DayTrading: Środa 13.05.2015
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 13.05.2015
Tak sie rodza dawcy kapitalu.Trend wzrostowy i na sile szukanie spadkow.Gra sie zgodnie ze swoim systemem a nie bo mi sie wydaje.
Nowy wyluzuj ja nawet nie spojrzałem na to kto co dzisiaj pisał ;-) tak popatrzyłem na wykres i napisałem to co widzę bo nie zależnie jakby się potoczyło to zawsze można teorię napisać.... pasowało idealnie zawrócą RGR odbiją od szczytu ORGR przebiją nieregularna B... teraz widzę, że też o niej pisałeś, ale zapewniam że pisząc posta nie widziałem kto co piszę bo dopiero przed kompem siadłem ;-)
- klimokrates
- Pasjonat
AT jest dobra, tylko trzeba umieć stosować. Nie wiem czym Wy się sugerujecie przy wejściu w pozycje !?! serio nie mam pojęcia, może: - O jest wysoko daje S !! a może o dołek daje L ? Prócz znajomości kierunku, fal, wsparć i oporów, wskaźników jest takie coś jak siła danego ruchu. Od tego jest wskaźnik ADX i jeżeli widzę, że na H1 lub H4 jest około 60 to wszystko co widzisz teraz na M5 M15 to tylko korekty.MR. D pisze:Uwielbiam AT. Po fakcie wszystko widać jak na dłoni. Jak zawrócą na edku do zrobili RGR jak nie zawrócą i odbiją od szczytu to zrobili ORGR a jak przebiją szczyt to zrobią nieregularną B ;-) Za kilka dni to będzie wszystko tak ładnie narysowane a później ktoś to wklei do mądrego samouczka odpowiednio opisze i powie.... przecież to takie proste ;-) tylko wpłacać i zarabiać... ja teraz czekam aż się sytuacja ustabilizuje to co wczoraj zarobiłem na SEK dzisiaj poszło w zapomnienie ;-)
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
a co to edzio z tym wzrostowym zasięgiem, Grecja odkryła wyspę skarbów?
z tego co pamietam to JP Morgan postawił eSke na usdjpy, cóż za gonitwa stada
z tego co pamietam to JP Morgan postawił eSke na usdjpy, cóż za gonitwa stada

Ostatnio zmieniony 13 maja 2015, 17:28 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kazdy gra po swojemu. Mi np. dzisiaj wpadlo 130 pipsow wiec moge zaryzykowac te 20 i zagrac pod co widze. Inna sprawa ze jesli ktos gra odwrotnie niz sie tobie wydaje to nie znaczy od razu ze jest slaby tylko kazdy inaczej widzi rynek.klimokrates pisze:AT jest dobra, tylko trzeba umieć stosować. Nie wiem czym Wy się sugerujecie przy wejściu w pozycje !?! serio nie mam pojęcia, może: - O jest wysoko daje S !! a może o dołek daje L ? Prócz znajomości kierunku, fal, wsparć i oporów, wskaźników jest takie coś jak siła danego ruchu. Od tego jest wskaźnik ADX i jeżeli widzę, że na H1 lub H4 jest około 60 to wszystko co widzisz teraz na M5 M15 to tylko korekty.MR. D pisze:Uwielbiam AT. Po fakcie wszystko widać jak na dłoni. Jak zawrócą na edku do zrobili RGR jak nie zawrócą i odbiją od szczytu to zrobili ORGR a jak przebiją szczyt to zrobią nieregularną B ;-) Za kilka dni to będzie wszystko tak ładnie narysowane a później ktoś to wklei do mądrego samouczka odpowiednio opisze i powie.... przecież to takie proste ;-) tylko wpłacać i zarabiać... ja teraz czekam aż się sytuacja ustabilizuje to co wczoraj zarobiłem na SEK dzisiaj poszło w zapomnienie ;-)
A jesli ktos gra pozycje i czeka do usranej smierci na odwrocenie to nie jest traderem tylko lamusem bez systemu i z takimi ludzmi nie warto nawet rozmawiac.
Ok a jaki jest według Ciebie najlepszy okres do ustawienia ADX. 20, 50 ostatnich świeczek H1... masz coś opracowanego ?klimokrates pisze:AT jest dobra, tylko trzeba umieć stosować. Nie wiem czym Wy się sugerujecie przy wejściu w pozycje !?! serio nie mam pojęcia, może: - O jest wysoko daje S !! a może o dołek daje L ? Prócz znajomości kierunku, fal, wsparć i oporów, wskaźników jest takie coś jak siła danego ruchu. Od tego jest wskaźnik ADX i jeżeli widzę, że na H1 lub H4 jest około 60 to wszystko co widzisz teraz na M5 M15 to tylko korekty.MR. D pisze:Uwielbiam AT. Po fakcie wszystko widać jak na dłoni. Jak zawrócą na edku do zrobili RGR jak nie zawrócą i odbiją od szczytu to zrobili ORGR a jak przebiją szczyt to zrobią nieregularną B ;-) Za kilka dni to będzie wszystko tak ładnie narysowane a później ktoś to wklei do mądrego samouczka odpowiednio opisze i powie.... przecież to takie proste ;-) tylko wpłacać i zarabiać... ja teraz czekam aż się sytuacja ustabilizuje to co wczoraj zarobiłem na SEK dzisiaj poszło w zapomnienie ;-)
ale nikt na slepo nie daje S czy L bo wysoko tam gdzie nie ma oporow czyzenie nisko wspacia jakiegos pod dana formacjeklimokrates pisze:AT jest dobra, tylko trzeba umieć stosować. Nie wiem czym Wy się sugerujecie przy wejściu w pozycje !?! serio nie mam pojęcia, może: - O jest wysoko daje S !! a może o dołek daje L ? Prócz znajomości kierunku, fal, wsparć i oporów, wskaźników jest takie coś jak siła danego ruchu. Od tego jest wskaźnik ADX i jeżeli widzę, że na H1 lub H4 jest około 60 to wszystko co widzisz teraz na M5 M15 to tylko korekty.MR. D pisze:Uwielbiam AT. Po fakcie wszystko widać jak na dłoni. Jak zawrócą na edku do zrobili RGR jak nie zawrócą i odbiją od szczytu to zrobili ORGR a jak przebiją szczyt to zrobią nieregularną B ;-) Za kilka dni to będzie wszystko tak ładnie narysowane a później ktoś to wklei do mądrego samouczka odpowiednio opisze i powie.... przecież to takie proste ;-) tylko wpłacać i zarabiać... ja teraz czekam aż się sytuacja ustabilizuje to co wczoraj zarobiłem na SEK dzisiaj poszło w zapomnienie ;-)

