Pie
Re: Pie
Faktycznie pechowo z Eur/Usd. Szkoda tego ruchu w górę...
Co do buy stop lub sell stop to faktycznie jest to fajny sposób ale coś mi się wydaje, że wtedy szerszy SL musi być. Chyba, że SL dajemy wtedy nie nad poziom rzeczywisty ale nad reakcję na poziom. Dodałem załącznik co mam na myśli.
Ja z tymi trejdami co do których się waham robię tak jak na Aud Cad z wcześniejszego postu tzn. mam poziom np na M5, cena dochodzi do poziomu więc przechodzę na M1 czekając na reakcję i zrobienie jakiegoś SD na poziomie i dopiero gram na ten poziom z M1 a czasem nawet czekam na reakcję z poprzedniej reakcji ale to wtedy taki Sell/Buy Stop
Co do buy stop lub sell stop to faktycznie jest to fajny sposób ale coś mi się wydaje, że wtedy szerszy SL musi być. Chyba, że SL dajemy wtedy nie nad poziom rzeczywisty ale nad reakcję na poziom. Dodałem załącznik co mam na myśli.
Ja z tymi trejdami co do których się waham robię tak jak na Aud Cad z wcześniejszego postu tzn. mam poziom np na M5, cena dochodzi do poziomu więc przechodzę na M1 czekając na reakcję i zrobienie jakiegoś SD na poziomie i dopiero gram na ten poziom z M1 a czasem nawet czekam na reakcję z poprzedniej reakcji ale to wtedy taki Sell/Buy Stop
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.
ja stawiam ten niższy sl. a co do pomysłu z m5/m1 to też tak robiłem - moim zdaniem bardzo dobra metoda tylko bardzo wymagająca. siedzisz cały czas przed wykresem jak na szpilkach. chyba, że wyższe tfy to tak - bardzo praktyczny sposób. kluczowy moment na AU - albo zejdziemy i lecimy po moich stoplosach albo przebijamy podaż i mamy niezłą piramidkę;d - jak wrócę wieczorkiem to dam zagadke:)pozytyw pisze:Faktycznie pechowo z Eur/Usd. Szkoda tego ruchu w górę...
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
Kilka eLek miałem, jedną ta o której napisales. Ile się utrzymało nie wiem:) będę niedługo w domu to napisze
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
tak więc piramidka się utrzymuje:) i to całkiem nieźle:) no ale jeszcze nic nie wiadomo. w każdym razie zagadka - dlaczego wchodziłem w transakcje mimo zaznaczonego poziomu na shorty. Kto zgadnie dostanie lizaka;dadmkowal pisze:Kilka eLek miałem, jedną ta o której napisales. Ile się utrzymało nie wiem:) będę niedługo w domu to napisze
a przy okazji sytuacja z ej (drugi screen) jeszcze mam longa na z gu, leci mi na SL. jutro wrzuce.
dziś dzień bardzo udany i zobaczymy czy statystka zrobi swoje i teraz seria SLi;p
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
Bo założyłeś istnienie pułapki na byki, ewentualnie bo taki jest trend więc po co kopać się z koniem bez oznak załamania.admkowal pisze:[quote="admkowal"
w każdym razie zagadka - dlaczego wchodziłem w transakcje mimo zaznaczonego poziomu na shorty. Kto zgadnie dostanie lizaka;d
p
(dla mnie m5 nie załamuje tu trendu.)
Witam, po latach

Swoją drogą, czy po takim czasie inaczej patrzysz jakoś na SD? Chodzi mi o postrzeganie kiedyś a teraz, a może nadal robisz krok po kroku to samo?
pzdr
Mówiąc slangiem: rally-drop-rally?admkowal pisze: w każdym razie zagadka - dlaczego wchodziłem w transakcje mimo zaznaczonego poziomu na shorty. Kto zgadnie dostanie lizaka;d
Witam i cieszę się, że mogę poznać Autora tego tematu.
Btw.: od ok. 2 godzin kiszę się na eurjpy na L w bardzo podobnym miejscu. Wejście po .43. SL .175, czyli w okolicach gdzie masz TP

Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
[quote="admkowal"
w każdym razie zagadka - dlaczego wchodziłem w transakcje mimo zaznaczonego poziomu na shorty. Kto zgadnie dostanie lizaka;d
[/quote]
Mamy trend up i cena reagowała na prawie każde SD potwierdzające kierunek? Na M1 fajnie to widać.
Wiem, że na historii łatwo się coś wyznacza ale Eur Usd dziś pilnowało poziomów.
[/quote]
Mamy trend up i cena reagowała na prawie każde SD potwierdzające kierunek? Na M1 fajnie to widać.
Wiem, że na historii łatwo się coś wyznacza ale Eur Usd dziś pilnowało poziomów.
Spiesz się powoli.
Fesiek pisze:pozytyw pisze:Tzn. na Aud Usd wszedłeś w L z SD na 0,7964?
Możesz na wykresie pokazać SD na tej wysokości. Mi coś tam nic nie pasuje...
Spiesz się powoli.