzyć obiekty na wykresie ?
mam pytanie o operacje plikowe . Chciałbym nanieść pozycje z pliku na wykres ,ale nie wiem jak przyporządkować wartości do zmiennych.
Plik csv w formacie : czas otwarcia;cena otwarcia; czas zamknięcia; cena zamknięcia.
Co mam dopisać do kodu aby dało się na podstawie tych danych stworzyć obiekty na wykresie ?
int handle;
string Time1,Price1,Time2,Price2;
handle=FileOpen("history.csv",FILE_CSV|FILE_READ,';');
if(handle==-1)return;
if(FileSize(handle)==0){FileClose(handle); return; }
while(!FileIsEnding(handle))
{
......
}
- KapitanPlaneta
- Bywalec
Pytanie czysto teoretyczne
Czy robil ktos pod mt5 wartosci automatycznego ustawiania Sl podczas realizacji zlecenia?
Przepraszam ale jestem tu nowy i nie bardzo potrafie wyszukac informacji na ten temat
Czy robil ktos pod mt5 wartosci automatycznego ustawiania Sl podczas realizacji zlecenia?
Przepraszam ale jestem tu nowy i nie bardzo potrafie wyszukac informacji na ten temat