Skoro AT jest dobra to dlaczego każdy system pisany pod zasady AT (np. teoria Eliota, kanały, ADX, oscylatory) z czasem ma skuteczność 50%, AT uczą na studiach, są do tego podręczniki, a maklerzy pracują w bankach za kilka tys./mc zamiast zarabiać miliony siedząc na plaży na Karaibach........Kolejny św. Grall Fibonacci,.... D'Napoli dokładnie opisywał systemy na ok 200 stronach- ale on raczej więcej zarobił na swojej książce o Fibo niż na samym systemie..........klimokrates pisze:AT jest dobra, tylko trzeba umieć stosować. Nie wiem czym Wy się sugerujecie przy wejściu w pozycje !?! serio nie mam pojęcia, może: - O jest wysoko daje S !! a może o dołek daje L ? Prócz znajomości kierunku, fal, wsparć i oporów, wskaźników jest takie coś jak siła danego ruchu. Od tego jest wskaźnik ADX i jeżeli widzę, że na H1 lub H4 jest około 60 to wszystko co widzisz teraz na M5 M15 to tylko korekty.MR. D pisze:Uwielbiam AT. Po fakcie wszystko widać jak na dłoni. Jak zawrócą na edku do zrobili RGR jak nie zawrócą i odbiją od szczytu to zrobili ORGR a jak przebiją szczyt to zrobią nieregularną B ;-) Za kilka dni to będzie wszystko tak ładnie narysowane a później ktoś to wklei do mądrego samouczka odpowiednio opisze i powie.... przecież to takie proste ;-) tylko wpłacać i zarabiać... ja teraz czekam aż się sytuacja ustabilizuje to co wczoraj zarobiłem na SEK dzisiaj poszło w zapomnienie ;-)
-
- Gaduła
Witam, wygląda na to , że solidne opory na dolarze pękają, wiec odradzam póki co łapanie esek... Bo szykuje się dosyc dynamiczne wybicie Edka ze 2 piętra wyżej
Zobacz ticker na Indeksie dolca. Poszła taka pompa, że masakra...blueeyes22 pisze:Witam, wygląda na to , że solidne opory na dolarze pękają, wiec odradzam póki co łapanie esek... Bo szykuje się dosyc dynamiczne wybicie Edka ze 2 piętra wyżej
Jak gruby przestanie sprzedawac dolca to wrocimy tam skad dzisiaj przyszlismy

Ale do tego czasu pewnie wytna mi stopa